Prog Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) Siema.Dawno nie byłem w tym dziale :)Szukam stelaza pod kufer do fzs600 z 2000r.W tej chwili mam stelaz + płyta od givi, ale potrzebuje kufry boczne, NIe wiem czy moge rozbudować stelaż istniejący czy trzeba montowac cały nowy z bocznymi rurkami.Czy do bocznych kufrów - też stosuje sie płyty czy są inaczej ( do rur) mocowane. Jak ktoś ma doświadczenia w tym temacie - to proszeo rady ew namiary gdzie moza kupic lub schemat jak pospawać ewentualnie. Zobacz tutaj jak to wygląda: http://moto.allegro.pl/item404486156_motob..._fz6_fazer.html Na tym zdjęciu widzisz jak to jest zrobione: http://www.moto-akcesoria.pl/images/zdjeci...ia/10022556.jpg. Po prostu w sam stelaż są wbudowane wszystkie części klasycznej podstawki. Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez Prog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zan Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) Jak oceniacie widoczność w lusterkach rocznik 2004-2006?Bo dla mnie mogłyby być trochę szerzej rostawione, ale to już się zmieniło od rocznika 2007. Jednak widoczność oceniam pozytywną, tylko czasem trzeba lekko odchylić głowę gdy chcemy spojrzeć w lusterka :) . w MR'07 wcale dobrze to nie wygląda - muszę się w końcu zebrać i przedłuzyć sobie troszkę Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez zan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1sport Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Posiadam 2 kluczyki czarne i 1 czerwony. Kiedy używa się tego czerwonego, czy nie ma tak, że po jakimś czasie moto nie chce się uruchomić i musimy uruchomić tym kluczem. Mi mówili coś, że po odłączeniu akumulatora się go używa. Jak to w końcu jest :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DABLJU Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) w MR'07 wcale dobrze to nie wygląda - muszę się w końcu zebrać i przedłuzyć sobie troszkę A jak to przedłużyc ?? Bo jak dla mnie widocznosc w mojej FZ6 z 2006 w lusterkach jest do bani. To naprawde uciążliwe na dluzsza mete. A ten 3 czerwony kluczyk to przypadkiem nie jest serwisówka ?? U mnie mam do niego dołączony kod - zeby mozna bylo sobie dorobic i immobileser zeby poprawnie dzialał pozniej - tak przynajmniej mi sie wydaje . Poczytam w instrukcji to napisze . Ale zeby specjalnie po odlaczeniu akumulatora go uzywac ?? To pierwsze slysze. P.S. Jest tu ktos , kto ma owiewke w FZ6N ?? Jak sie spisuje ?? Bo to glowy nie da sie obrocic powyzej 120km/h , a ze w lusterkach za duzo nie widac - to jest to częsta czynnośc. Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez DABLJU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daszek Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 [..]Szukam stelaza pod kufer do fzs600 z 2000r.W tej chwili mam stelaz + płyta od givi, ale potrzebuje kufry boczne, NIe wiem czy moge rozbudować stelaż istniejący czy trzeba montowac cały nowy z bocznymi rurkami.Czy do bocznych kufrów - też stosuje sie płyty czy są inaczej ( do rur) mocowane. Jak ktoś ma doświadczenia w tym temacie - to proszeo rady ew namiary gdzie moza kupic lub schemat jak pospawać ewentualnie.Też mam mocowanie stelaż givi pod top-case. Wcześniej zamierzałem zamontować stelaż kappa top+boczne, ale okazało się, że nie pasują, ponieważ mam podwyższony akcesoryjny tłumik :icon_question: - dlatego kupiłem tylko top-case givi, a do tego kupiłem dwie sakwy 2x65L. Tak więc jak jesteś zainteresowany kappa, pisz na priv (zrobię foty, przymierze czy pasuje). Do tego mam 2x45L kufry givi - też do oddania, z powodu jw.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Dla zainteresowanych spalaniem, na trasie W-wa - Płońsk - W-wa 1os. bez bagażu, przy 120-200 spalił 7,4L/115km.Na trasie W-wa - Krynica Morska, 2 osoby + bagaż, przy 90-120 spalił 4,9-5,1L/100. Cytuj zdroofko Daszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Hej. Mam pytanie. Od czego jest ten zbiorniczek tuz za amortyzatorem, nad osia wachacza? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) zbiornik wyrównawczy cieczy chłodzącej Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez ernestZL Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 zbiornik wyrównawczy cieczy chłodzącejDzieki Ernest ;). Tylko po co w takim razie sa dwa wlewy dla cieczy chlodzacej, jeden pod bakiem i drugi przy tym zbiorniczku? I dlaczego u mnie tam pod bakiem cieczy jest pod sam korek a w zbiorniczku pusto? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer72 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Bo masz bąbla powietrza w układzie chłodzenia, zapowietrzony znaczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Bo masz bąbla powietrza w układzie chłodzenia, zapowietrzony znaczy sięA wiesz jak to odpowietrzyc? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) fazer72 a skąd wiesz ze ma zapowietrzony układ? jak na moje oko zo zalej zbiorniczek wyrównawczy miedzy tek kreski na nim i bedzie ok! Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez ernestZL Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakwas Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 A jak to przedłużyc ?? Bo jak dla mnie widocznosc w mojej FZ6 z 2006 w lusterkach jest do bani. To naprawde uciążliwe na dluzsza mete. A ten 3 czerwony kluczyk to przypadkiem nie jest serwisówka ?? U mnie mam do niego dołączony kod - zeby mozna bylo sobie dorobic i immobileser zeby poprawnie dzialał pozniej - tak przynajmniej mi sie wydaje . Poczytam w instrukcji to napisze . Ale zeby specjalnie po odlaczeniu akumulatora go uzywac ?? To pierwsze slysze.P.S. Jest tu ktos , kto ma owiewke w FZ6N ?? Jak sie spisuje ?? Bo to glowy nie da sie obrocic powyzej 120km/h , a ze w lusterkach za duzo nie widac - to jest to częsta czynnośc.Do Fz6n są przedłużki lusterek i wtedy widoczność super ,a szyba to według mnie to porażka zdecydowanie lepiej jednak bez niej , bardzo duży hałas bo struga powietrza wali na głowę i golas wygląda po prostu super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DABLJU Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Do Fz6n są przedłużki lusterek i wtedy widoczność super ,a szyba to według mnie to porażka zdecydowanie lepiej jednak bez niej , bardzo duży hałas bo struga powietrza wali na głowę i golas wygląda po prostu super. No wlasnie dzisiaj widzialem fz6 z akscesoryjna szybką i zdecydowalem ze w zyciu jej nie zaloze . Ze tak powiem - brzydko i juz. Nawet kosztem wygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam kolegów fazerowców :)Jak wczesniej pisałem, przyszedł czas na zmiany :)Miało być Varadero, zapragnąłem czegoś innego i uważam, że dobrze zrobiłem :)http://pl.fotoalbum.eu/Wicher/a116587 Pozdrawiam :) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer72 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Widzę Wicher, że nie tylko ja wybrałem włoszczyznę :) Lime, nie pamiętam jak to się robiło :) (jakaś śrubka w chłodnicy chyba ??)Może ernest ma rację i wystarczy dolać płynu do zbiorniczka wyrównawczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi