lukasz-aprilia Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Powiedzcie Panowie jaką macie praktyke: czy uruchamiacie motocykl z włączonymi światłami, czy załączacie je dopiero po uruchomieniu silnika. Ja osobiście przyzwyczailem sie do włączania dopiero po uruchomieniu silnika. Tak samo z gaszeniem - najpierw gasze swiatla a dopiero potem silnik. A może jak w przypadku tematu o gaszeniu motocykla pojawi sie jakas teoria który sposób jest lepszy? :-D Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Ja nie mam wielkiego wyboru... z chwilą włączenia zapłonu włączają mi sie równocześnie światła. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Neo Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Ja uruchamiam z włączonymi.Nie wiem czy to prawidłowo ale podczas zakupu nic nie mówil o światłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozi Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Odpalam na wyłączonych, bo światla zabierają zawsze troche mocy, a przy rozruchu wole mieć jej więcej :D Cytuj Salon Centrum Podłóg i Drzwi Gdynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Dokładnie tak, jak napisałeś, Lukasz.Jakieś uzasadnienie? Hmm, w sumie jest to u mnie bardziej odruchowe, ale np. przy słabym akumulatorze mniejsze obciążenie podczas odpalania zwiększa trochę szanse zakręcenia rozrusznika :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Ja odpalam bez swiatel, a gasze roznie .. zalezy od sytuacji, ale raczej najpierw silnik potem swiatla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Ja tam odpalam na wlaczonych swiatlach, bo raz juz zapomnialem wlaczyc i mandat sie dostalo :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 OŻ! że też nie wpadłem na wyłączenie świateł :mrgreen: a zdarzało się, że i z 5 razu guzik trzeba było nacisnąć żeby odpalił :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Jak jezdze codziennie(czytaj:akumulator naladowany :D )to zawsze mam wlaczone swiatla.Tylko jak moto stoi dluzej(czytaj:aku ledwo dyszy :| ) to odpalam moto z wylaczonymi swiatlami. Plusy niewylacznia/wlaczania swiatel - wlacznik sie nie zuzywa :-D A do tego nie musze pamietac o swiatlach :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozi Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 W niektórych motorkach nie da się wyłączyć silnika bez uprzedniego zgaszenia światel ponieważ wyłącza się je stacyjką Trzba wziąć to pod uwagę.Ja tak mam w Af1 8) Ale cóż za różnica gaszenie na włączonych czy wyłączonych światłach :idea: Cytuj Salon Centrum Podłóg i Drzwi Gdynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Odpalam przy wylaczonych - zawsze aku ma mniejsze obciazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konował Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 U mnie jest taki dinks że jak włączam stacyjke to światła są zgaszone,zapalam i włączają sie automatycznie,gasze moto i swiatła same gasną.Nie ma problemów ze skrelozą :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 jedno jest pewne: w momencie rozruchu silnika, rozrusznik powinien mieć do dyspozycji maksymalną możliwą ilość prądu -czyli wszystkie zbędne odbiorniki na off... 8) - i ja się tego trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marshall Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Ja mam niestety wersję kanadyjską i nie mam wyboru. Światła świecą zawsze i niestety ale trzeba mieć dobre aku. Jest to wkurzające jak wyłączy się moto heblem na kierownicy i zapomni się wyłączyc stacyjki. Później wstyd jak się jąka rozrusznik jak w starym malczaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Jeśli jest już temat o światłach to sie zapytam, może troche OT ale światła to światła :mrgreen: Jest możliwość włączenia świateł pozycyjnych w CBR przy wyciągiętym kluczyku :D ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi