Pioter900 Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 Witam !Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z odblaskami rozdzielającymi pasy ruchu na drodze (te na poboczach również) ? Chodzi mi o skutki najechania na takie badziewie np przy 150km/h i większych ? Jest niebezpieczeństwo przecięcia opony ? Wyprzedzanie na drodze z takim bajerem jest trochę utrudnione :?Pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetstorm Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 jakos nie zauwazylem problemow nie sadze zeby byl to klopot dla sprawnego motocykla z dobrymi oponami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 swego czasu zaliczyłem nawet plastikowe garby wysokości ok 4 cm jadąc ponad stówę - po prostu wyprzedzałem jadąc wysepką i ich nie zauważyłem. Zmroziło mnie strasznie, ale dało radę i śladów na oponach nie było. Zwykłe odblaski tylko trochę popukają i tyle. Nigdy natomiast nie zaliczyłem czegoś takiego na mokrej drodze i wydaje mi się że w takich warunkach np. na zakręcie to może być niebezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wołek Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 wydaje mi sie ze przy mokrej nawierzchni, na zakrecie przy sporym przechyleniu motocykla i najechaniu na takie odblaski czeka nas szlif... tak mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 jak moto przejawia tendencję do shimmy to na winklu w przypadku najechania na taki odblask może się okazać że kierą szarpie... zanim założyłem amorek skrętu to na tej wielkości nierównościach kiera lubiła sobie potańczyć. teraz mam jednak totalny spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piowar1 Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 ja najechalem na nie przy 200 i tez sie wystraszylem ale sprawdzalem opony i nic sie nie stalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi