adam87 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ja używam czerwonego i jest rzeczywiście hardkor przy odkręcaniu (najlepiej radzi sobie z tym palnik) ale przynajmniej mam pewność że mi nic sie nie odkręci bez mojej wiedzy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 W tych przypadkach polecam Loctite'a. tzn. trzeba naniesc niewielka ilosc tego na srube ktora bedziemy wkrecac i myslicie ze to pomoze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 i myslicie ze to pomoze??oni wiedza ze pomoze, bo przeciez tego uzywaja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 oni wiedza ze pomoze, bo przeciez tego uzywaja no tak ale z ciekawosci sie pytam (bo nie slyszalem jeszcze o takim produkcie) czy jak bede dokrecac barddzo mocno srube(bo potrzebuje bardzo mocno docisnac) -nie urwie gwintu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 czy jak bede dokrecac barddzo mocno srube(bo potrzebuje bardzo mocno docisnac) -nie urwie gwintu?? Jeśli będziesz dokręcał zbyt mocno to i bez loctite-a zerwiesz gwint, on tylko zapobiega odkręcaniu się nakrętek i śrub. Mi to się przydaje bo ten silnik w cz trzęsie się jak w ursusie 60 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 ile to kosztuje tak w ogole?a mi to sie raczej nie przyda bo u mnie to jest kopka... a sily troche sie uzywa i po kilku kopniecia na bank sie ssunie ;/kiedys myslalem ze mi cos w silniku dzwoni jak odkrecam a sie okazalo ze kopka jest luzna i dzwoni ;p tak mi ulzylo ze .... ahhh ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 28 Grudnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 ile to kosztuje tak w ogole? Dość drogie, buteleczka bodajże 50-mililitrowa kosztuje ok. 100 zł.Filu miał ostatnio o wiele taniej. Będzie trzeba zanabyć bo mi się chyba już skończyło.Loctite warto stosować do wszystkich narażonych na wibracje śrub, ja zawsze zalecam także dokręcanie na Loctite takie elementy jak tarcze hamulcowe czy zębatki.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 ja stosuje nakretki samokontrujace albo podkladki sprezynujace i tez trzyma, jeszcze nic mi sie nie odkrecilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 wystarczy wejsc chociazby na allegro i wpisac produkt i prosze co sie pojawia http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77438059 tutaj troche taniej?bede musial sie zaopatrzyc w Loctite(albo zaczac uzywac nakretek samokontrujacych) , bo i u mnie w motorze mialem przypadek poluzowania sie srubek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 wystarczy wejsc chociazby na allegro i wpisac produkt i prosze co sie pojawia http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77438059 no to tu za 25zł masz orginalnego Loctite'a http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79312527 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Dość drogie' date=' buteleczka bodajże 50-mililitrowa kosztuje ok. 100 zł. [/quote']no to tu za 25zł masz orginalnego Loctite'ahttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=79312527 to chyba troche Dominik przesadziles z cena.No chhyba ze sa jeszcze inne Loctity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 to chyba troche Dominik przesadziles z cena.No chhyba ze sa jeszcze inne Loctity Nie przesadzil' date=' wejdz na ta stronke co podal [b']adam87[/b] i przeczytaj cytuje:Cena u producenta około 130 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Fajny siuwaks ten Loctite. Mam specyfik o tajemniczym symbolu "620" który kasuje luzy do 0,25 mm (wklejanie łożysk itp). Koszt dwadziesciapare PLN z Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekJ Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zdarzało mi się w CZ, że nawet nakrętki samokontrujące i z podkładką sprężynową się odkręcały, czy tez luzowały. Dopiero Loctite niebieski pomógł. A śrub już nie zrywam, bo nie zakładam zwykłych, tylko o podwyższonej wytrzymałości: z indeksem 10.9, albo 12.9. Jak mam się złościć, że coś w czasie jazdy się urywa, odkręca, to lepiej wydac parę złotych więcej, i mieć spokój :notworthy: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi