lucas Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 mówie olej do skrzyń automatycznych w tedy sprzęgło ma idalne warunki pracy !! wsk ma duży poziom oleju więc przekładnie będą też nieźle smarowane w gp lali taki olej do silników cz 125 cross. Sprzegło pracowało lepiej bo nie sklejało, skrzynie sie nie sypały wiec nie powodował jakiegoś nadmiernego ich zuzycia ale nie wiem czy widziałeś taki olej jest jak woda , nie zdązysz go wlac do WSK jak ci juz wycieknie a swoja drogą wlej hipol i będzie to najleposze rozwiązanie ew tranself to i tak będzie za dobry olej do wsk :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr7557 Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Mam głupie pytanie: Im mniejsze W tym większa gęstość czy odwrotnie?? Albo co to jest w ogóle to W, gęstość, lepkość, twardość czy co?? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 http://seicento.autokacik.pl/baza/oleje.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Poco wydziwiac?? KIedys nie bylo jakiś wynalazków, zalecany jest Lux to jeje sie lux i koniec.... jak Macie zaduzo kasy to nie wiem odluzcie na trumne :notworthy:, wyslijcie MI lub zalejcie sobie Motor! Poco przepłacac skoro wystarczy tani olej który poprostu jest dobry do tego rodzaju Silnika! Pozdro! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Mialam ci wsk, lecz ja zmarnowalam.Z pierwszego tloczenia oleju nie mialam. Ojej babo ojej miej ty w glowie olej, z pierwszego tloczenia dawaj do trybienia. Na kujawskim smaz na kujawskim jedź, olej raz tloczony to jest dobra rzecz. Do przekladni lej kujawski olej. Olej z pierwszego tloczenia!(joke) :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Poco wydziwiac?? KIedys nie bylo jakiś wynalazków, zalecany jest Lux to jeje sie lux i koniec.... jak Macie zaduzo kasy to nie wiem odluzcie na trumne :), wyslijcie MI lub zalejcie sobie Motor! Poco przepłacac skoro wystarczy tani olej który poprostu jest dobry do tego rodzaju Silnika! Pozdro!Może i kiedyś nie było ale teraz są to czemu nie lać czegoś lepszego?Lux jest to oelj bez żadnych dodatków uszlachetniających czyli lepiej zalać czymś innym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 witam!!W czasach kiedy produkowano polskie motocykle do skrzyni biegów był zalecany olej klasy LUX(i w zupełności to starczało-latem Lux10 ,zimą Lux5)Oczywiście w dzisiejszych czasach(Jak mamy flote) możemy zalać lepszy np.Actiwe 2T -do skrzyń i sprzęgła.Skrzynia biegów będzie się wolniej zużywała , ale najwiękrze korzyści bedzie miało sprzęgło(pod warunkiem że wybierzemy olej do motocykli-jeśli wybierzemy olej do skrzyń samochodowych, to może nam się sklejać sprzęgło-bowiem w samochodach sprzęgło nie jest smarowane olejem przekładniowym i producent oleju nie uwzględnił takiego zastosowania)Dziś wybór oleju zależy od nas-a konkretnie od tego jak chcemy chronić nasze żródło napędu ( czy to skrzynia ,czy silnik gdy wybierzemy lepszy olej zaoszczędzimy póżniej na kosztach remontu)pzdr. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi