niagara Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 kumpel przerabial simsona na 70 czyli cylinder + glowica i kosz sprzeglowy od 70 oraz dal korki do walu. A jak kartety powiekszal? pilnik :) jak jechalem z nim swoim simsonkiem (50ccm) nie mialem z nim zadnych szans. Kiedy juz mialem etke to jak przetestowalismy go to simek dawal 90-95 km/h. Chyba przez ten kosz mial bardzo dlugie biegi a moc bylo czuc dopiero na wysokich obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitu Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 to simek dawal 90-95 km/hJeśli to było licznikowe, to nie sugerowałbym się :) Mój też pokazuje wiele śmiesznych rzeczy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 kolega sprawdzal go z samochodem i taka sama predkosc wykazal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingNothing Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Kratery trzeba rozwiercic na 51,5 mm, albo 52mm. Co do tego 95 km/h to ja tez nie wierze, jak max nowego s70 jest 75 km/h. Wiec kosz sprzeglowy od s70 daje ci 75 km/h na zebatce 15. Jak zalozysz zebatke 17 z tym koszem, to bedziesz mial Vmax 85 i bardzo malo mocy. Czyli 95 jest nieosiagalne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 wlasnie zapomnialem dodac ze ma zebatke 17z, te korki w wale tez swoje daja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=68315636 Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingNothing Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 No dobra.. korki w wale, splanowana glowica. Ale szybko silnik sie zakatuje. Chyba ze chcecie co zime remont robic. Ja gdybym mial kase to bym robil ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Co do tego 95 km/h to ja tez nie wierze, jak max nowego s70 jest 75 km/h. Wiesz... Mój simek bez przeróbek na cylinrze 50ccm wyciąga 75km/h a jak się dobrze rozpędzi to 80km/h. Jak narazie żaden simek ze mną nie wygrał. Prękość do 65km/h była sprawdzana na liczniku skuterka kumpla (mój pokazywał tak samo) a do 80km/h było już sprawdzane na moim (simsonowskim) bo skuter więcej nie wyciągnął ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitu Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Ciężko jest mi uwierzyć w simsony latające po 100km/h... To przeciez niewiele mniej niż ETZ150 :/ Nigdy nie miałem doczynienia z takimi osiągami. Czy ktoś z forum pogania jeszcze simsona stówką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Czy ktoś z forum pogania jeszcze simsona stówką ?To nie wiem, ale znajomy sprowadził sobie simsona s53 po tuningu i mu 95 wyciąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cross_maX Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Mój kumpel lata simsonem 90kmh! Ale co ztego jak w tuning wlożył 2500 zl! I dalej ma simsona ;) Tylko takiego który lata 90 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitu Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Ale co ztego jak w tuning wlożył 2500 zlPrzesadził ostro. Za ta kase (procz oczywiscie zainwestowana w simsona), mógłby spokojnie kupić sobie np. XJ600 z 1992 roku ;) Co do 100km/h, to ja dalej jestem sceptyczny. Wsadził 2500zł (nie wiem po co), ale nie wróże dlugiej żywotności silnikowi (no i ramie przy takich przeciążeniach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Mój kumpel lata simsonem 90kmh! Ale co ztego jak w tuning wlożył 2500 zl! I dalej ma simsona :evil: Tylko takiego który lata 90 8) O Boze jak mozna w simsona wlozyc 2500 ;) chyba ze to jest jego motor ktorego bedzie mial dluuugo dluuugo :) Ja bym nigdy tyle nie wlozyl - nie lepiej zeby kupil sobie jakies RG albo MBX ? Pozdr. Magik 8) Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitu Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 chyba ze to jest jego motor ktorego bedzie mial dluuugo dluuugoAle i tak nigdy nie odzyska zainwestowanej kasy, więc według mnie taka operacja mija się z celem. Lepiej tłuc sie 50ccm, a kaske zbierac i kupic cos powaznego, niz szpanować: "moj simek pojdzie 100km/h" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 A Ja Mam s 60 8) Niewiele przerobek bo raptem powiekszone kanaly gaznik od ts i wal od S70 z lozyskami c3 lekko zmieniona komora wstepnego sprezania z korkami 8) i V max to 80 jak jest wiatr to 75:P na 15 zebatce:P:P Kolega ma s70 enduro i moze co najwyzej mi ekh ekh nie powiem co ;]pozdrawiam ;]jestem na kazdym biegu szybszy przez duzo wieksze obroty;];):P Na przyspieche tez ogląda moje plecy :evil:;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi