hormon Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Sam mam skuter , http://www.bikepics.com/pictures/359899/http://www.bikepics.com/pictures/273799/http://www.bikepics.com/pictures/273798/ Nie jest to nic wilekiego TGB 101s z kominkim LEO Vince ZX Przezylem z nim wiele ciekawych wypraw , lubie na nim popośmigac .Niby Skuster ale Kolesia na RS 50 odstawilem :] Jedyne czego zaluje to to ze nie kupilem zamias tego skuterka czegos uzywanego a firmowego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olej_MPK Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 na którym skuterze idzie robić kółeczka na trawie, na drodze i dziury kopać?Nawet na zablokowanym Zongshainie :)gdyby mi sie cos takiego zdarzylo to bym sobie pomyslsl "ku*wa wyprzedzil mnie takim gownem" , na szczescie nigdy takiej sytuacji nie bylo.Heh... zdziwiłbyś się... ja swoim seryjnym Runnem (tylko sportowy tłumik) bez problemu biorę Suzuki Rg, a przecież to MINISCIGACZ <lol> 2 razy w zyciu jezdzilem, raz byl to jakis piaggi stary zlom co ledwo jezdzil a dreugi raz jakis tani chinczyk. Jezdziłeś jakimś zarzniętym złomem a wydajesz opinie na wszystkie skutery... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LU-cash Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Heh... zdziwiłbyś się... ja swoim seryjnym Runnem (tylko sportowy tłumik) bez problemu biorę Suzuki Rg' date=' a przecież to MINISCIGACZ <lol>[/quote']Heh nie wiem czy odkurzaczem wziął bys RG125 :lol: bo takie kolega Wrobel ma w podpisie. RG80 juz by nie wziąl, a co dopiero 125. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Jezdziłeś jakimś zarzniętym złomem a wydajesz opinie na wszystkie skutery... Evil or Very Madmowiac o skuterach nie kierowalem sie przezyciami z jazdy na tych 2' date=' chocbym nawet nigdy nie jezdzil to zdania bym nie zmienil :) Heh nie wiem czy odkurzaczem wziął bys RG125 Laughing bo takie kolega Wrobel ma w podpisie. RG80 juz by nie wziąl, a co dopiero 125.no wlasnie, musialbys miec niezlego pomykacza zeby mnie wziac ;) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olej_MPK Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Zasatnówcie się... 50ccm vS 80ccm lub AŻ 125ccm!!! To przecież z góry wiadomo,że szans nie ma...Nie no sorry jakbyście troche zajarzyli to byście zrozumieli, że chodziło mi o Rg 50ccm...chocbym nawet nigdy nie jezdzil to zdania bym nie zmienillol... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEH Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Tej, panowie przestancie zasmiecać forum waszymi sporami o to czy skutery są cool fajne on the top...Kazdy ma swoje zdanie na ten temat i watpie zeby je zmienil przez przeczytanie kolejnych postow, w ktorych jedni zachwalają a inni osmieszają owe nieszczesne skutery.Niech kazdy robi swoje i niech zajmuje sie swoim - żyj i daj żyć !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidor Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Kazdy ma swoje zdanie na ten temat i watpie zeby je zmienil przez przeczytanie kolejnych postow, w ktorych jedni zachwalają a inni osmieszają owe nieszczesne skutery. BRAWO!!ale ja lubie jezdzic na skuterze, poniewaz np. fajne ma przyspieszenie. I TAK JEST COOL!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidor Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Kazdy ma swoje zdanie na ten temat i watpie zeby je zmienil przez przeczytanie kolejnych postow, w ktorych jedni zachwalają a inni osmieszają owe nieszczesne skutery. BRAWO!!ale ja lubie jezdzic na skuterze, poniewaz np. fajne ma przyspieszenie. I TAK JEST COOL!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Kazdy ma swoje zdanie na ten temat i watpie zeby je zmienil przez przeczytanie kolejnych postow, w ktorych jedni zachwalają a inni osmieszają owe nieszczesne skutery. BRAWO!!ale ja lubie jezdzic na skuterze, poniewaz np. fajne ma przyspieszenie. I TAK JEST COOL!! chyba to jest twój jedyny moto w zyciu jak mowisz ze fajne przyśpieszenie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIJO Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 chyba to jest twój jedyny moto w zyciu jak mowisz ze fajne przyśpieszenie ma...Tak to jego 1 moto w zyciu . Mogl by sie przechechac na mojej dt 80 to poczul by co to przyspieszenie 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BArt_X Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Skutery mogą być dobre jedynie do jazdy w zatłoczonym mieście, dzięki automatycznej skrzyni biegów. A tak to raczej polecam coś z ręcznymi biegami i sprzęgłem, bo zawsze jest trochę więcej zabawy. Co do gościa, który mówił, że mam Sima za 900 zł to trochę się pomylił, bo władowałem już w niego prawie 2600 zł, teraz go jeszcze odnawiam (malowanie błotników, elementów ramy). To, że coś jest stare, nie oznacza, że słabe, a jak jest nowe, to nie znaczy, że dobre :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Ja nic nie mam do skuterów, tylko denerwójący jest ten dzwięk. Znajomy ma skuterek piaggio 125 to muszę powiedzieć że bardzo przjemnie się tym jeździ. Tyllko brakuje biegów, jeżeli ten skuter miałby biegi to było by ciekawie, a tak to tylko stoopie można zrobić :-) . Bo nie jest przystosowany do jazdy na tylnim kole bo ma zamontowany kufer. Też gdy nie jeździłem skuterem myślałem że to gówno badziew, ale jak trochę pojeździłem to mam już odmienne zdanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidor Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 ej tijo nie bedz taki mądry.chyba to jest twój jedyny moto w zyciu jak mowisz ze fajne przyśpieszenie ma... masz racje to moj 1 motor ale i tak jestem zadowolony mimo, ze jest zablokowany(jak narazie)POzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v-max Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Witam Jak czytam to wszystko to sie łapie za głowe i padam ze smiechu.Do włascicieli biegówek i nie tylko!!!Skutery mają biegi,ktos juz tu wspomniał o Burgmanie 650 i on własnie ma biegi,ten tamat ma dlatego tyle stron i sprzecznosci poniewaz ci co lubią miec cos miedzy nogami mają klapki na oczach i nie widzą nic poza swoim i nie mają zadnego pojecia o skuterach(bez obrazy ale tak jest) a ci co jeżdzą na skuterach to prawdziwe skutery widzieli tylko w telewizji lub katalogach(bez urazy),Burgman 650 ma 5 biegów sekfencyjnych i przy jego osiągach nie da sie nudzic i nie czerpac przyjemnosci podczas jazdy - 6s do 100km/h,v-max ok.180 km/h.Ktoś tez wspominał ze jednoslad z biegami jest ekonomiczniejszy od skutera ,i tu tez widac brak pojecia,dam tu za przykład Yamahe T-max która podczas jazdy po miescie nie spala wiecej niz 5 litrów,a na trasie podczas jazdy z predkoscią 170km/h spala około 6litrów,wspomne jeszcze tylko ze taka skromna Yamaha Tmax po malutkim tuningu jest w stanie osiągac predkosc bliską 200km/h i przyspieszenie około 5s do 100km/h.Kolejny temat to wielofunkcyjnosc i uzytecznosc,jak jade gdzies takim skuterem to ubieram tylko kask,rękawcziki i ewentualnie kurtke na moto,a jak chce gdzies jechac biegówką to trzeba miec duzo czasu przed jazdą na ubranie sie,trzeba ubrac kask,rekawiczki,buty,spodnie,kurtke, i np. wracając z trasy chce kupic cos na kolacje w przydroznym hipermarkecie no i tu jezeli chodzi o biegówke to zaczyna sie problem,bedziemy mieli problem z pomieszczeniem kolacji,a gdzie dac te wszystkie ciuchy które mamy na sobie??Do moto sie nie zmieszczą wiec trzeba je miec na sobie i w takich momentach mam zawsze duzo smiechu z biegówek i ich włascicieli,chodzą po całym hipermarkecie wyglądając jakos dziwnie(ala pajace) z kaskiem w reku i problemem jak zabrac np.kolacje do moto jak w reku trzymią swój ubiór:),skuter w takich sytuacjach jest sprzetem idealnym,ma tak duze schowki ze nie ma problemu z pomieszczeniem ciuchów podróznych i np.kolacji:).Jezeli chodzi o grzebanie przy sprzecie to wydaje mi sie ze im go mniej tym wygodniej,bo po co mi sprzet przy którym dziennie trzeba kopac,w biegówkach trzeba zmieniac naped dosc czesto bo co 10-12 tys.km,jest to kosztowne i wymaga grzebania,trzeba pilnowac smarowania lancucha co tez jest uciązliwe,we wspomnianym juz burgmanie do przebiegu 40 tys.km a moze i wiecej nie trzeba zadnego napedu wymieniac,i zadnego lancucha smarowac,w tym sie po prostu wymienia olej i leje benzyne i jeździ,ale widze ze ci co chcą miec cos miedzy nogami wolą sie cofac niz isc do przodu,zycie trzeba sobie ulatwiac i skutery wlasnie takie są i na przyszłosc radze pierw zapoznac sie dobrze z tematem niz pisac głupoty. Edytowane 14 Lipca 2006 przez v-max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Ja jezdzilem biegowka i teraz mam skuter. W przyszlosci bede dazyl do biegowki ale narazie jezdze skutem. W wieku 16 lat pewnie A1 i wtedy biegowka a moj skut nie ma zlego przyspieszenia jak na dosc stary i skuter (94 rok) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi