afrikaniec Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Panowie, jakoś ucichło!Pewnie przez tą pogodę, dziś maksymalnie korzystałem z tego co przyniosła pogoda i podtrzymuje co powiedziałem wcześniej MT - jedyny słuszny wybór:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej MT01 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Rewelacyjny sprzęt,niestety w Polsce jeszcze mało doceniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtengi Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Rewelacyjny sprzęt,niestety w Polsce jeszcze mało docenianyi całe szczęście - im mniej ludzi tym jeździ tym stajemy się bardziej elitarni :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Potwierdzam!!sorry za kolokwializm, to nie jest sprzęt dla popierdułek, ciężko przejść obok niego obojętnie, wzbudza skrajne emocje, albo kupuje się go w całości i podziwia, albo nie i całe szczęście - im mniej ludzi tym jeździ tym stajemy się bardziej elitarni :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas220 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Witam szanownych kolegów! Mamy zimę, więc wracam do mojego pomysłu instalacji wskaźnika biegów. Zakupiłem wyświetlacz firmy Datatool Digi (190zł+wysyłka). Urządzenie prezentuje się nieźle. Posiada czujnik jasności i jest dobrze wykonany. Niestety nie udaje mi się zaprogramować więcej niż 2 biegów :( Może ktoś instalował taki czujnik lub zna kable ECU odpowiedzialne za neutral, obroty i prędkość? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zsakul1978 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Widzieliście jaki test ma być w Motocyklu nr1/2012 (będzie dostępny w kioskach od 09 grudnia :buttrock: )? Ciekaw jestem jak wypadnie nasz MT'ek na tle HD XR1200X i Diavel'a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Ciekaw jestem jak wypadnie nasz MT'ek na tle HD XR1200X i Diavel'a... uwielbiam ten model ale wydaje mi się że wypadnie blado... jak w każdym porównaniu, ten moto trzeba kochać, podobnie jak w przypadku bulldoga.ciekawi mnie czy harley w koncu zrobił coś czym da się fajnie pojeździć (nie licząc buella, ale to w sumie żaden harley) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKu Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 uwielbiam ten model ale wydaje mi się że wypadnie blado... jak w każdym porównaniu, ten moto trzeba kochać, podobnie jak w przypadku bulldoga.ciekawi mnie czy harley w koncu zrobił coś czym da się fajnie pojeździć (nie licząc buella, ale to w sumie żaden harley) Zgadzam się z Tobą.Zdecydowanie zwycięzcą będzie Diavel, to najnowszy technologicznie motocykl. Najlżejszy i z mocno sportowymi korzeniami. Jednocześnie mam również nadzieję, że artykuł nie będzie sponsorowany ... :icon_biggrin: ... bo jeśli HD pokona MT-eka to pęknę ze śmiechu ... PSWidzę, że zima przyszła na całego, bo się forum ożywiło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) wydaje mi się że podsumowaniem tego porównania beda teksty typu: "na każdym sprzęcie poczujesz czym znaczy prawdziwa przyjemnośc z jazdy a tego nie da się zmierzyć" i w sumie nie bedzie wiadomo kto zajmie II i III miejsce ;) Edytowane 8 Grudnia 2011 przez FhissT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej MT01 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Znajdż na forum gościa o nicku thobeta on przesiadł sie z VMAXa na MTeka to powie ci dokładnie jakie są doznania,są na duży plus dla MTeka :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sVist Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Co do właściwości trakcyjnych nie wątpie, konstrukcyjnie zawieszenie w v maxie z 85' roku o czymś świadczy jednak nie przesadzałbym z tą beznadziejnoscia o której tak się mówi - kwestia przyzwyczajeniaJa osobiście v maxa sie nie pozbęde bo jeden z dwóch zostaje ale MT mnie bardzo zaciekawił od dłuższego czasu. Oczywiscie priorytetem wśród motocykli jest VMX1700 ale cenowo narazie nie ma o czym mówić :icon_rolleyes:Drugi v max wersja EU: Edytowane 8 Grudnia 2011 przez sVist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej MT01 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Sprzęcik fajny i kultowy :notworthy: gratuluje obu sprzętów w takim super stanie :notworthy: nowy VMAX też mi sie marzy ale ta cena :banghead: a MTek jest idealnym sprzetem pomiędzy starego a nowego VMAXA wiadomo moc o wiele mniejsza ale oryginalnośc i frajda z jazdy nie do opisania,sprzet jest rewelacyjny :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Panowie może któryś z Was jest w stanie powiedzieć coś więcej na temat montażu stelaża pod kufer centralny i jego wytrzymałości.Pytam ponieważ chcę pojechać MT-kiem w zapadłe części Kałkazu, do Iranu i Azerbejdżanu w sumie będzie ponad 10 tys.km, bez kufra będzie ciężko a on sam po załadowaniu będzie sporo ważył (do tej pory jeździłem w tamte części świata bardziej przystosowanymi do tego moto typu Tiger czy XLV, a dla MT i dla mnie będzie to niezły test:). Chciałem zapytać jak sprawdza się taki stelaż i jak bardzo można go obciążyć żeby nie urwać, gdzieś wcześniej czytałem, że producent daje bardzo małe obciążenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej MT01 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Pogadaj z MLUBONem z forum,on wzmacniał stelaż i jezdził z kufrem,jak dobrze poszukasz to nawet gdzieś w tym temacie to chyba opisywał. A jak ci sie spisuje moje ex oczko w głowie? :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zsakul1978 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 afrikaniec, jeśli chcesz podjedź do mnie (okolice Radomska) i zobaczysz sobie na żywo o co chodzi z tym montażem. Ja swój stelaż instalowałem po obejrzeniu tego na żywo u Mlubona (ale z tego co się orientuje to już pożegnał się z MT'kiem) i na podtsawie rysunków od RaKu. Producent podaje jakieś śmieszne obciążenie max w okolicach 5kg (o ile dobrze pamiętam)i faktycznie patrząc na oryginalne mocowanie stelaża to się wcale temu nie dziwię... co do max obciążenia to się nie wypowiem bo nigdy więcej niż +/-15kg nie wkładałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi