<<maryan>> Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 A mianowicie nie da sie odpalic mojego sprzeta kiedy jest na biegu!Zauważyłem ze pod dźwignią sprzegła znajduje się jakiś czujnik. Jezeli on słuzy do tego zeby mozna było odpalic moto na biegu to chyba jest zje**ny albo moze być jakaś inna przyczyna tego.Z tego co przeczytałem w serwisówce to powinno sie dac odpalic motor na biegu chyba że sie myle.poradźcie!!!pozdrawiam! Dodam że na neutralu pali az miło !!! ** - Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronio Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Dodam że na neutralu pali az miło !!!A nóżkę złożyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<<maryan>> Opublikowano 10 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Dodam że na neutralu pali az miło !!!A nóżkę złożyłeś ? Na neutralu pali normalnie.chodzi mi o odpalanie na biegu. Nózka złozona sprzęgło wciśniente i nie pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gramlin Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Post moderowany, była masa :-D . Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 oj gramlin...ostrzeżenie jak nic :D ]Maryan,jak zlożysz nóżke to ją ''dokopnij'' żeby na 100% wcisnęla ten czujnik przy bocznej nóżce który jest zamocowany na ramie.Moja mama w Gs'ie miala tak że jak nie dokopnęla mocniej tej nóżki to czasem gasl na światlach i różne cuda wyczynial.Od tamtego czasu mocniej sklada boczną nózke i wszystko gra.No i popraw te wpinki pod klamką sprzęgla,może zaśniedzialy?Jeżeli zasniedziale to polecam elektrokontakt.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<<maryan>> Opublikowano 10 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 gramlin pierd**nij sie w łeb :!: ** - Pawel. Merytorycznie racja, ale za wiąchy bez ** też zarobisz punkty :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gramlin Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 biegaj za swoim ogonem! toc nikogo nie obrazam :D pozdro pawel ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 pozdro pawel Też Cie pozdrawiam :-). Zakaz pisanie powinien ostudzić Twoje zapędy do spamowania. pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Moja tez nie pali na biegu :D , zaswieca sie wtedy kontrolka oleju. Specjalnie sie tym nie przejalem bo z tego co wiem i tak nalezy tego unikac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 moze nowsze typy tak mają .moja z 92 zapalała na biegu ze sprzęgłem jak i bez. fajnie ją ciągnął rozruszniik do przodu zanim zaskczyła :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Co do elektryki sterującej: w Suzukach (bawilem sie Bigiem i vx-em) faktycznie jest pare zabezpieczen, motocykl mozna uruchomic:1. Jesli jest na biegu to czujnik przy sprzegle jest odpowiedzialny za zezwolenie startu oraz nozka boczna (priorytet ma sprzeglo)2. jesli mamy pozycje "neutral" - czujniki sa pomijane Reasumujac:Trzeba sprawdzic prace tych czujnikow i awaryjnie mozna je ominac (uwaga w nozce jest czujnik z dioda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Tak jak piszę Barti, prawdopodobnie nie działa ci czujnik wciśnięcia sprzęgła, z tąd brak możliwości odpalenia z wrzuconym biegiem. Gdyby była to nóżka, to gasł by po wrzuceniu biegu, a tutej ewidentnie wskazuje to na czujnik sprzęgła, który o ilę się nie mylę zamontowany masz na mocowaniu klamki sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 z tego co patam to xj miała tylko czujnik nóżki a nie sprzęgłam, ale ja miałem model 92 i nie jestem pewien jak w tych nowszych.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<<maryan>> Opublikowano 13 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Ja mam czujnik pod dźwignia sprzegła rocznik 93. Próbowałem go odłanczac ale tez nie pali wiec moze przyczyna tkwi w czyms innym chyba ze odłaczenie nic nie daje.Czujnikm przy nużce działa prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Ja mam czujnik- rocznik 84 :) PS. Czujnik musz właśnie zewrzeć a nie rozłączać... o ilę się nie mylę to w tą stronę działało. Sprawdz miernikiem czy po polączeniu obwodu następuje jego zamknięcie, czy może kabelki są gdzieś przerwane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi