Fazer Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Jaką średnią prędkością przelotową śmigacie na fazerach? chodzi mi o FZS 600 tak żeby nie męczyć maszyny:) Z góry dzięki. POZDRAWIAM Przelotowa w granicach 120 - 160 km/h, w tym zakresie najlepiej mi sie jeździ :) Ponizej 120 km/h (czyli ponizej 6000 rpm na 6. biegu) moje nogi odczuwają delikatne mrowienie na podnozkach, a powyzej 160 km/h napór wiatru robi sie juz silniejszy (mam standardową szybkę) :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodociany1987 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 (edytowane) Osobiście uważam ze prędkość rzędu 170km/h fz6-stką jest optymalna na trasie. Większe stałe prędkości dla tego motocykla są troche męczące. W/w prędkość jest i wygodna zarówno dla kierowcy, pasażera, jak i dla całego motocykla.Pozdrawiam Edytowane 16 Maja 2008 przez mlodociany1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Osobiście uważam ze prędkość rzędu 170km/h fz6-stką jest optymalna na trasie. Większe stałe prędkości dla tego motocykla są troche męczące. W/w prędkość jest i wygodna zarówno dla kierowcy, pasażera, jak i dla całego motocykla.PozdrawiamStała prędkość 170 to chyba na niemieckich autostradach będzie optymalna, a nie na polskich dziurawych i zatłoczonych drogach pełnych tirów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peet Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 (edytowane) Stała prędkość 170 to chyba na niemieckich autostradach będzie optymalna, a nie na polskich dziurawych i zatłoczonych drogach pełnych tirów. Dokładnie mam takie same odczucia. Ze zdumieniem czytam komentarze o prędkościach przelotowych rzędu 170+ na naszych drogach... Edytowane 16 Maja 2008 przez Peet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodociany1987 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Nie rozmawiamy o tym gdzie tylko jaka jest predkosc optymalna do jazdy w trasie. Jedni mieszkają obok autostrady inni przy zatłoczonych miastach. Stan dróg pozostawia wiele do życzenia to prawda. Ja na trasie Warszawa-Lublin utrzymuje prędkość 160-170 km/h i nie męczy się ani motocykl ani ja.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Ostatnio duuużo po mieście latam do pracy i spalanie wychodzi w granicach 6 litrów czasem z małym hakiem. Co do prędkości przelotowych, to spokojnie można się kulać w granicach 120-160 pod warunkiem, że droga dobra. Przynajmniej mi takie prędkości odpowiadają. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Jakby ktoś szukał tłumika to mam na sprzedaż LeoVince do FZ6 :buttrock: http://allegro.pl/item366686413_wydech_leo...r_fz6_s1_2.html Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Jakby ktoś szukał tłumika to mam na sprzedaż LeoVince do FZ6 :icon_mrgreen: http://allegro.pl/item366686413_wydech_leo...r_fz6_s1_2.htmlTak z ciekawości zapytam: zakładałeś go do swojego Fazera ?Ja cały czas się czaje na jakiegoś tłumiora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memphis1988 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 tylko cena :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Co do prędkości przelotowych, to spokojnie można się kulać w granicach 120-160 pod warunkiem, że droga dobra. To brzmi rozsądnie. Dzisiaj zrobiłem po okolicy 250 km w 3 motocykle (dwa Fazery i jedna CBR-ka) i prędkości przelotowe zawierały się (w zależności od drogi i nasilenia ruchu) właśnie pomiędzy 120 a 160. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Tak z ciekawości zapytam: zakładałeś go do swojego Fazera ?Ja cały czas się czaje na jakiegoś tłumiora...NIe zakładałem go do swojego, ale wiem jak brzmi w realu :) Jak odłożę kasę to sobie kupię jakis tłumik przelotowy :wink: tylko cena :|Dla forumowicza taniej... ;) Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 ma ktos do sprzedania w rozsądnej cenie crashe albo gmole do FZS 600?jak cos to na privpozdrawiam Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) ma ktos do sprzedania w rozsądnej cenie crashe albo gmole do FZS 600?jak cos to na privpozdrawiamJa pewnie bede mial gmole ale dopiero we wrzesniu. Edytowane 18 Maja 2008 przez Lime82 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 ma ktos do sprzedania w rozsądnej cenie crashe albo gmole do FZS 600?jak cos to na privpozdrawiam Ja będę dorabiał do swojego .. tylko nie mam czasu pojechać do znajomego spawacza .. wyjdzie taniej :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 słuchajcie-jestem delikatnie mówiąc w szoku!dzisiaj pojechałem zrobic 1 przegląd i przy wyjezdzaniu ze stacji wrzucilem ładnie jedyneczke szybko do 6tys potem szybko dwa i przy 6-góra 7 tys wyskoczyła dwójka:(!!! masakra!jak kupywałem moto to z dziewczyną na tylnim siodełku dałem mu na maxa na 2 i skrzynia nawet nie jąkneła(i to kilka razy)! co jest fuck!? jechałem w cienkich tramkach:) może poprostu za słabo wbiłem bieg?co wy myślicie? wyskoczyła wam kiedys 2 w ten sposób? czy jedno wyskoczenie 2 musi oznaczac kosztowny remont? troche mi sie odechciało... mi chyba, nigdy 2 nie wyskoczyla. Nie pamietam takiej sytuacji a smigam fazerem 1,5 roku. Zobacz czy sie problem powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi