fik554 Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Trele morele. W calej europie 50'tki sa na karte a do 125 i mocy max 15km (oczywiscie chodzi o moc na papierze :twisted:) obowiazuje prawo jazdy kategorii A1 i takowe mam :) I Wydaje mi sie ze tak powinno juz zostac. Wbrew pozorom 125 to baardzo duzo dla 16letniego motocyklisty...Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Zależy czym śmigasz... Jechałem z kumple m moją WSK 125 w nocy bez świateł i kasków... Nie mam nawet karty motorowerowej... Niebiescy nas chwycili nie zapytali nawet o prawko' date=' pouczyli nas i puścili :( I co wy na to??[/quote']Lepiej nie pytaj, jeśli nie jesteś przygotowany na każdą odpowiedź.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 8 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Trele morele. W calej europie 50'tki sa na karte a do 125 i mocy max 15km (oczywiscie chodzi o moc na papierze ) obowiazuje prawo jazdy kategorii A1A wlasnie ze nei bo np. we wloszech karta motorowerowa jest na 125 :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy98 Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 o tym czy mozna jezdzić na karte motorowerową 125ką to ja nie wiem, ale wiem ze mozna ją zarejestrować na motorower:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 A wlasnie ze nei bo np. we wloszech karta motorowerowa jest na 125 :]nie iwem czy akurat na 125 ale napewno mozna tam smigac skuterkiem bez zadnych uprawnien ;]a wracajac do tematu to nie ma mowy o tym zeby bylo takie cos :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 8 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 a wracajac do tematu to nie ma mowy o tym zeby bylo takie cosI to mnei zaczyna dobijac bo co raz to wiecej ludzi mowi ze tak nie jest :/A szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Mozgu w takim razie po co by bylo A1 ?? Gdyby zaszla taka zmiana jak mowi Eloelo to by bylo "glosno" o tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Taka sama zasada jak sie pytalem policji o A1: "Jak sie uczysz w jakiejkolwiek szkole to prawo jazdy wyjdzie Cie ponizej 400zł" :roll: . Czysta paranoja! Albo straz miejska o TS "to nie jest motorower bo jest za wysokie" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 "to nie jest motorower bo jest za wysokie" :-D :-D :-D To masz fajnych kolesi w tej strazy. A tak logiczne. Mam np. DT 125 na 50 cm. Jade przepisowo i mnie policja zatrzymuje. Przeciez ona odrazu sie w oczy rzuca. Napewno 125 nie wyglada jak 50. Ona jest wieksza, silnik jest wiekszy znaczne, dyfuzor duzy, jak trawie na kiepskich policjantow to wezma ja i poj sprawdza :) I co bedzie wtedy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 taaa a na kartę pływacką podobno można pływać lotniskowcem Heh to super :) ,ja mam patent młodego ratowanika ciekawe czym teraz moge pływać chyba promem :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 zarejestrowac 125 na motorower w tych czasach to nie problem :) masz 125, kupujesz papiery od jakiejs 50 i przebijasz numery i rejestrujesz, wszystko w temacie. Ale ja bym proponowal to na male miasta (moje 11tys mieszkancow) poniewaz w duzych ktos sie wreszcze bedzie znal na moto i powie ze to nie jest 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 kategoria A1 jest na motocykle do 125ccm i mocy do 11kWno i jak zapewne wiadomo nie zmienia tego przepisua co do wloch, tam skuter to podstawowy srodek transportu i dlategomaja takie prawo, Polska to Polska, tu kradna a nie ulatwiaja motocyklistom zycie w dodatku w gazetach by pisali ze maja A1 zniesc, tak jak kiedys pisali ze prawko ma byc od 16 lat za dodatkowymi egzaminami, no i trzeba dodac ze pani ktora ci to powiedziala, jest niedoksztalcona jak na moj gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Zależy czym śmigasz... Jechałem z kumple m moją WSK 125 w nocy bez świateł i kasków... Nie mam nawet karty motorowerowej... Niebiescy nas chwycili nie zapytali nawet o prawko, pouczyli nas i puścili :) I co wy na to??W sumie to zal mi ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi