andirut Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Witam,ciekaw jestem jakie macie zdanie na ten temat ,technicznie jest to do wykonania .Mysle o poj 1100 Virago niewiem jak to zniesie silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 ewentualnie w motocyku z wózkiem bocznym (miejsce na butle) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 ja też jestem tego ciekaw, w świecie motocykli był kiedyś opisany skuter 125 4T na LPG, bardziej interesuje mnie LPG w 2T Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 bardziej interesuje mnie LPG w 2T Nie wiem, czy takie coś jest w ogóle możliwe :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Oczywiście, że jest - zbiorniki gazowe w kołach. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Moto na gaz:http://www.boxer-motor.de/jpg/Ural/Umbaute...en/m72_holz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 ale to jest instalacja chyba na gaz drzewny :) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrider Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 A są motocykle z sondą lambda, bo moim zdaniem I generacja nawet teoretycznie się nie nada. :? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 ale to jest instalacja chyba na gaz drzewny :) No tak. Ale wygląda świetnie. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Kumpel pytał gościa od tego to powiedział że nie ma problemów tylko duże koszty ze wzgledu na zrobienie baku na gaz... Ale nie wiem czy sie opłaca... Mocy mniej, jakies pierdoly przy sillniku ktore ladnie nie wygladaja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 3 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2005 Oczywiście' date=' że jest - zbiorniki gazowe w kołach. 8)[/quote'] :-D :-D jakieś rozwiązanie to może i jest :-D :-D Pisząc jednak, że to nie możliwe miałem na myśli post enduromastera : bardziej interesuje mnie LPG w 2T ...wg mnie nie jest to możliwe w silnikach 2T. Ale pomysł z zbiornikami gazowymi w kołch i tak wymiata :-D Moto na gaz: http://www.boxer-motor.de/jpg/Ural/Umbauten/m72_holz.jpg ...nie wiem jak wy' date=' ale ja nie chciałbym jezdzic taką elektrociepłownią na kołach :-) Sądziedzi by byłi zadowoleni, bo jakbym rano moto w garażu odpalił to do wieczora w domach mieliby ciepło :-) jakies pierdoly przy sillniku ktore ladnie nie wygladaja.... ...zawsze można wypolerować jakiś reduktor gazu, czy cos i wtedy bedzie git :) A tak na poważnie to jesli ktoś by sie postarał to wszystko jest do zrobienia. Dla mnie osobiście to jednak troche mija się z celem. Koszt instalacji na pewno wysoki i dlugo bedzie sie zwracal (nawet przy obecnych i przyszlych cenach benzyny). Udowodnili już, że możliwe jest zamontowanie diesla w silniku (co dla mnie jest swego rodzaju bluźnierstwem :twisted: ), więc dlaczego silnik zasilany gazem mialby byc problemem? Pozdrawiam benzyniakow ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 3 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2005 mozna by zrobic speialny zbiornik zakladany w miejsce orginalnego baku bezyny tylko siedziec na bombie ....:) wtydy oczywiscie calkowita rezygnacja z bezyny taki pomyls jest realny ale faktycznie koszta moga byc ogromne Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andirut Opublikowano 3 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2005 z tego co sie dowiedzialem to koszt okolo 1100 zl ,zbiornik 15l montowany w tylnim kufrze za oparciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 3 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2005 wszystko jest mozliwe... w końcu silnik 4T motocykla nie odbiega wiele od silników 4T z samochodów. Warunkiem jest aby moto było chłodzone cieczą bo trzeba podgrzewać parownik gazu. Problemem wg mnie moze być gdzie upchać rozsądnej wielkości zbiornik na LPG. to czy moto ma sonde lambda czy jej nie ma nie jest problemem. Gażnikowe wersje polonezów Fiatów125p także jej nie mają a gazowac się dają :) Osobiście jednak nie bardzo bym chciał mieć instalkę LPG w moto. W autku to co innego. Tutaj i apetyt na paliwo wiekszy i miejsca na instalke nie brakuje. Koszty karmienia motocykla jak narazie nie skłoniły by mnie do takiej przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konował Opublikowano 3 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2005 A ja sie powarznie zastanawiam,tylko by moto zmienic zebym kufer na butle jakos pasował ;) ,ale cena benzyny to już :) ,może kupic etke i gazoline lać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi