heniek128 Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Ile może ważyć silnik od cbr600. Pytam bo mam zamiar taki kupić i chce aby koleś mi go wysłał firmą kurierską i nie wiem czy się zmnieszcze w tych magicznych 50kg. A może ktoś zna jakiegoś solidnego i taniego przeoźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Bez oleju waży 59kg, czyli teoretycznie po zdemontowaniu rozrusznika i sprzęgła będzie poniżej 50kg. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 18 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 to się raczej nie zmieszcze bo koles daje jeszce gaźniki i elektryke:(. Trzeba będzie poszukać jakiegoś kuriera co mi to przewiezie za niewielką kase. W każdym razie dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Możesz spróbować. Jak wysyłałem silnik do piaskowania, to przewoźnik zapytał mnie tylko o szacunkową wagę. Z ciekawości sprawdziłem potem i wyszło mi że waży więcej niż podałem, a nikt tego nie sprawdził. Przynajmniej żadnych dopłat nie miałem.Wysyłam zawsze Stolicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Na pewno ponad 50 kg? Kurde wydawało mi się że moj silnik (750) jest lżejszy (Może taki paker jestem :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Możesz spróbować. Jak wysyłałem silnik do piaskowania, to przewoźnik zapytał mnie tylko o szacunkową wagę. Z ciekawości sprawdziłem potem i wyszło mi że waży więcej niż podałem, a nikt tego nie sprawdził. Przynajmniej żadnych dopłat nie miałem. Wysyłam zawsze Stolicą.U mnie było tak samo. Przyszedł chłop z servisco i tylko zapytał ile to wazy. Wysyłałem kiedyś nawet krążki na siłownie. Zamiast 60kg podałem 40kg. Nikt tego nie sprawdza :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 W sumie żeby tylko nie ważyło 100 kg czy coś koło tego to powinno pójść.Jednak mi np. rożnica opony na kole spowodowała opłatę zamiast 50 to 100 zł za przesyłkę Przesyłka szła jakąś najtańszą kurierką i wcale przez to ważenie nie wyszło najatniej... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 żeby nie zakładać nowego tematu......Mam podobną sytuacje do heńka.Zatem moje pytanie: ile waży silnik do fzr 600. (oczywiśnie na sucho) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Taak a pozniej kurier bedzie to dzwigal, przecież nie jest wolem roboczym :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi