trufel Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Co użytkownik to teoria , ja zostaje przy swoim :) :) polatam i zobaczę Panowie jak z tym spotkaniem w Bieszczadach he ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Panowie, ja w sobotę odebrałem MT z serwisu po akcji wymiany łącznika w tylnym zawieszeniu. Nie kosztowało to nawet złotówki, mało tego serwis zrobił diagnostykę za którą też nie wziął pieniędzy:) Mam jeszcze jedno pytanie, czy któryś z Was odłączał EXupa w swoim KODO? chciałbym się pozbyć tego dziadostwa, ale chcę to zrobić tak, żeby nie wyskakiwały błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKu Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Co użytkownik to teoria , ja zostaje przy swoim :) :) polatam i zobaczęPanowie jak z tym spotkaniem w Bieszczadach he ?? No zaplanujcie coś koledzy. Ja niestety nie mogę podać dogodnego terminu, ale jak data spotkania jakoś wpisze się w mój wolny czas to chętnie się wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel33 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Panowie, ja w sobotę odebrałem MT z serwisu po akcji wymiany łącznika w tylnym zawieszeniu. Nie kosztowało to nawet złotówki, mało tego serwis zrobił diagnostykę za którą też nie wziął pieniędzy:) Mam jeszcze jedno pytanie, czy któryś z Was odłączał EXupa w swoim KODO? chciałbym się pozbyć tego dziadostwa, ale chcę to zrobić tak, żeby nie wyskakiwały błędy Moje Kodo już tydzień w serwisie,jeszcze nie mają części.:-( a pogoda taka piękna na jazdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Moje Kodo już tydzień w serwisie,jeszcze nie mają części.:-( a pogoda taka piękna na jazdę. u mnie była podobna sytuacja , ale jeszcze w tedy śnieg leżał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel33 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 u mnie była podobna sytuacja , ale jeszcze w tedy śnieg leżał . Dzisiaj odebrałem moto,elementy wymienione. Olej kupiony,filtr powietrza.Jutro wymieniam i już można latać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 no dawaj dawaj :biggrin:Panowie jak tam pierwszy weekend wiosenny , jak tam maszynki , jak kilometry ?? ja już nawinąłem ponad tysiąc i nadal jestem głodny :biggrin: i na miłośc boska kocham ten motorek :wub: :wub: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BruusZX6 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Ja w niedziele nakręciłem troche km, niestety pierwszy w tym roku dalszy wyjazd i zaraz wynik 91 na 50, na szczęście trafiłem na bardzo miły i głodny patrol :P co w konsekwencji nie skończyło się aż tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mt01dominik Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Witam! Ja jeżdżę teraz prawie codziennie:) Tak jak Trafel po tak długiej zimie nie mogę się nacieszyć jazdą :) Jedyne co zauważyłem w moim Mt co strasznie zjada opone:) ale najważniejsza jest frajda z jazdy i ta praca że aż chce się ciągle odkrecac manetke . Pozdrawiam! Mam pytanie czy ktoś sprawdzał czy Mt chodzi lepiej na otwartym exupie? Rozmawiałem wczoraj z mechanikiem i mówi że można go ustawić żeby cały czas był otwarty i sprawdzić czy lepiej jeździ. jeżeli ni wrócić do stanu poprzedniego. Czy ktoś z was robił coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej MT01 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 W MTeku nie latałem z otwartym EXUPem ale aktualnie w swoim VZR 1800 mam otwartego i zblokowanego EXUPa i jest ogięń :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKu Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 A może ktoś opisać na czym polega zysk mocy - momentu z otwartego exup'a? Z tego co się orientuję, to EXUP podnosi moment obrotowy w wyższych zakresach obrotów. Na czym więc ma polegać zysk mocy - momentu przy otwartym EXUP'ie?Może to ktoś opisze dokładniej, bo nie przekonują mnie stwierdzenia, że jest SUPPPPPER. Istotne jest również jak to się odbija na silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 W MTeku nie latałem z otwartym EXUPem ale aktualnie w swoim VZR 1800 mam otwartego i zblokowanego EXUPa i jest ogięń :biggrin:Maciej, czy jesteś w stanie podpowiedzieć jak otworzyć i zablokować EXUPa, żeby komputer nie pokazywał błędu? Czy jest w stanie przeprowadzić operację domorosły mechanik,, czy powinienem prowadzić do serwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej MT01 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Na konkretnym warsztacie są w stanie wyprogramowac Ci sterownik EXUPa i wtedy można spokojnie odpiąc linki i zostawic EXUP w pozycji otwartej.Ja mam zainstalowany taki oszukiwacz sterownika w miejsce cięgna linek na solenoidzie,jest takie coś dostępne do mojego modelu,linki mam odpięte i przepustnice zblokowaną w pozycji otwartej. Na tej stronie masz fotki które wszystko wyjaśnią http://www.m109riders.com/howto/dragsters/ Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez maciej MT01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Na konkretnym warsztacie są w stanie wyprogramowac Ci sterownik EXUPa i wtedy można spokojnie odpiąc linki i zostawic EXUP w pozycji otwartej.Ja mam zainstalowany taki oszukiwacz sterownika w miejsce cięgna linek na solenoidzie,jest takie coś dostępne do mojego modelu,linki mam odpięte i przepustnice zblokowaną w pozycji otwartej. Na tej stronie masz fotki które wszystko wyjaśnią http://www.m109rider...owto/dragsters/Dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej MT01 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Polecam ten serwis,Twój MTek był tam serwisowany,gośc jest naprawde konkretny i bez problemu poradzi sobie z EXUPem, http://jmgmotocykle.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi