the-one Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Witam. Mam takie pytanie, czy to normalne ze po odpaleniu silnika zimnego (GSX 600 F) w okolicach gażnikow slychac delikatne podmuchy cisnienia powietrza w stylu "s s s s s s' (inaczej nie umie tego okreslic), po rozgrzaniu tak jakby to ustawalo, czy to normalne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati27d Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 moze cisnienie ucieka z cylindrow :) dziwna sprawa jeszcze nie spotkalem sie z takim czyms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koniaczek Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Moze popekały lub jakos ubluzowały :?: sie kroćce ssace Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ural_zgora Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 U mnie jest cos takiego ale w samochodzie. Zasilany gaznikiem, z recznym ssaniem. Jak sie go odpala np rano i chodzi na ssaniu to wlasnie slychac takie ssssssss. Po chwili cichnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wueska Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 bo ssanie.. może byc różnego rodzaju .. np. w wsk zastosowanoo ssanie przysłaniające wlot powietrza co znacznie wzbogacało mieszanke w bezyne.. a ponieważ przekrój sie zmnieszył słychac było takie syczneie.. ale wątpie zeby w takim motocyklu było takie prymitywne ssanie... bardziej liczył bym na jakąś nieszczelność gaźnik- filtr powietrza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-one Posted December 4, 2005 Author Share Posted December 4, 2005 a mozliwe ze to filtr powietrza bo ostatnio cos tam dokrecalem i dopiero wtedy rzucilo mi sie w ucho to syczenie, ide zaraz do garazu i sprawdze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strzalek Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 Mozesz sprawdzić opaski łączące gazniki z filtrem. Jezlei są sa poluzowane i guma zle siedzi ( chociaz w to watpie) to przu dodawaniu gazu bedzie słuchac takie charakterystuczne buuooo spod baku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ural_zgora Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 bo ssanie.. może byc różnego rodzaju .. np. w wsk zastosowanoo ssanie przysłaniające wlot powietrza co znacznie wzbogacało mieszanke w bezyne.. a ponieważ przekrój sie zmnieszył słychac było takie syczneie.U mnie w samochodzie nie ma niczego co przyslania dolot powietrza, a ssanie polega na tradycyjnym wzbogaceniu mieszanki poprzez zwiekszona dawke paliwa (dodatkowa dysza). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wueska Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 moze to własnie dodtkowa dysza ssania wywołuje taki dźwięk ... Aż mnie problem zainteresował.. Czekam na wypowidź starszych kolegów :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strzalek Posted December 4, 2005 Share Posted December 4, 2005 moze to własnie dodtkowa dysza ssania wywołuje taki dźwięk ... Tam są 4 takie. Po jednej na każdy gaźnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hun996 Posted December 15, 2005 Share Posted December 15, 2005 A może jakiś wąż zamieszkał pod bakiem i syczy że mu warczysz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts