Magik Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Jak kapie paliwko to chyba plywak sie wiesza, albo zaworek iglicowy? Rozebrac gaznik pozostaje. Już to robiliśmy. A Ty też masz taką rureczke dziwnie odstającą? pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Ja mam, ale nie cieknie z niej waha ... :buttrock: Sprobuj tak, otwierasz karanik, otwierasz ssanie, dzwignia do gory, kluczyk przekrecasz (jak masz icon_question.gif ). Potem 1-2 pociagniecia na "sucho" czyli wolno, nie energicznie. Nic to nie daje ... ;)Jak działa ten patent z wiertarką Enduromaster ;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszB Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Opiszę moje doświadczenia.Wraz z bratem mamy w sumie 4 pockety kupione w ubiegłym roku, jeżdżą na nich tak dzieci jak i dorośli. Film1 , Film2 Tak jak pisze Zbig to jest straszna chińska tandeta, ale za takie pieniądze, czego można więcej chcieć. :) 1. Po kupieniu należy rozebrać na czynniki pierwsze (oprócz silnika) i poprawnie skręcić, zmontować, zastosować lepsze (dobre) śruby, poprawić gwinty.2. Potwierdzam spostrzeżenia Zbiga - zębatka zdawcza na silniku nie jest w jednej osi z zębatką na tylnik kole, trzeba to poprawić, bo łańcuch długo nie wytrzyma.3. Należy bezwzględnie wymienić chińską świecę na coś normalnego – może być NGK BM6A lub BM7A (takie są używane w kosiarkach i piłach spalinowych). U nas na oryginalnych chińskich świecach nie chciały w ogóle pracować.4. Niektóre modele są bardzo mocno zakonserwowane, i trudno je na początku odpalić. Potwierdzam cieknięcie paliwa z gaźników, w moim wypadku były to zawieszone pływaki, na szczęście po kilkakrotnym „puknięciu” w gaźnik się odblokowały.5. Stosuje dobry syntetyczny olej. Wg różnych dostępnych dokumentacji stosunek od 1:25 do 1:50, ja stosuje ok. 1:35.6. Pierwsze zapalenie: zdejmij filtr powietrza, postaw pionowo na przednim kole, otwórz ssanie i przepustnice gazu, wstrzyknij strzykawką kilka centymetrów paliwa, postaw na kołach, pociągnij kilka razy wolno rozrusznikiem a następnie intensywnie, powinien zapalić. W moim wypadku z pierwszym zapaleniem były straszne problemy, zdejmowałem obudowę rozrusznika i zapalałem za pomocą wiertarki.7. Z modernizacji jakie wykonałem to zmiana podnóżków, które przy używaniu przez dorosłych lub przy kraksie urywają się na jakieś normalne np. od Simsona. Ponieważ w moich egzemplarzach obudowa rozrusznika jest plastikowa, podczas szarpania przy zapalaniu urywają się plastikowe uszy mocujące obudowę do silnika. Można oczywiście kupić obudowę aluminiową, ja te oryginalne plastikowe wzmocniłem kawałkami blachy, która przynitowałem do obudowy. Zabawa jest super, tyle frajdy za takie pieniądze, ale rywalizacja z dziećmi jest raczej niemożliwa bo, różnica w wadze daje o sobie znać. Może taki model H20 z 10 konnym silnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpextreme Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 ja bym se posmigal rakim to napewno jest baniowe::ledwo co na tym siedzisz i nie mozesz sie utrzymac :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Wczoraj na lotnisku, corka na mini ja na Div. licznik pokazywal 55-60km/h. Co Wy na to?? Jeszcze nie dotarty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 napiszcie cos wiecej o tym modelu h20 , moze podacie linka gdzie go mozna kupic i za ile, bo z checiatakiego kupie ( 10konny silniczek to jest cos ;]) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszB Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 napiszcie cos wiecej o tym modelu h20 , moze podacie linka gdzie go mozna kupic i za ile, bo z checiatakiego kupie ( 10konny silniczek to jest cos ;]) pozdro http://cgi.ebay.de/H2O-Wassergekuehlter-Mi...1QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 max. Geschwindigkeit: bis ca. 110 km/h ( je nach gewicht) ca. 13 PS Power :) :icon_eek: :icon_eek: 110 km/h :bigrazz: smierc w oczach. Sory ale tego juz bym dziecku nie dal.Dla porownania ETZ 150 (jak ktos latal to wie ze to dosc zrywny motorek) ma okolo 10PS (KW), a tu jest ich 13 :icon_eek: Policzylem wspolczynnik mocy do masy dla Diversiona jest to 0,31 ! dla Etz 150 0,08 a dla tego H20 az 0,5 :biggrin: Porsche 911S (sport!) 0,25 Ja bym sie bal :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unek Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Dzięki piękne :cool: To potwierdza, ze na allegor mozna kupic wszystko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 110 km/h na minibike to chyba jednak przesada. Ale wyobraźcie sobie jadący np. maluch albo inne powolne auto jadące 70km/h i wyprzedzające je mini bike hahaha, ale kierowca miałby mine. pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 O kurde :). Kierowca Malucha z naklejką Pajonier i dodatkowymi 10 KM za wydech by się zdołował i chyba nas rozjechał (spychając w krzaki)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 ojj gadacie a pamietacie moze przeszczep z forum motorynka z silnikiem etz 150 ? czyż to nie lepsze by było i tańsze ? (+ w 50 % polskie :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 ojj gadacie a pamietacie moze przeszczep z forum motorynka z silnikiem etz 150 ? czyż to nie lepsze by było i tańsze ?i to gowno i tohehe pocket poki jezdzi jest fajnyhttp://video.google.pl/videoplay?docid=2890643531390955991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 i to gowno i tohehe pocket poki jezdzi jest fajnyhttp://video.google.pl/videoplay?docid=2890643531390955991 Slabe to :biggrin: , bobrze ze wybralem bike a nie crosa. Sciagnij filniki ktore podal w linku TomaszB i zobacz jak smigaja bike :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damek0007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 ja mam bike i lata jak szatan:D:D jego vmax na prostej drodze to 70km/h mierzone samochodem jadącym obok:) trzeba tylko uważać na zakretach zeby za mocno sie nie przechylić i nie zaczepic stopka o asfalt:D bo to jest nie mile :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi