bart90dt125 Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 mam pytanie: ile oleju się leje do skrzyni biegów?? i jaki olej, chodzi mi o gęstość 10W30, czy 10W40Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchaty Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Pytanie z mojej strony dość głu.. ale co tam :bigrazz: . Jaki rozmiar opony (szosowa) wejdzie na przód do mtx'a (poniżej 90r.) Ktoś próbował. Zamierzam kupić koło 17" i nie wiem czy 120/80 wejdzie na przód. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Na moje oko to nie wejdzie. Zmierz sobie odstęp pomiędzy lagami i będziesz wiedział na bank. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 tam sie pompuje 0,2 - 0,3 atm. Nie wolno pompować wiecej (mimo ze wtedy robią sie odpowiednio twarde) bo poprostu uszczelniacze Ci podczas jazdy wystrzelą i cały olej sie wylejePopieram. ładnych pare lat temu ja kupiłem MTX 125 to stwierdziłem ze trzeba by dopompować te teleskopy skoro takie miękkie a wentylki są. Na szczęście w pore ostrzegł mnie znamomy ze pompuje sie max 0,3 atm czyli ok jeden nie pełny ruch pompką nożną :) Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DL4 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Witam.Mam pytanie czy nie wiecie gdzie można dostać nowy wał do hondy mtx 80 RII (ciecz) i ok ile on kosztuje.A może by ktos miał wał (używany) do mtx 80 ciecz na sprzedaż był bym zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Witam.Mam pytanie czy nie wiecie gdzie można dostać nowy wał do hondy mtx 80 RII (ciecz) i ok ile on kosztuje.A może by ktos miał wał (używany) do mtx 80 ciecz na sprzedaż był bym zainteresowany. :) no części do starej Hondy można kupić u dealera Hondy. Wał będize kosztował prawdopodobnie ok 1200zł bo o zamiennikach mowy nie ma. Może jednak da sie zregenerować stary?? Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DL4 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Niestety tego starego zregenerować nie można,no to pozostaje mi szukanie używanego.Może ktos ma na sprzedaż moje gg 4919689pozdro i dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert4455 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Siemka jestem to nowy i mam problem z moim mtx z 89 roku chłodzony cieczą polega on na tym że już dwa razy w ciągu 2 miesięcy musiałem zmieniać łożyska na wale !! ;/ powiedzcie jakie są oryginalne łożyska do tego motoru i jaka może być tego przyczyna ze nie wytrzymują !! Ja tam miałem założone łożyska 6205 koyo lub NTN i nie wiem co mam teraz zrobić>> proszę o jakąś pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Siemka jestem to nowy i mam problem z moim mtx z 89 roku chłodzony cieczą polega on na tym że już dwa razy w ciągu 2 miesięcy musiałem zmieniać łożyska na wale !! ;/ powiedzcie jakie są oryginalne łożyska do tego motoru i jaka może być tego przyczyna ze nie wytrzymują !! Ja tam miałem założone łożyska 6205 koyo lub NTN i nie wiem co mam teraz zrobić>> proszę o jakąś pomoc :)Ja bym wsadził zwykłe łozyska z luzem c3 i one powinny kilka lat wytzymać jak nie to znaczy ze gdzieś moze być bicie czyli albo krzywy/zle wyważony wał albo koło zamachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert4455 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ja bym wsadził zwykłe łozyska z luzem c3 i one powinny kilka lat wytzymać jak nie to znaczy ze gdzieś moze być bicie czyli albo krzywy/zle wyważony wał albo koło zamachowe. ahaa a co to jest koło zamachowe ;/ ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 ahaa a co to jest koło zamachowe ;/ ??To samo co magneto, porostu ma różne nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogos Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Siemka mam takie pytanko czy gaznik od nsr 125 pasuje do mtx 125. Jeszcze bym prosil o foty gaznika do mtx 125 i tego elementu co laczy gaznik z cylindrem do mtx 125. Mam jeszcze pytanie czy gaznik od strony cylindra ma okragly wlot czy takie jajo na 2 sruby po bokach jak w mtx 80 i jaka wysokosc i szerokosc ma ten element co laczy gaznik z cylindrem bo nie wiem czy to spasuje do mtx 80. Jaki przelot ma gaznik od nsr 125 i mtx 125. Czy ten element laczacy gaznik z cylindrem w nsr 125 jest taki sam jak w mtx 125?? Oczywisce w calym poscie chodzi o silniki chlodzone ciecza. Z gory dziekuje pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Siemka mam takie pytanko czy gaznik od nsr 125 pasuje do mtx 125. Jeszcze bym prosil o foty gaznika do mtx 125 i tego elementu co laczy gaznik z cylindrem do mtx 125. Mam jeszcze pytanie czy gaznik od strony cylindra ma okragly wlot czy takie jajo na 2 sruby po bokach jak w mtx 80 i jaka wysokosc i szerokosc ma ten element co laczy gaznik z cylindrem bo nie wiem czy to spasuje do mtx 80. Jaki przelot ma gaznik od nsr 125 i mtx 125. Czy ten element laczacy gaznik z cylindrem w nsr 125 jest taki sam jak w mtx 125?? Oczywisce w calym poscie chodzi o silniki chlodzone ciecza. Z gory dziekuje pozdroJeżeli chodzi o membranę od 80 to na pewno nie bedzie pasować do 125 bo jest sporo mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert4455 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 nooom kupiłem japońskie łożyska 6205 koyo z luzem c3 mam nadzieje że one będą w końcu dobre bo jak nie to nie wiem co zrobię ;/ :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider7 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) Witam Panowie.mam problem z moja mtx. Wczoraj wracajac z przejażdżki zgasł mi motor. nawet nie przerywał poprostu nagle zgasł. Myślałem ze brak paliwa to spowodował , gdyz w baku jak niejednemu wiadomo nie zawsze jest pełno :) . dzisiaj nalałem paliwa i nic zero reakcji . prad jest iskra jest mała bo mała ale jest ( próbowałem na kilkunastu swiecach ) wyczysciłem gaźnik i dysze pod cisnieniem. Było w nim kilka kropli wody ( od sniegu gdzies sie dostało ) wszystko ok poskręcane do kupy . pale i nic ani strzału . No i tak zostało nie wiem co robic panowie .. martwi mnie świst z silnika przy kazdej próbie odpalenia od kopa nie wiem czy ten dzwiek nie dochodzi czasem z cylindra ( nie jest głosny ale słysze go). Kompresja jest. no co jeszcze moge dodać. Zanim motor padł jechałem powoli moze na 2-3 biegu i na malych obrotach . Prosze o pomoc. Doradźcie co moge zrobić aby uratowac mój stary sprzęt ( dodam ze jest chłodzony powietrzem i 5-cio biegowy ) Edytowane 28 Grudnia 2007 przez motorider7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi