LAMASSU Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Nie po to kupiłem moją yamaszkę żeby teraz jeździć ekonomicznie. ale twoja Yamaszka jest ekonomiczna :) wiem cos otym bo kumpel jezdzi z nami w grupie r6-tek i cbr i najmniej z nas tankuje :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Akurat na stronie www.scigacz.pl wrzucili artukuł na temat spalania itd itp.Poniżej linkhttp://www.scigacz.pl/Panie,,a,ile,to,pali,1530.html Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 odpowiadając na pytanie - przesiąść się na rower :-D ja tez przestałem już mierzyć spalaniemoto mam lda zabawy a podczas zabawy trzeba liczyc się z kosztami :evil: zresztą -suza pali mi mało :-D przy prędkościach przelotowych 120-150 to jest ok 5,5-6l/100km Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 dla mnie oszczędnie to znaczy bez zadowolenia Razz wiec staram sie nie mierzyc zużycia paliwa (zwłaszcza przy dzisiesszych cenach Confused ). zalewam za tyle' date=' za ile jest w kieszeni i smigam do momentu, kiedy trzeba przełączyc na rezerwe ( nawet jesli jest zalane pod korek Twisted Evil [/quote'] to sie nazywa podejscie :lapagora: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 to sie nazywa podejscie no z waszymi zarobkami pewnie :-D [ Dopisane: 07-09-2005' date=' 23:35[/i'] ]Skąd: niemcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 To i ja się pochwalę :)- jazda mieszana, trochę po mieście, trochę po trasie, trochę przypałowania od czasu do czasu - ok. 6,2 litra- jazda na autostradzie z prędkościami rzędu 160 - 180 km/h wyszło mi 6,4 - 6,5 litra- autostrada i jazda z trzycyfrowymi z dwójką na początku :mrgreen: 7,4 litra- autostrada i spokojna jazda 120-140 km/h, moja pierwsza trasa w UK i przyzwyczajanie się do ruchu lewostronnego... wyszło mi 5,2 litra 8O - niemcy, jazda na ichniej bezołowiowej 91 oktanów, po autobahnach z przelotowymi jak w punkcie drugim... prawie 6,9 litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 A jak moją CBR krece tak do 8-9 tyś. obrotów i predkość chwilowa do 230 km/h i wszystko z pasażerem.- spalanie wychodzi mi 6 litrów- sprawdzone kilku krotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 stopmen napisał: to sie nazywa podejscie no z waszymi zarobkami pewnie Very Happy [ Dopisane: 07-09-2005' date= 23:35 ]Cytat: Skąd: niemcy no z tym to tez nie jest tak pieknie, tymbardziej ze tutaj tank to juz prawie 1,5ojro kosztuje, i jazda na moto jest drozsza niz autem ktore pali 11L/100km (ale gazu) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 spalanie najmniejsze czyli najbardziej ekonomiczna praca silnika jest w granicach obrotówn momentu maksymalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 he ja jezdzilem xjr13 to potrafila 5,9 ale srednio 6,5 teraz intruder z pustymi rurami 5l /100km -moj doswiadczenia ano -nie gwaltownie przyspieszac -nie wyprzedzac tez na dus-jechac stala predkoscia okolo 90-100 km/h choc 70-80 to dla twardzieli nie kazdy tak umie wszyscy umieja 200km/h ale 70 to juz malo ktory umie -najlepiej jechac za jakims autem ale z rozsadna odleglaosci-jak najmniej przer w jezdzie to tez pomaga :) Cytuj FXST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 spalanie najmniejsze czyli najbardziej ekonomiczna praca silnika jest w granicach obrotówn momentu maksymalnego ale to chyba się nie odnosi do 2t, bo max moment w nsr (całe 15nm :) ) osiągane jest przy 8000obr. a to już chyba niezbyt ekonomiczne zwłaszcza, że 10000 to max moc, a 11 to czerwone pole :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 INtruder 800 jak smigam 90/110 pali 4.7 najwiecej wyszedł mi pod 6 . Ekonomicznie to poprostu jak najrowniej tyle zeby silnik mał średnie obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi