zrubo Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Powiedzcie mi co jest ku...wa z tą benzyną, braklo mi dzisiaj w moto (troche musiałem popchac) nie myśląc długo wziałem bańke pod pache wsiadłem w samochód i na CPN wlałem tez do samochodu niestety do domu nie dojechałem!!! Naszczęście znajomemu stało sie to samo także wiedziałem co robić, co sie okazuje w benzynie było w w cholere wody lub czegoś innego i ja musze za to płacić 4,50zł za litr !!! :) juz więcej tam nie kupie (ale w innych CPN jest to samo może troche mniej wody).Ludzie nie wiem jak to nazwać dziadowanie wyzyskiwanie nie wiem, czy juz nie ma niczego dobrego w tym kraju ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Ostatni jakiegos wlasciciela stacji benzynowej ukarali za zanieczyszcznie wody bo bylo tam chyuba 90% wody a 8%benzy i 2% rozpuszczalnika i uznali to nie za benze ino z zanieczyszcznie wodyu :-D :-D :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Przy tych cenach to rzeczywiscie noz sie w kieszeni otwiera. Sam ostatnio zalalem lipne paliwo do Suzi. Kichala, prychala i nie chciala ciagnac na niskich obrotach. I co gorsze bylo to na Orlenie. "Jakosci pilnuje orzel..." - chyba pijany byl skurczybyk, albo mi sie zeszczal do paliwa :-D . Jakie macie sposoby poratowania sie gdy zalejecie trefne paliwo? Od razy wylewacie je do kanistra czy moze jakies "ulepszacze"? Co z dawnym sposobem wypierania wody z paliwa przy uzyciu denaturatu? Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 i dziwić się że tłoki rdzewieją :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 ...polecam stronke www.uokik.gov.pl ...znajduje się tam lista stacji paliw, których paliwo nie spełnia norm. Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta przez ostatnie pół roku wizytował stacje benzynowe w poszukiwaniu "chszczonego" paliwa --> wynik --> przeanalizowano próbki z 772 stacji z czego w 17 % paliwo nie spełniało norm. Wg. UOKiK najwięcej trefnego paliwa sprzedaje się w Lubuskiem. Mimo że za obrót paliwem złej jakości grozi kara grzywny nawet 1 mln. zł lub 5 lat pozbawienia wolności, sądy rzadko wydają wyroki, bo trudno udowodnić komuś, że z pełną świadomością sprzedawał rozcieńczone paliwo. 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QooBooS Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Ja miałem taki przypadek z taką stacją koło mnie.. Zatankowałem do kanistra i wlałem do kosiarki (:)) okazało się że nie dość że bardzo dziwnie pracuje to jeszcze z tłumika wylatują jakieś białe kamyczki.. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Moze to był odkaminiacz nie paliwo :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QooBooS Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Moze to był odkaminiacz nie paliwo Smile) :-D :-D Kto wie co tam leją.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzuki123 Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 wlałem tez do samochodu niestety do domu nie dojechałem!!! gdzie ta stacja jest? ostrzeż innych. Ja miałem taki przypadek z taką stacją koło mnie.. ...a ta gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QooBooS Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 ...a ta gdzie? Przede wszystkim to było w Krakowie. I nie chce mi się jeździć na BP bo koło siebie mam taką stacje (nie markową) no i tam mam 200m. Dalej tam tankuje... Chociaż ostatnio mam wrażenie że im się poprawiła ta benzynka (jeżeli można to tak nazwać :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smooke Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Nawet spalic trudno by bylo taka stacje, bo za malo tam paliwa, a woda jak wiadomo nie bardzo sie chce plonac... :-D :-D :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Wodą nie rozcieńczają, bo na sie z PB nie miesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 paliwo coraz droższe więc i kombinatorów coraz więcej. niedługo ciężko bedzie dostac normalne paliwo mimo ceny na poziomie blisko 4,5zł/l paranoja! ale przy tej cenie pokusa coraz większa :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Przede wszystkim to było w Krakowie. I nie chce mi się jeździć na BP bo koło siebie mam taką stacje (nie markową) no i tam mam 200m. Dalej tam tankuje... Chociaż ostatnio mam wrażenie że im się poprawiła ta benzynka ale z łaski swojej napisz gdzie ta stacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chopin Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 :) A słyszeliscie o tym, jak kantują na ropie? Olej opałowy odbarwiają jakimś kwasem. I niestety tata nieświadomie to zatankował, efektem było rozwalenie praktycznie wiekszosci układu paliwowego w tym pompy wtryskowej. :( Po prostu przeżarło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi