filip2233 Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Jeździłem sobie ostatnio wieczorem motorem (CZ 175) i stwierdziłem że światła są do bani bo są bardzo słabe. Da się coś zrobić żeby były mocniejsze?? W moto jest instalacja 6. pzdr.AHTOH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Sory ze nie w temacie ale fajny avatar :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 mozesz wstawic H4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 mozesz wstawic H4a gdzie widziałeś H4 na 6V? przy instalacji 6V nie ma niestety zbyt dużego pola manewru... Niskie napięcie w instalacji nie pozwala iść za bardzo z mocą w górę wiec i efekty oswietlenie są mizerne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 mozesz wstawic H4a gdzie widziałeś H4 na 6V? Ja widziałem w katalogu żarówek Philipsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Nie ma co eksperymentowac, nawet jak dasz mocniejsza zarowke to mozesz spalic pradnice. Jedyne rozwiazanie to sprobowac zmienic instalacje na 12 V. Moze podejdzie z jakiegos innego motocykla. Pozdrawiam Storm007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Były juz tematy o przerabianiu CZ350 6V na alternator od Jawy TS, ale nie wiem czy on podejdzie do cz175 i czy gra jest warta świeczki.Poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 czeee Jakiej mocy jest zarowka i w jakim stanie jest odbłyśnik reflektora ?Rozumiem ze instalacja jest sprawna ?Dziwi mnie Twoje narzekanie na swiatła w CZ.. mam taki sprzet od jakiegos czasu i akurat do swiateł nie moge sie przyczepic :) pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip2233 Opublikowano 5 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 odbłyśnik jest idealny, żarówka nie wiem jaka.. :) instalacja też jest sprawna. przerabiac na 12 nie będe bo to chyba nie ma sensu.. wszystko bym musiał zmieniać za dużo kasy by na to poszło. a czemu jak bym wstawił H4 to mogła by się spalić prądnica?? (na elektryce się nie znam:))pzdr.AHTOH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 a gdzie widziałeś H4 na 6V? No to w sumie w sklepie ? :mrgreen: Nie takie cuda teraz robia... :) a czemu jak bym wstawił H4 to mogła by się spalić prądnica?? Ja w sumie cos tam wiem o elektryce a i tak nie bardzo rozumiem tok myslenia kolegow. Jesli wstawisz wklad lampy H4 + zarowka H4 35 W to z pradnica nie ma prawa Ci sie nic stac a nareszcie bedziesz cos widzial w nocy. Zrobilem tak ostatnio swiatla znajomemu w Jawie Lux (taki fajny klasyk z 6 V instalacja) i gosc twierdzi, ze roznica jest jak niebo i ziemia. Przedtem jak dal dlugie to mu sie tylko inny wzorek na drodze wyswietlal a teraz moze normalnie jezdzic po nocy na nieoswietlonych drogach. Tyko u niego poszly w ruch jeszcze przekazniki ktore tez bym polecal zalozyc (jesli bedziesz robil H4) [ Dopisane: 05-11-2005, 19:58 ]Nie ma co eksperymentowac, nawet jak dasz mocniejsza zarowke to mozesz spalic pradnice. Jedyne rozwiazanie to sprobowac zmienic instalacje na 12 V. Moze podejdzie z jakiegos innego motocykla. A zmiana instalacji to moze nie eksperyment ? I to jeszcze z innego moto ?Proponowal bym najpierw pomyslec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 czemu jak bym wstawił H4 to mogła by się spalić prądnica?? (na elektryce się nie znam:))pzdr.AHTOHSamo wstawienie H4 nic nie zaszkodzi pradnicy ale jesli wstawisz zarowke o wiekszej mocy niz przewidzial producent to moze to zaszkodzic pradnicy. Jak bedziesz chcial zalozyc H4 to musisz zienic wklad lampy, wtedy tylko to ma sens Pozdrawiam Storm007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 niestety ja nie mam pozytywnych wspomniej jesli chodzi o instalacje 6V w jawach/czetach, z tym sie poprostu nic nie dalo zrobic....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Jak bedziesz chcial zalozyc H4 to musisz zienic wklad lampy' date=' wtedy tylko to ma sens [/quote']Tak - ale efekt jest tego warty :D niestety ja nie mam pozytywnych wspomniej jesli chodzi o instalacje 6V w jawach/czetach' date=' z tym sie poprostu nic nie dalo zrobic.... [/quote']Na szczescie teraz sa troche wieksze mozliwosci ;) :arrow: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 hmmm włożyłem wkład H4 od starej skody (nowy) walnąłem żarówke H4 6V i światło moim zdaniem jest gorsze niz bylo (!) wczesniej jakoś solidnie dawało, teraz jest zbyt skupione moim zdaniem, nie wiem może to wina akumulatora, mógł dawać za niskie napięcie, na wiosne go wymieniam wiec zobacze co wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 niestety, ciezko jest poprawic fabryke...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi