kuba1989 Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Witam.Mam zamiar kupić sobie cylinder do simsona 60 taki na allegro za 90zł lecz w komplecie cylindra niema głowicy. Czy pasuje głowica z 50 jak zadałem pytanie do gościa który to sprzedaje czy będzie pasować głowica z 50 napisał mi że tak. Wierzyć mu czy nie. Proszę o wypowiedz tych którzy zakupili taki komplet do simsona.Z góry dzięki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 na chlopski rozum- cylindec 60tka jets napewno szerszy od 50. glowica 50tki jest dopasowana do 50 a nie 60... bedzie chyba za szeroki. chyba ze zrobisz cos ala planowanie od srodka, ale nie wiem czy to cokolwike da... poza tym nie slyszalem zeby sprzedawali same cylindry bez glowicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joystick Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Siemka ja tez mialem taki dylemat.jak mialem simsona to rozwiercilem cylinder 50 na 60 i zalozylem tę samą glłowice i wszystko pasowalo.cylinder 60rózni sie tylko srednica wewnętrzna tuleji.pozatym wszystko jest takie samo wiec glowica powinna pasowac.Ja swojaą delikatnie splanowałem :D dla lepsych osiągów,ale z planowniem nie ma co przesadzać bo ci korba bokiem wyjdzie :P powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 W pojezdzie chlodzonym powietrzem bedzie paowac choc wypadaloby zalozyc taka z wieksza komora spalania. w koncu nie ma tu kanalow od chlodzenia wiec mozna ja zastapic. Z planowaniem trzeba uwazac bo jak zabardzo splanujesz to silnik sie bedzie przegrzewal, spuchnie tlok i sie zatrze... Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Ja też mam dylemat bo w piatek przychodzi mi cylinder 60 i wał z niemiec a też niemam głowicy i czy bedzie pasować bo słyszłem ze trzeba tylko założyć metalowa uszczelke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 tłok ma wieksza srednice i po przerobkach głowica będzie pasowacw charcie mam zamontowane 55 cc ( na oryginalnym cylindrze) i musiałem roztoczyc głowice ale biło dalej ( srednica zwiekszona o 2 mm ) musiałem dorobic uszczelke z aluminium i dopiero sie uspokoiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Powiem tyle Tłoki 60cmm do simacza są przystosowane do orginalnych glowic. Przynajmniej na wsi u mnie SIMSONOWCY zakladają ne niby Tuningowane i szaleją, wkoncu jak by bylo trzeba inna glowice to na zdrowy rozum byla by ona sprzedawana razem z cylindrem i tlokiem. Pozdrawiam Veteranos! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 głowica od 50 pasuje do cylindra 60 , możesz zakładać bez obaw :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmek Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Siemka mam jeszce jedno pytanie mieliście jakieś problemy z zestawami 60ccm z allgro słyszałem ze cylindry są słabej jakosci tłoki sa tez słabej i szybko sie zakleszczaja (to nie sa potwierdzone inf.).Co wy otym sadzicie. Czy opłaca sie kupywać cylinder 60 ccm kogo byście polecili (jakiego sprzedającego). I ewentualnie jaką czesc z zestawu byscie wymienili na lepsze i jakie czesci wam sie popsuły. ?? P.S. Przymiezam sie do mymiany ponieważ na cylindrze zerwał mi sie gwint ;) Niemam pojecia co zrobić słyszałem ze moga nagwntować to prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Pewnie ze moga, ale nie musisz nic gwintowac wystarczy ze cos takiego kupisz: http://www.tedi60.bazarek.pl/opis.php/tid,40426/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 paanowie glpowica od 50 pasuje jak marzenie ino dajesz uszczelke pod glowice;]pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba1989 Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Kupiłem ten cylinder i właśnie go docieram nic nie przerabiałem głowica pasuje bardzo dobrze.Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 bez problemu bedzie pasowac ale ponoc od tego scina klin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 ej a nie lepiej dac cylinder do szlifu orgnalny niemieci i zeby wam rozwiercili do 60ccm bo przeciez ta 60 na allegro ona jest jedynie rozwiercona mi sie wydaje ze by lepiej tak bylo poniewarz co orginalne to jest lepszej jakosci niz te polskie przemyslcie to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmek Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Gdyby nie gwint na moim cylindrze to napewno bym dał do szlifu ale mam zjechay gwint :icon_mrgreen::/ http://www.tedi60.bazarek.pl/opis.php/tid,40426/Wie ktos na jakiej zasadzie działa ten zestaw naprawczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi