Boniek Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 ciekawa sprawa, może w fabryce coś mieszali z przełożeniami między latami produkcji.Raczej to kwestia regulacji silnika. Przed wakacjami zrobię najprawdopodobniej synchro gaźników i regulacje zaworów, wtedy zobaczymy ile obrotów będzie miał przy 100kmh. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 ja dzisiaj sprawdze w swoim na 6 biegu przy 100km ile mam obrocików i napisze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Wydaje mi sie ze synchro i regulacje nic do tego nie mają.To bardziej przełozenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
match Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Wydaje mi sie ze synchro i regulacje nic do tego nie mają.To bardziej przełozenia. wg mnie tez. Jesli juz to przełożenia no ewentualnie predkosciomierz źle wyskalowany :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 no sprawdzilem na 6 biegu przy 100km mam rowno 5,150 -5,200 obrtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszczu Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 wg mnie tez. Jesli juz to przełożenia no ewentualnie predkosciomierz źle wyskalowany :icon_exclaim:FZ6S tak samo. I dzisiaj kolejny raz sie przekonałem, że Fazer to jest to :biggrin: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W Opublikowano 10 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 W moim przy 80 km/h jest 4 tyś, przy 100 km jest 5 tyś, 120 km ok. 6 tyś oczywiście na 6 biegu. A pytanie z innej beczki, czy wymienialiście krućce i ile to kosztuje ? :icon_twisted: Złapalem gume i mam dylemat czy jeźszić na naprawianej oponie co myślicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 A pytanie z innej beczki, czy wymienialiście krućce i ile to kosztuje ? :icon_twisted: było już o tym kiedyś. komplet w Louis kosztuje 99,95 EUR na ebaymotors.de można dostać 10 EUR taniej. Wymianę można spokojnie zrobić samemu. Sam w zeszłym tygodniu dokopywałem się do nich więc wiem :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Witam po krótkiej przerwie :buttrock: Ja na szóstym biegu przy 5 tys.obr/min. mam równo 100 km/h :) I oczywiście nie moge byc gorszy od kolegi "W" i również mam pytanie, ale dotyczące raczej upiększania maszyny :crossy: Chodzi mi o dwa gadżety do Fazera, a mianowicie o pług pod silnik oraz nakładkę tylnego koła, czy błotnik tylnego koła(zwał jak zwał), który jednoczesnie jest tez osłoną łańcucha - zapewne wiecie o co mi chodzi :) Czy ktoś orientuje się gdzie takie gadżety można zdobyć i kto oferuje takie cuda w przystępnych cenach ??:) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Chodzi mi o dwa gadżety do Fazera, a mianowicie o pług pod silnik słyszałem ze ten pług sie nie sprawdza bo kolektory ssace sie nagrzewaja. najlepiej zadzown do yamahy na połczynskiej i Ci tam p.Sławek wyjasni wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Chodzi mi o dwa gadżety do Fazera, a mianowicie o pług pod silnik oraz nakładkę tylnego koła, czy błotnik tylnego koła(zwał jak zwał), który jednoczesnie jest tez osłoną łańcucha - zapewne wiecie o co mi chodzi ;) Czy ktoś orientuje się gdzie takie gadżety można zdobyć i kto oferuje takie cuda w przystępnych cenach ??:Dhttp://www.aastor.400.pl/Pod tym adresem znajdziesz firmę która robi plastiki. Możnaby do nich napisać i spytać się czy dorobią tego typu elementy bo w ofercie na stronie nie widać nic takiego.Poza tym w sklepie www.moto-akcesoria.pl są takie graty z Louisa, ale ceny trochę wysokie :/ Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 hehe lyzwy - nie wiedzialem ze tak to mozna nazwac... no i rzeczywiscie ceny maja z kosmosuhttp://www.moto-akcesoria.pl/product_info....roducts_id=6099 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
match Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 słyszałem ze ten pług sie nie sprawdza bo kolektory ssace sie nagrzewaja. najlepiej zadzown do yamahy na połczynskiej i Ci tam p.Sławek wyjasni wszystko! Możesz wyjaśnić szerzej? Ja mam pług i nie mam z nim zadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 wiesz co niewiem dokładnie bo z mechanika jestem na bakier ale jak kupowałem moto w salonie pytałem o to ŁYŻWE pod moto i koles powiedział ze cos sie tam nagrzewa i ma to taki sobie wplyw na silnik bez tego jest lepiej bo jest lepszy obieg powietrza!jak cchesz więcej szczegołow zadzown do yamahy na polczynskiej i pros z panem Sławkiem pzdr tra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Możesz wyjaśnić szerzej? Ja mam pług i nie mam z nim zadnych problemów zarzuć jakieś fotki :D moto kupiłeś z pługiem czy sam go zakładałeś? jeżeli tak to ile Cię kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi