Byko Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 (edytowane) Widział ktoś dzisiaj wypadek (skrzyżowanie ul. Stawki i al. JPII Warszwa) Kolo 19 motocyklista jadacy Drag Starem przywalil w BMW cabrio ???Wiecie cos o tym???Mieszkam nieopodal wygladalo to bardzo nieladnie. PozdrByczek Edytowane 20 Czerwca 2008 przez Byko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shablak Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Dzisiaj około 11nastej miał miejsce wypadek w łukach na toruńskiej w warszawie przy cmentarzu. Starszy motocyklista na dużym turystyku bmw miał uślizg koła spowodowany... puszką od piwa. Czlowiek był przytomny jak podjechała karetka ale uderzył w barierki wiec na pewno ucierpiał mocno. Miejmy nadzieje, ze nic poważnego mu się nie stało, świadkowie mówią, ze nie jechał szybciej niż 60 kph. Pozdrowienia dla kolegi z Cbry który zajął się poszkodowanym. Człowiek może stracić życie przez debila który wyrzuca śmiecie przez okno... Miałem dyzur na SORze, kiedy przywieźli go do nas na Bielany, obie ręce połamane, lewa na tyle poważnie że został załozony wyciąg, a pan policjant jeszcze wlepił mu 100pln mandatu za "nieominięcie prszeszkody" :buttrock: normalnie nóż się w kieszeni otwiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damashek Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Ja jechałem akurat autobusem. Karetka stała na środku skrzyżowania a sanitariusze coś robili przy motocykliście. Stałem jakiś czas w korku i wydawało mi się, że go wsadzili w worek. Ale to na 90%. Pewien nie jestem. To odpowiedź na zapytanie o wypadek ze skrzyżowania Jana Pawła - Stawki Edytowane 21 Czerwca 2008 przez damashek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqvader Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 a propos wypadku na Jana Pawła - dowiedziałem się o nim od mojego Plecaczka. wiem tyle, że na jezdni wymalowali miejsca upadku motocyklisty - a tego chyba się nie robi standardowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math1982 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Legnicahttp://fakty.lca.pl/legnica,news,12787,Bra...tocyklisty.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Czy ktoś coś więcej wie?Znam 3 motocyklistki z Otwocka. Mam nadzieję, że żadna z nich (najlepiej, żeby to była nieprawda.). Może ktoś zna choć imię lub wiek, albo najlepiej motocykl.Niestety znajomy nie pamięta dokładnie, ale dopytany powiedział:motocykl szary/srebrny - ładny. Uszkodzenia moto ponoć niewielkie (tylko przód), a motonitka prawdopodobnie jechała Batorego, puszka wyjeżdżająca z Okrzei wymusiła... Z tą latarnią (czy też hydrantem), to pewnie było tak, że była widziana w jej okolicy, gdy udzielano jej pomocy. Nie wiem tylko czy to gapiowie puścili info o mocno uszkodzonym kręgosłupie, czy jakiś przeciek od ratowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
math1982 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Przemilcze to, że artykuł napisał jakiś debilhttp://polskalokalna.pl/news/tragiczny-fin...-quadem,1132948 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Czy ktoś coś więcej wie?Znam 3 motocyklistki z Otwocka. Mam nadzieję, że żadna z nich (najlepiej, żeby to była nieprawda.). Może ktoś zna choć imię lub wiek, albo najlepiej motocykl. http://linia.com.pl/public/article.php?1-16011-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rYs Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Wczoraj-Pustków k, Dębicy-rozwalna VFR 750. Dostrzętnie-policja mi powiedziała, że kierowca żył jak go zbierali. Walnął w drzewo-koleiny na tej drodze spore...Uważajcie na siebie. pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwapro Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 http://miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35211,533...ermotocykl.html kobieta skasowała policyjny supermotocykl - czy to może raczej do działu humor?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psychoterapeuta Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 24.06.2008 Wrocław, godz. 15:30 ul. Na ost. groszu (na wysokości kościoła). Na chodniku ciemnoniebieski motocykl (chyba translap ale nie jestem pewny) i karetka. Obok ratownicy, nosze i chyba przytomny motocyklista. Jechałem w przeciwną stronę, niezbyt wolno więc tylko tyle widziałem. Zna ktoś szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Głogów, 24 czerwca wieczorem. Zderzenie Yamahy ze Skodą Fabią. Podobno motocyklista zjechał na przeciwległy pas ruchu i zderzył się czołowo z Fabią.Relacja:http://elka5.fm//content/view/28795/189/ Zdjęcia z wypadku:http://elka5.fm//content/view/28796/208/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baarnaba Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Odnosnie wypadku na Jana Pawla i Stawki... to bylem ja :icon_eek: Witajcie, jestem nowy na forum, jeszcze leze w szpitalu, wypadek opisalem na innym forum, wiec tu wkleje (nie moge zbytnio pisac jedna lapa). Zaliczylem pierwsza glebe :flesje: Swiezo zatankowanym motUrem jade sobieprzez WarszaFe Jana Pawla od Ronda Radoslawa w strone centrum,srodkowym pasem. Na skrzyzowaniu ze Stawki (chyba, nie pamietam)gosciu (okreslany dalej jako "pacan") jadacy z naprzeciwka skrecal wswoje lewo. Jechalem naprawde wolno (co potwierdzila Policja) gdy tenpacan wyjechal idealnie przede mnie. Mialem moze cwierc sekundy dozderzenia. Hamowalem, ale nie za mocno, wiedzialem ze najgorsze tobedzie wpasc w poslizg (nie chcialem sie z nim skleic), juz widzialemjak pierdolne... Niesamowite uczucie :clap: Moto idealnie wkleilo sie wbok najnowszego BMW 3 Cabrio (jaka mam satysfakcje ze rozwalilem takiladny samochod) a ja jajami pocierajac o resztki motocykla wylecialemjakies 20-30 metrow dalej. Tak lecac caly w benzynie (bak sierozwalil) zobaczylem lecacy obok mnie kask (takie obrazy sie kurdepamieta). Lewy but juz gdzies lezal. W motocyklu musiala sie jakoszaklinowac linka gazu, bo wyl na pelnych obrotach jeszcze jakis czas.Gosc z beemki (stary pierdziel) nie zainteresowal sie mna, podszedlpozniej do mnie mowiac "myslalem, ze mnie ominiesz", pomogli mi ludziez ulicy i pewien motocyklista - Filip, nie mialem mozliwosci mujeszcze podziekowac, odwalil kawal dobrej roboty. Karetka, szpital,wszystko ok. To byla moja pierwsza wywrotka (wyjezdzilem juz jakies25kkm) - jak juz walic, to konkretnie :) Mam zlamana lape, obitamednice i nogi, z glowa zadnych problemow, jajka tez cale (toinformacja dla pan motocyklistek ;) Uratowalo mnie ubranko (zwyklaskora z Tarboru i jeansy Motto - bardzo fajne, ale juz porwane, najajkach). Jechalem w adidasach, przez co mam troche rozwalone stopy.Jechalem w kasku otwartym Grex'a. Takie moje male podsumowanie:zwalniac prawie do zera na skrzyzowaniach :) ; buty miec dobre, zakostke; nie tankowac do konca, bo szkoda wachy w razie wypadku ;) ; wdupie miec te Grexy, zapiecie sie samo rozluznia w czasie jazdy (alesie nie rozpina), nawet nie wiem kiedy mi kask spadl; no i trafiac wfajne fury, potem czlowiek ma lepsza satysfakcje.Z motocykla wiele nie zostalo, tylne kolo sprawne (chyba), jeszcze gonie widzialem, podobno rama nie pokrzywiona za bardzo. Policja (dobrechlopaki) stwierdzila od razu wine pacana, ja mialem wszystkiepapiery, jechalem wolno (nie za szybko), brak ostrych sladowhamowania, teraz tylko walczyc o odszkodowanie, ale poki co nie bedesie na ten temat rozpisywal (ten pacan to jakis prawnik). Teraz sobieleze w szpitalu i czekam na operacje, pelen chillout. Niestety szybkonie posmigam :( Rozpisalbym sie bardziej, ale pisze jedna lapa... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Dzisiaj w Gdyni zginął motocyklista http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=28669 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki_luke Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 W dniu wczorajszym, tj. 25.06.2008r. zginął kolejny z nas.W okolicach Lisiego Pola (droga Gryfino - Chojna) w woj. zachodniopomorskim doszło do wypadku, w którym zginął młody chłopak - 25 lat. Miał na imię Marcin."u nas są straszne zakrety jechal za szybko i ściął zakręt i wpadł na busa z motoru ponoć nic nie zostało a ja pare minut przed tym wypadkiem z nim rozmawiałam" - relacja mojej "znajomej" z regionalnego forum.Nie znałem chłopaka osobiście, ponoć któryś jego motocykl z kolei. Zginął na R1. Żadnych informacji co do okoliczności wypadku i pogrzebu więcej nie posiadam.Przykre to bardzo. Kilka tygodni temu zachodniopomorscy pożegnali Pitiego (zginął na obwodnicy w Gorzowie), teraz to...Przykro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi