Wojteque Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 Narciarskie i motocyklowe chyba mogą różnić się kształtem. Jednak moje gogle które kupiłem w sklepie narciarskim siedzą w kasku jak ulał. Niby mają podwójną szybkę ale kiedy jest wilgotno (jakaś mrzawka) w górach to parują. W słoneczne dni jest ok. Na motocyklu nie zauważyłem aby parowały ale też zbyt krótko je używałem do tego celu więc nie jest to pewna sprawa. Są to gogle firmy bolle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 8 Grudnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 Mały OT w kwestii gogli. Czy motocyklowe można używac na nartach? Czy nie bedą parowały, albo, co bardziej prawdopodobne, przemarzały? Ze spokojem dadzą radę. Jedyna wada to taka, że do narciarskich kupuje się przyciemniane szyby, a do enduro nie, więc najlepiej kup gogle i dwie szyby: pojedyńczą (cross) lub podwójną (enduro) oraz ciemną (na narty).pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamer Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 Te progripy ja mam :D ale nawet niewiedzialem ze sa tak skomputeryzowany :-D , a co do gogli na nary to maja calkiem inny ksztalt i np. ja jezdze w kasku na snołbordzie to musze miec dwie pary bo motocyklowe niepasuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 Te progripy ja mam ale nawet niewiedzialem ze sa tak skomputeryzowany Jak to? 8O Leżą na pułce i się im przyglądasz, czy to przyciemnianie jest tak słabe że nie widać różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 oklaye zaczynaja sie od 200 zl w zwyz :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Grudnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 oklaye zaczynaja sie od 200 zl w zwyz Możliwe, jakość kosztuje.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamer Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Jak to? Leżą na pułce i się im przyglądasz' date=' czy to przyciemnianie jest tak słabe że nie widać różnicy?[/quote'] Jak dle mnie to niewidac roznicy... ale jak jest bardzo slonecznie to pod gogle ubieram takie lekko przyciemniane okulary i jest git;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Ja jak kupowalem gogole ( co prawda na snowboard ) to wypowiadal sie gosc ktory posiada okleye i mowil iz sa troche przereklamowane. Podobno szybka mu sie szybko porysowala i zdarzalo sie ze parowaly. Nie mial jakiegos najwyzszego modelu , ale i tak zaplacil za nie cos 200 zl. W kazdym badz razie gogle do motocrossu/enduro sa troche inne wiec mam nadzieje ze z twoimi bedzie wszystko tip top !. Dobre opinie slyszalem o goglach Dragon'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Jak dle mnie to niewidac roznicy... Może posiadasz model ze zwykłą szybą, bo jest identyczny.Trochę wieżyć mi się nie chce że Progrip wypuścił by taką lipę :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Ja tez mam na oku te gogle pro gripa jak tylko bede mial przyplyw gotowki to sobie je sprawie , tylko teraz czy to nie jest jakas lipa :D Moze ktos inny ma gogle z ta szybka :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LesniK Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Witam!... czy to nie jest jakas lipa :?: Efekt przyciemniania jest praktycznie niezauwazalny - dla mnie szybka jest po prostu trochę "przydymiona" (ale moze ja już troche ślepy jestem 8) ). Nie może być inaczej, bo powszechnie stosowane materiały fotochromatyczne maja dość spory czas reakcji . Gdyby zastosowano szybkę z dużą różnica przejrzystości, to niezły hardcore byłby np po wjeździe w cień po dluższej jeździe w slońcu. W przypadku Progripa ten bajer jest chyba wliczony w cenę podwójnej szybki - jak kupowałem swoją, wszystkie podwójne były fotochromatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamer Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 no chyba ze tak... ja za nie dalem 250zl.... wiec chyba to jest to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$Dolar$ Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 Gogle ogulnie ciekawe i ciekawie wygladajace ale maja jedna zasadnicza wade dotyczaca przede wszystkim SM poprostu niemaja homologacji i na polskich drogach teoretycznie niewolno w nich jezdzic i panowie z lizakami moga sie przyczepic przez hologram bo "utrudnia widocznosc" ale jezeli chodzi o enduro/cross to naprawde fajne gogelki tyle ze cena ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 tak jak szyby prysniete chyba tytanem albo folia ( w obydwu przypadkach chodzi o wenecke lustro) tez nie mozna w nich jezdzic teoretycznie po polskich drogach. Mama ma takie w samochodzie smiga juz ponad poltora roku na trasach po miescie mijala juz wiele policyjnych patroli i narazie nic :D wiec gdzie sie do gogli doczepia. To co robili by ludzia jezdzacym na chopperach i starych moto gdzie maja tylko "metalowy garnek" na glowie ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Fajne te gogle ale lepiej kupic zwykle i jeszcze na paliwo zostanie...:notworthy::D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi