the-one Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Witam. Mam takie pytanie, czy to normalne ze po odpaleniu silnika zimnego (GSX 600 F) w okolicach gażnikow slychac delikatne podmuchy cisnienia powietrza w stylu "s s s s s s' (inaczej nie umie tego okreslic), po rozgrzaniu tak jakby to ustawalo, czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 moze cisnienie ucieka z cylindrow :) dziwna sprawa jeszcze nie spotkalem sie z takim czyms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Moze popekały lub jakos ubluzowały :?: sie kroćce ssace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 U mnie jest cos takiego ale w samochodzie. Zasilany gaznikiem, z recznym ssaniem. Jak sie go odpala np rano i chodzi na ssaniu to wlasnie slychac takie ssssssss. Po chwili cichnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 bo ssanie.. może byc różnego rodzaju .. np. w wsk zastosowanoo ssanie przysłaniające wlot powietrza co znacznie wzbogacało mieszanke w bezyne.. a ponieważ przekrój sie zmnieszył słychac było takie syczneie.. ale wątpie zeby w takim motocyklu było takie prymitywne ssanie... bardziej liczył bym na jakąś nieszczelność gaźnik- filtr powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the-one Opublikowano 4 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 a mozliwe ze to filtr powietrza bo ostatnio cos tam dokrecalem i dopiero wtedy rzucilo mi sie w ucho to syczenie, ide zaraz do garazu i sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Mozesz sprawdzić opaski łączące gazniki z filtrem. Jezlei są sa poluzowane i guma zle siedzi ( chociaz w to watpie) to przu dodawaniu gazu bedzie słuchac takie charakterystuczne buuooo spod baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 bo ssanie.. może byc różnego rodzaju .. np. w wsk zastosowanoo ssanie przysłaniające wlot powietrza co znacznie wzbogacało mieszanke w bezyne.. a ponieważ przekrój sie zmnieszył słychac było takie syczneie.U mnie w samochodzie nie ma niczego co przyslania dolot powietrza, a ssanie polega na tradycyjnym wzbogaceniu mieszanki poprzez zwiekszona dawke paliwa (dodatkowa dysza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 moze to własnie dodtkowa dysza ssania wywołuje taki dźwięk ... Aż mnie problem zainteresował.. Czekam na wypowidź starszych kolegów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 moze to własnie dodtkowa dysza ssania wywołuje taki dźwięk ... Tam są 4 takie. Po jednej na każdy gaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 A może jakiś wąż zamieszkał pod bakiem i syczy że mu warczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi