Conqueror Opublikowano 3 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 ....hehehe.... a Africa to mniej waży? To samo tyle że jeszcze wyższa i o 5,5 cm wiekszy prześwit. Wyżej środek ciężkości i mniejsza moc! Co powoduje że trudno jest ją utrzymać w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Witam, więc tak, ja mam DR 650 RSE i racja ze wzrostem, ja mam 192 i wygodny, ale można odkręcić sprężyne tylnią i troszke go opuścić. Śmiga fajnie i mam kopa :P Malo awaryjna i fajnie wygląda. No i podstawowa zaleta jest osyć iska cen zakupu. W KTMach masz częsty ris to troszke pochlania kasy. Africa Twin dosyć droga w zakupie. Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 ....hehehe.... a Africa to mniej waży? To samo tyle że jeszcze wyższa i o 5,5 cm wiekszy prześwit. Wyżej środek ciężkości i mniejsza moc! Co powoduje że trudno jest ją utrzymać w pionie.Różnica jest w pozycji za kierownicą i sposobie siedzenia. Jeśli moto wymusza oparcia części masy jeźdźca na kierownicy, to znacznie utrudnia to jazdę terenową. No i zawiechy TDMy raczej nie pozwalają nią latać nawet w bardzo lekkim terenie.Zostańmy może przy tym, że TDM to turystyczny naked o stosunkowo łagodnej charakterystyce silnika (w porównaniu np. do fazera). Od terenu i endurowania niech się lepiej trzyma z dala :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 TDM nie nadaje sie do terenu, poza tym awaryjne silniki mają :( Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conqueror Opublikowano 4 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Trochę boję się za dużej wagi :? KTM Adventure jest znowu nawet nie za ciężki ale siodło na wysokości ok. 95cm :? i za drogi jest ...no i niezły jest bo prześwit to jakieś 30 cm 8O [ Dopisane: 04-10-2005, 20:57 ]acha... siedziałem (nie jechalem) na DR 650 RSE i myślę że nie będzie tak źle jak myślałem.... Fakt duży (nawet bardzo ale to chyba tylko moje wrażanie) motocykl ale czuję że nie było by aż tak źle... No i rozmawiałem ze znajomym którego jest to moto i waży poniżej 200kg :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Conqueror, tak jak mówilem, okolo 194 kg, dasz sobie rade :( Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conqueror Opublikowano 5 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Mam takie małe pyt. jeszcze: to prawda że Transalp spala 4-5l na 100km a Africa 7-8l (takie znalazłem dane w internecie) przecież to praktycznie ten sam silnik.... aż taka rożnica by była?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Może Africa cięższa od Transalpa, ale nie wiem :( Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conqueror Opublikowano 5 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 No cięższa... o 30kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 No to masz odpowiedź :( Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conqueror Opublikowano 5 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Honda Africa/Transalp/Suzuki DR 650 RSECoś z tego wybiorę... Chyba Transalp ale czas pokaże...Bo chyba nie ma już innych, solidnych no i wmiarę nie drogich 8) motocykli "Paryż-Dakarowych" :?: To właśnie podoba mi się w tego typu motocyklach: możliwość dojechania wszędzie, wygoda podróży, długie trasy przy zachowniu bezawaryjności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Slabo sie kolego rozgladasz- a BMW F650? W niedziele moj sprzet przeszedl test prawdy na 150 km i przy roznych szybkosciach od 100- do 170 czasami , wypil mi ok. 5,8 litra ,czyli 3,8/ 100 km!!- zreszta wczesniej juz domyslalem sie ze malo pali bo wlalem pelen zb. paliwa i jezdzillem 3 tyg.(ok. 480-500 km).A z solidnosci BMW slynie. Wiem gdzie jest do kupienia , info na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conqueror Opublikowano 5 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Napisałem nie drogich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Części drogie! Moto też! Od kiedy ten motocykl jest produkowany? Da radę dorwać starsze roczniki za kilka (nie kilkanaście!) tys. (zł. oczywiście)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 TDM nie nadaje sie do terenu' date=' poza tym awaryjne silniki mają :)[/quote'] Poczatek dobry, a potem strasznie skiepściłeś :-) :-) :-) Skąd te informacje o awaryjnych silnikach? :?: :!: Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conqueror Opublikowano 6 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Właśnie :!: TDM i awaryjne silniki? Coś zupełnie odwrotnego słyszałem :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi