mati1411 Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 w fiacie 125p. jak w temacie mam turbinke ale niewiem jak się za nia zabrać... proszę o jakąś pomoc. (najlepiej jakaś strąka z ilustracjami..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 ale ta turbinka to pic, szkoda zachodu :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 6 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 no nie wiem.. jednak chciałbym wypróbować :evil: a jakieś inne komentarze? ktoś to miał zamontowane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 Wiele lat temu mieliśmy to w Fiacie. Montuje się to o ile pamietam pod gaźnik. Jak była nowa, to działała, potem zasyfiła się i śmigiełko stanęło, powodując tylko zwiększone zużycie paliwa. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 no niewiem.. jednak chciałbym wyprubować a jakieś inne komętarze? ktoś to miał zamątowane??zamontowane; wypróbować, komentarze A prócz czepiania się to turbinka kowalskiego to taki pic na wode - niby powoduje lepsze wymieszanie mieszanki ale rzadnej różnicy nie odczujesz - niepolecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMax Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 no niewiem.. jednak chciałbym wyprubować a jakieś inne komętarze? ktoś to miał zamątowane??zamontowane; wypróbować' date=' kom[b']en[/b]tarze A prócz czepiania się to turbinka kowalskiego to taki pic na wode - niby powoduje lepsze wymieszanie mieszanki ale rzadnej różnicy nie odczujesz - niepolecam żadnej pfff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 tez to mialem w malym ale nie polecam zero efektu,no moze jesli ktos by to odpowiednio wyregulował,ja nie czulem róznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 dla mnie sama nazwa wskazuje, że to pic na wodę :)Szkoda na to czasu, lepiej poświęcić go na dobrą regulacje gaźnika :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 chlopak siostry mial zamontowal i tego samego dnia wymontowal... prawda taka ze po 5tys km smigielko sie urywa, a tak pozatym to maluch nie chcial na tym jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 7 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 maluch maluchem ale tu chodzi o bandziora :evil: nie wiem nie wiem naczytałem się troszkę o tym wynalazku ale 99% opisów jest właśnie do malucha :) oto jeden ciekawszy: (nadal czekam na wypowiedzi kierowców dużych fiatów) Z artykułu Turbinka Kowalskiego: turbinka kowalskiego to super kaszel z napedem na 5 kol o zaplonie atomowym. bierze na prostej wszytkie polskie Fiaty oraz inne pierdolonezy. turbinka polega na wykorzystaniu sily grawitacji jowisza i polaczenia kilku prostych elementow z wiertarki oraz elekrycznej sczoteczki do zebow. calosc przypomina przerobiona pepesze ale jak jezdzi!!!!! osiagi kaszla wyposazonego w turbinke kowalskiego:u od 0 do 100 km/h : -0,5 sec. od 0 do 300 km/h : 10 sec. - to eszcze do poprawienia moc maksymalna w kW : 4000 do potegi piatej maksymalny moment obotowy : 100 megaton. wady : duze zuzycie paliwa: okolo 23 bananow na 11000 tiptopkow lub 350 krokow sloniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helmet Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 hehehe, zaraz spadnę ze śmiechu z fotela... mati - turbinka kowalskiego to ściema typu "adam słodowy poleca" czasów późnego peerelu, zeby czymś zająć ludzi jak benzyny nie było.. gówno do potęgi; możesz sobie równie dobrze sitko na wydech nałożyć i tłumaczyć, że to twój patent i dzięki temu szybciej jedziesz.a tego artykułu powyżej to chyba nie bierzesz poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 7 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Hehe nie ten artykuł wkleiłem jako ciekawostkę którą znalazłem w czasie poszukiwania informacji :evil: a z tą turbinka to chyba sobie faktycznie dam spokój bo nie znalazłem w sumie żadnej pozytywnej informacji o tym wynalazku. :) ale pan Kowalski swoje zarobił :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spman Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Ludzie co wy chcecie kredensa udoskonalać?? lepiej kupcie inny samochód:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 żadnej mea culpa - przyznaję się do błędu - siara jak 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voti Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 w fiacie 125p. jak w temacie mam turbinke ale niewiem jak się za nia zabrać... proszę o jakąś pomoc. (najlepiej jakaś strąka z ilustracjami..) Mam taki wynalazek w swojej korwecie 126p działa poprzwnie ;)pojazd ma lepszego kopaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi