Skocz do zawartości

Woda w benzynie!!!

zrubo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie mi co jest ku...wa z tą benzyną, braklo mi dzisiaj w moto (troche musiałem popchac) nie myśląc długo wziałem bańke pod pache wsiadłem w samochód i na CPN wlałem tez do samochodu niestety do domu nie dojechałem!!! Naszczęście znajomemu stało sie to samo także wiedziałem co robić, co sie okazuje w benzynie było w w cholere wody lub czegoś innego i ja musze za to płacić 4,50zł za litr !!! :) juz więcej tam nie kupie (ale w innych CPN jest to samo może troche mniej wody).

Ludzie nie wiem jak to nazwać dziadowanie wyzyskiwanie nie wiem, czy juz nie ma niczego dobrego w tym kraju ?!

Przy tych cenach to rzeczywiscie noz sie w kieszeni otwiera. Sam ostatnio zalalem lipne paliwo do Suzi. Kichala, prychala i nie chciala ciagnac na niskich obrotach. I co gorsze bylo to na Orlenie.

"Jakosci pilnuje orzel..." - chyba pijany byl skurczybyk, albo mi sie zeszczal do paliwa :-D .

Jakie macie sposoby poratowania sie gdy zalejecie trefne paliwo? Od razy wylewacie je do kanistra czy moze jakies "ulepszacze"? Co z dawnym sposobem wypierania wody z paliwa przy uzyciu denaturatu?

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]

...polecam stronke www.uokik.gov.pl ...

znajduje się tam lista stacji paliw, których paliwo nie spełnia norm.

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta przez ostatnie pół roku wizytował stacje benzynowe w poszukiwaniu "chszczonego" paliwa --> wynik --> przeanalizowano próbki z 772 stacji z czego w 17 % paliwo nie spełniało norm. Wg. UOKiK najwięcej trefnego paliwa sprzedaje się w Lubuskiem.

Mimo że za obrót paliwem złej jakości grozi kara grzywny nawet 1 mln. zł lub 5 lat pozbawienia wolności, sądy rzadko wydają wyroki, bo trudno udowodnić komuś, że z pełną świadomością sprzedawał rozcieńczone paliwo. 8O

...a ta gdzie?

Przede wszystkim to było w Krakowie. I nie chce mi się jeździć na BP bo koło siebie mam taką stacje (nie markową) no i tam mam 200m. Dalej tam tankuje... Chociaż ostatnio mam wrażenie że im się poprawiła ta benzynka (jeżeli można to tak nazwać :) )

Przede wszystkim to było w Krakowie. I nie chce mi się jeździć na BP bo koło siebie mam taką stacje (nie markową) no i tam mam 200m. Dalej tam tankuje... Chociaż ostatnio mam wrażenie że im się poprawiła ta benzynka

ale z łaski swojej napisz gdzie ta stacja...

:) A słyszeliscie o tym, jak kantują na ropie? Olej opałowy odbarwiają jakimś kwasem. I niestety tata nieświadomie to zatankował, efektem było rozwalenie praktycznie wiekszosci układu paliwowego w tym pompy wtryskowej. :( Po prostu przeżarło.