rybson13 Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 niz dziad typu mzTy uwazaj co mowisz :!: heheh to byla grozba?? powiem Ci jedno mam Mz i to taka jak twoja i japoncem jej nie nazwe szczyt moich mazen to to napewno nie jest :(, ale jak sie niema co sie lubi to sie lubi co sie ma tez jestem tego zdania, ale bez przesady :P wracajac do tematu nie ujawniajmy sie z ta gazolina tak bo nadejdzie czas i sie ochrona srodowiska dopier;p i bedzie nas lapac ta zielona policja (zapomnialem jak sie to nazywa) heheheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 A wie ktos moze gdzie to w rejonie Warszawy kupic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samcio Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Moj ojciec sprzedal niedawno kolesiowi ogara 200 i tamten jezdzi na ON-ie :( Nie wiem w jaki sposob to sie pali i ogar wchodzi na obroty ale fakt jest faktem-podjezdza kulturalnie na stacje, tankuje ON, miesza z olejem i odjezdza jakby nigdy nic :P PS. Gazoliny nigdy w zyciu na oczy nie widzialem i nie wiem jaki to ma sklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Jedna wada gazoliny ..... smierdzi :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Jedna wada gazoliny ..... smierdzi :]Oj to fakt.... :? Ale cos za cos :(Jak sie zmiesza z etylina to nie jest tak zle :P A wie ktos w koncu jak to jest z dzialaniem na zywotnosc silnika i legalnoscia takiej jazdy ? [ Dopisane: 01-08-2005, 19:41 ]GAZ ZIEMNY inaczej gaz mineralny. Występuje obok ropy naftowej jako tak zwany gaz mokry lub osobno w złożach jako gaz suchy. Głównym składnikiem gazu ziemnego mokrego jest metan, poza tym etan i kilka wyższych węglowodorów dających łatwo się skroplić. Podczas przeróbki "mokrych" gazów poddaje się tzw. Odbenzynowaniu - oddziela się benzynę od zawartych w nich węglowodorów niższych. W wyniku tego procesu otrzymuje się gazolinę oraz gaz suchy składający się głównie z metanu a oprócz tego zawierający etan, propan, i niewielkie ilości butanu. Gazolinę poddaj się stabilizacji i destylacji pod ciśnieniem oddzielając węglowodory lekkie - powstaje gaz płynny (propan-butan) i gazolina stabilizowana (pentany, heksany, heptany).Gaz płynny przechowywany jest w czerwonych butlach stalowych. Jest stosowany jako materiał opałowy w gospodarstwie domowym (tam gdzie nie ma jeszcze normalnej instalacji gazowej), w kuchenkach turystycznych i zapalniczkach, ponadto do cięcia, topnienie i spawania metali kolorowych oraz topienia szkła. Jest też nieocenionym oraz podstawowym surowcem w wielu zakładach chemicznych. Gaz suchy stosuje się jako paliwo, ale głównie jako surowiec w przemyśle chemicznym. GAZOLINA STABILIZOWANA stosowana jest jako składnik podnoszący prężność par benzyny, a także jako rozpuszczalnik tłuszczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 No wiec z tego wychodzi tak jak ja pisalem ze to odpad benzyny :( dlatego takie tanie. ON w ogarze tak, ale litr na 5 litrow etyliny widzialem taka zabawe w wartburgu i mz ale na czystym... nie uwierze zreszta gra nie warta swieczki zanim zapali to trzeba niezle sie upchac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 No wiec z tego wychodzi tak jak ja pisalem ze to odpad benzyny dlatego takie tanie raczej nie odpad tylko produkt uboczny i nie w produkcji benzyny tylko w przerobce gazu tak jak pisalem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 heheh to byla grozba?? powiem Ci jedno mam Mz i to taka jak twoja i japoncem jej nie nazwe szczyt moich mazen to to napewno nie jest , ale jak sie niema co sie lubi to sie lubi co sie ma tez jestem tego zdania, ale bez przesady To po ki h*j nia jezdzisz?! nie jezdzij wcale!!! Wiesz co marzenia buahaha...Ja kocham Mz wszelkiego rodzaju, i nie pozwole ich obrazac :!: Myslisz ze grozba?! Napisal bym Ci cos, ale to nie miejsce do tego :twisted: PoZdRo Cytuj Wielki powrót!http://www.bikepics.com/members/matt150/03sv1000s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 heheh to byla grozba?? powiem Ci jedno mam Mz i to taka jak twoja i japoncem jej nie nazwe szczyt moich mazen to to napewno nie jest , ale jak sie niema co sie lubi to sie lubi co sie ma tez jestem tego zdania, ale bez przesady To po ki h*j nia jezdzisz?! nie jezdzij wcale!!! Wiesz co marzenia buahaha...Ja kocham Mz wszelkiego rodzaju, i nie pozwole ich obrazac :!: Myslisz ze grozba?! Napisal bym Ci cos, ale to nie miejsce do tego :twisted: PoZdRo Ty zbysiu wez se strzel banie bos blady... Zebym ja Ci czegos nie powiedzial, jak Ci sie nie podoba to co pisze to pomysl sobie co chcesz a nie komentuj, albo pisz do mnie osobiscie, a nie rob z siebie jakiegos durnia ok?? Przepraszam za bardzo obraziliwe slowo jakim jest Dziad !! no ale do qrw* nedzy MZ etz dziadem nie jest, bo to nowa technologia i wogole XXI wiek!! btw. nikt sie nie dopierdoli* do tego tylko ty czy to nie dziwne?? to chyba z toba cos nie tak Pzdr :-D i daj se na wstrzymanie i zajmij sie lepiej ta gazolina... albo nie bo ty mz kochasz to nie bedziesz jej jakiegos gowna za 2zl lal... bo by sie jeszcze obrazila :( ( a tak w nawiasie coraz wiecej ludzi na tym forum co gowno ma do powiedzenia tylko zaczepki szuka- nie mam nic do samego forum bo bardzo mi sie podoba). To juz tyle w tym temacie, nie mam zamiaru przez Ciebie dostac ostrzezenia... i klucic sie jak male dziecko bo ktos sie nie zgodzil z moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Ja kocham Mz wszelkiego rodzaju, i nie pozwole ich obrazac powodzenia ...... 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 hrabiaDracula, bądź tam miły i nie zaczynaj durnych dyskusji - chyba wiadomo o co biega nazywając MZ dziadem - trochępoczucia humoru. Dalsze dyskusje w tej sprawie sobie prowadźcie na PW. POzdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syntax Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Czy ktoś wie gdzie można tą gazolinę kupić w okolicach Bydgoszczy albo Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Spróbujcie motory na gaz przerobić :arrow: będzie jeszcze taniej :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Spróbujcie motory na gaz przerobić będzie jeszcze taniej Widzialem na zlocie ... Junak i Polanow... pszerobionego ruska z koszem... silnik od tico.. w koszu instalacja gazowa... niezly wfekt ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Moj znajomy jezdzil motorynka i lal do niej gazoline .. denaturat.. Jakos to jezdzilo. Raz zalal nawet rope i kawalek pojechalo (silnik byl gorocy) Ogulem takie zabawy skonczyly sie zatarciem silnika i motoryna poszla na zlom:) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi