.:SoBoL:. Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witam!!!od roku śmigam na Suzi rocznik '97. Mam ogramny problem ze spalaniem - srednio spala mi 6,5 litra przy bardzo spokojnej jezdzie do 120km/h i bez drastycznych przyspieszen na trasie, nigdy nie zszedłem ponizej 6 l :/Zrobiłęm juz chyba wszystko : synchro, zawory, czyszczenie gaznikow, swiezy olej, nowe filtry powietrza i oleju.VX kumpla przy takiej jezdzie spola nawet 5 litrow co dla mnie jest nieosiagalna ilością. Jak ktoś ma jakies pomysły to piszcie, bo ja juz sie poddałem ;/--Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 y 6 to dobry wynik zalezy wszystko od stylu jazdy i od stanu silnika moze kumpla jest w nieco lepszym stanie niz twoj :roll: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:SoBoL:. Opublikowano 20 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Mozliwe, ale moj jest o rok młodszy i ma mniejszy przebieg. Specjalnie zrobiłem test - wybrałem sie w trase 150 km z kumplem i staralismy sie jechac rowno 90 -110 km/h po powrocie tankowanie jemu wychodzi 5,3 l a mi 6,5 ;/ wtedy tłumaczyłem to niedoregulowaniem mojego sprzeta ale teraz po wszystkich regulacjach to juz nie wiem. Mam czasami ciezki nadgarstek ale na szczescie tylko czasami :] Jak ktos jeszcze na cos wpadnie to niech przeleje to na... hm klawiature ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwansky Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Często tak bywa że dwa silniki palą różne ilości bęzyny. Zwłaszcza gaźnikowe. Co do vx-a to powiem ci jedno- do jego regulacji jest potrzebny naprawdę dobry mechanik. Niby może być oki, ale ja rególowałem swój silnik już 3 razy i tylko raz byłem na 100% zadowolony. Problemy z rególacją potwierdzają inni. Moja rada-oddaj dobremu fachowcowi sprzęt do regulacji. Przy okazji zapraszam na forum poświęcone vx800 http://www.motorniczy.fora.pl/viewforum.php?f=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Może masz coś nagrzebane z dyszami w gaźnikach. Konieczne jest sprawdzenie z danymi fabrycznymi. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Może masz coś nagrzebane z dyszami w gaźnikach Dokładnie sprawdz to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Nie tylko dysze.Zaczac mozna od lekko cieknacych zaworkow iglicowych przez zle ustawione poziomy paliwa w komorach plywakowych po zuzycie iglic z rozpylaczami na ktorych spedzasz 80% jazdy motocyklem.Wszystko zalezy od ustawienia gaznikow. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Podpisuję się również pod tym co Adam powiedział :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:SoBoL:. Opublikowano 21 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Dzięki. To co mowicie wykracza juz poza moje umiejetnosci mechanika :DJak tylko sie troche ociepli wybiore sie do jakiegos dobrego servisu i tam pokombinuje. POzdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempo Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 hejomój VXsik też miał problemy ze spalaniem, przy spokojnej jezdzie do 100km/h nie schodzil mi ponizej 6litrów po mieście średnio 8,5 l chlipał sobie, rekordem jaki osiągnoł to 11 literków za miastem bez większego katowania. W końcu moto poszło do znajomego gdzie przeszło kilka abiegów m.in czyszczenie gazników regulacje, nowe filtry powietrza, i co się okazało moja Suzi nagle zaczeła zadowalać się 5,5 litra bezołowiówki, a dodam że troszke km już przejechała, 3 dni temu na zegareczku mineło jej 94 tys km :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Właśnie, filtr powietrza kolega w jakim ma stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi