Andon13 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 z tego co sie orientuje to naraz najwiecej mozna chyba 5 usunac ;]Maxymalnie 10 rocznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 15 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Ano bylo tak: - 2 pkt - pasy - 10 pkt - przekroczenie predkosci powyzej 50 km/h - 6+2 pkt - przekroczenie predkosci od 31 do 40 km/h + pasy - 4 pkt - przekroczenie predkosci od 21 do 30 km/h - 2 pkt - swiatla Moze i pirat ze mnie, ale niech pierwszy rzuci kamieniem ten co po trasie zawsze jezdzi 90km/h a przejezdzajac prze wies z 4 chalupami na krzyz zwalnia do 50 km/h, albo po miescie zawsze 50 smiga. Wydaje mi sie, ze po prostu mialem niefartowny rok i tyle. Jedyne czego mandaty mnie nauczyly, to zapinania pasow i pamietania o swiatlach (w aucie zawsze pamietam, jezdze na nich caly rok, zapomnialem na moto) jesli chodzi o predkosc, mozecie mnie powiesic, ale pewnie bede jezdil jak jezdilem, najwyzej zwolnie do tych 70-80 na wioskach. Jesli chodzi o spotkanie zbijajace punkty, to sam nie wiedzialem ile tak naprawde ich mam, sadzilem, ze o 2 pkt mniej i bylem juz zapisany na to spotkanie na najblizszy piatek [ Dopisane: 15-11-2005, 20:15 ]Prot statystyki statystykami, ale dochodza jeszcze rozne czynniki, nieobycie z pojazdem i stres na egzaminie. Mi to odpada, mysle, ze sobie poradze jesli odswierze sobie kodeks drogowy :lapagora: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaśka Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Nie martw się jakoś to będzie.Ja z osiem lat temu zdawałam powtórnie egzamin na 60 miałam 180 8) i policjant nawet nie chciał ze mną gadać. Powtórny kurs i egzamin (na szczęście zdany za 1 razem)2 lata temu, może z 3 - 38 pkt. karnych :mrgreen: . Przysłali mi do domu informację, że mam oddać prawko i udać się na powtórkowy egzamin. Prawka nie oddałam (powiedziałam, że właśnie mnie okradli i zajumali wszystkie dokumenty) a w międzyczasie robiłam egzamin. Zdałam dopiero za 3 razem. Mam nadzieję, że Tobie pójdzie lepiej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Zatem p-o zdania za pierwszym razem na obie kategorie naraz wynosi... 0' date='32*0,8 = 0,256 Mówiąc obrazowo na 1000 zdających teoretycznie za pierwszym razem na A i B jednocześnie zdaje 256 osób.[/quote']Prot przypomnij mi ze jak bede potrzebowal pocieszenia to zebym przypadkiem sie do Ciebie nie zwracal... ;) Naprawde nie ma to jak podniesc na duchu :) Miklas wspolczuje Nasuwa mi sie na mysl nowy przepis w kodeksie: zabrania sie przejezdzania przez teren zabudowany z predkoscia powyzej 100 kmh bez swiatel... Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 A teraz musisz zdawać terorie i praktyke czy tylko teorie na obie kategorie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 15 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Teorie i praktyke. [ Dopisane: 15-11-2005, 20:26 ]Kaśka nic mi nie napisali o oddawaniu prawka, tylko o sprawdzeniu kwalifikacji. Jak zadzwonilem do WRD Policji, zeby mnie poinstruowali co mam dalej robic, to powiedzieli tylko, zebym zdal egzaminy i ze dostane skierowanie na testy psychologiczne o prawku nic nie mowili. Ale mam isc do UM po skierowanie na egzamin, byc moze tam odemnie zarzadaja prawka :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shuy Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Współczuję stary.Test teoretyczny jest bezwzględny i jak umiesz to zdasz, ale jeżeli musisz zdawać również teorię to przygotuj się na wielokrotne poprawki.Egzaminatorzy mają w ręku świstek ze skierowaniem na egzamin i wiedzą kto go wystawił.W Warszawie starają się delikwenta oblewać przez pół roku jeśli ma egzamin "za punkty" i minimum rok jeśli "za wódę" (to ostatnie chyba słuszne).Bądź miły to może się zlitują.Życzę cierpliwości. Cytuj Szukam go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Mi sie tez to przytrafiło 4 lata temu , nie miałem prawka przez blisko rok , zysk z tego był taki ,że moja połówka przejechała ze mna jako kierowca blisko 100 tys. Co normalnie zajełoby jej jakies 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Wlasnie odebralem z poczty wniosek o sprawdzenie kwalifikacji - 26 pkt karnych Niezły pirat drogowy jesteś :mrgreen: Ja jak odebrałem prawko po 4 latach (zabrane za wypadek po alkoholu) to niestety drugiego dnia 6 punktów:( Potem w wakacje znów 6 punktów:( Potem w Krakowie chceili mi wlapić 21 punktów bo wjechałem prawie na rynek ale na szczęście, moje tłumaczenie że niemole w samochodzi, że karmnic musze itd. poskutkowało i skończyło sie na pouczeniu :mrgreen: Teraz jeste bardziej ostrożny.To tylko dwa miechy do końca roku Mandaty kasują sie 12 miesięcy od daty wystawienia mandatu, a nie po nowym roku :mrgreen: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Mandaty kasują sie 12 miesięcy od daty wystawienia mandatu, a nie po nowym roku W sumie masz racje! Ale pierwsze punkty dostał juz w styczniu :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Ale pierwsze punkty dostał juz w styczniu W sumie masz racje! p.s. Ale ugodowy dzisiaj jestem :mrgreen: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 16 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 W Warszawie starają się delikwenta oblewać przez pół roku jeśli ma egzamin "za punkty" i minimum rok jeśli "za wódę" Dobrze, ze nie zdaje w W-wie. Niedawno znajomy zdawal tez za punkty i zdal za pierwszym razem. Problem jest innej natury. Gdybym robil jednoczesnie kat A i B, to zostawiliby mi moje prawko w spokoju, a ze juz nie ma egzaminow na A w tym roku, to musze robic osobno B teraz, wyrobic nowe prawko (70 zl) pozniej A w nastepnym roku i znowu nowe prawko :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Dobrze, ze nie zdaje w W-wie.Spoko, ja po 4 latach zdawalem w................... Bialymstoku :mrgreen: A mym z tym miastem tyle wspólnego ile Miś polarny z Jamajką :-D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaśka Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Ale mam isc do UM po skierowanie na egzamin, byc moze tam odemnie zarzadaja prawka Dokładnie tak będzie, jak będziesz brał skierowanie do WORDA na sprawdzenie kwalifikacji (jak to ładnie się nazywa :notworthy: ) to poproszą o Twoje prawko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 16 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Dokładnie tak będzie, jak będziesz brał skierowanie do WORDA na sprawdzenie kwalifikacji (jak to ładnie się nazywa :buttrock: ) to poproszą o Twoje prawko A nie prawda :P Dzis juz wszystko zalatwilem. Bylem w UM i babka (zreszta calkiem mila i przyjemna jakbym nie byl w UM) tylko poinformowala mnie, ze prawko niby mam, ale jakbym go nie mial. Przy pierwszym zatrzymaniu przez Policje zostanie mi odebrane, tyle, ze nie zaplace mandatu za brak dokumentow, ale auto odcholuja :notworthy: Wniosek jest taki, ze musze jezdzic z kierowca zapasowym, albo tak, zeby mnie nie zatrzymali :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi