Skocz do zawartości

Zdałem na prawko kat. "C" :D:D

?ukasz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Juipiiiiii. Takim rozklekotanym starem jeszcze nie jeździłem, ale masakra.. Uffff Luz w kierownicy na pół obrotu. Hamulce zyleta, strach naciskac. A znalesc bieg graniczy z cudem. Udało się Huraaaaaaaaaaaaa.

Teraz przygotowania do przyczepy. Bedzie cięzko.

pogratulowac. Moj braciszek tez sie bardzo cieszyl, potem zrobil na przyczepe i cieszyl sie jeszcze bardziej a teraz po jakis poltorej roku jazdy zawodowej Anglia, Belgia, Francja, Moskwa jak wpadnie raz na dwa tygodnie do domu to mowi ze juz ma dosyc... :)

Pozdrawiam

Spoko luz! Jak najbardziej motorbike freindly!!

Forum nie pomyliłem, chciałem się sowimi wrazeniai podzielic no i pochwalic oczywiscie. :oops:

MOzecie mi wierzyc takim złomem to by sie wtsydzili ludzi na drogi wypuszczac i stwarzac zagrożenie na drodze! Jak zdawałem na "A" x czasu temu to jeszcze na MZ 150 i to było coś takiego ze zgasiłem moto bo miałem kask na głowie a egzaminator cos mówił...Jak to zrobiłem on nagle zdziwony mówi "dlaczego Pan zgasił, teraz niech Pan zapali"Wydało mi sie to dziwne, ale sie później przoknałem dlaczego po 15 minutach "kopania" wniosek z tego taki iż dobrze że stara nie trzeba "kopac" bo dopiero by było. W każdym razie dzień pełen wrazeń,

z luzem w kierownicy na pół obortu jak już wspomniałem, co naprawde nie daje dobrych wrazen z jazdy...

Gratuluje ...

Moglbys cos napisac ile zaplaciles za kurs, egzamin ? I moze wiesz, czy od nowego roku beda wprowadzane jakies zmiany (cenowe) ? Bo mam zamiar zrobic sobie C ,ale nie wiem czy sie spieszyc czy jeszcze moge troche odpuscic sobie ; P.

Moglbys cos napisac ile zaplaciles za kurs, egzamin ?

Wiec tak:

Kurs-1100zł

egzamin-130zł

nowe prawko-100zł

badania lek.-od 30 do 100 zalezy gdzie

a co do wydania prwka jesli robisz na przyczepep to nie musisz wybierac

Pozdro

Co do tego czy drozeje to nie wiem na 100% ale coś słyszałem ze tak bo mam byc wiecej nic 20 godz do jeżdzenia.

• 1 miesiąc temu...

jak ja zdawałem c to egzaminator tylko co moment gadał, no i co pan tak k.. szarpie... a ja bałem się dotknąć hamulca bo blokował kółka w miejscu, mimo że teoretycznie na pakę jakiś beton rzucili żeby dociążyć kapkę.

a świadectwa kwalifikacji nie mam do tej pory mimo że już parę latek minęło.

To i ja sie pochwale - nie dawno zdalem na kat D i na dzien dzisiejszy posiadam prawko tzw kpl : A B+E C+E D+E - chwale sie bo jest czym ;)

A tak szczerze to jestem dumny z siebie bo wszystkie kat zdalem za pierwszym razem i bez dawania w LAPKE ;)

W prawdzie C zrobilem w wojsku kilka lat temu - tu egzamin byl prosty ale reszta w Wojewodzkim osrodku w LODZI a tam juz bylo ciezko - ale dalo rade!!!

SERDECZNIE POZDRAWIAM!!!

Ps. oczywiscie najwazniejsza jest kat "A" :D

[ Dopisane: 14-01-2006, 09:19 ]

Lukasz szczerze GRATULUJE!!!! Wiem jak to jest wyjsc z egzaminu zaliczonego pozytywnie - juz jestes Gosc masz prawko inne niz wszyscy

- jesli chodzi o przyczepy to rob jak najszybciej bo teraz bedzie Ci latwiej a poza tym egzamin na E teraz odbywa sie na tandemie tj na przyczepie jedno osiowej - jest prosciej.

Jeszcze raz GRATULUJE!!!

Heh masz rację Przemku! To jest miłe uczucie wyjść ze zdanym egzaminem - chociażby dlatego ze ciężko się zdaje-przynajmniej u mnie na Podkarpaciu. Ja np. mogę zapomnieć o tandemie, bo nie w Krośnie w ośrodku ruchu drogowego nie mają takich udogodnień- normalna przyczepa dwu osiowa niestety. A co ciekawe, egzamin na C miałem pod koniec listopada, a już kika dniu później zmienili wysłużonego stara na MANA :D

Teraz jest jeszcze inny problem bo znowu Man jest dłuższy o jakiś metr od stara, co na łuku robi różnice mimo wszystko. I trochę mnie drażnią takie ich zmiany. Nie będę miał raczej okazji żeby przynajmniej raz sobie manem pojeździć:/ a przydałoby się.

A z tymi przyczepami to faktycznie robie bo potem moze byc tak ze nie bedzie mi się chciało....zresztą już nawet mi sie trochę odechciało...Ale motywację mam taką ze nie wybierałem prawka:D

Bycie kierowcą zawodowym to ciężki kawałek chleba i ja dobrze o tym wiem, ameryki nie odkryłem, ale moze kiedys uda mi sie załpac w anglii robote:)

Z podrowieniami

Łukasz