olek89 Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Siema! Tak jak w temacie. Chodzi o simsona e elektronicznym zapłonem. Ja mam takie objawy, że bardzo muli przy dodaniu gazu. Rzadko kiedy wkręca się na najwyższe obroty. Z kolei z odpaleniem na kopa nie ma najmniejszego problemu. Robiłem remont gaźnika i po wymianie dysz problem jakby się nasilił. Czy to na pewno zapłon? Jeśli tak to jak go się ustawia. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Witam! Już nie pamiętam , ale w elektroniku zapłonu nie ustawiamy. Zajżyj lepiej do gaźnika i zobacz co "spartoliłeś". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 moze gazniczek jest zle wyregulowany pobaw sie a jak nie to przeczysc dysze:) (to co zwykle:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 19 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Dysze są nowe :D Próbowałem na innym gaźniku też i objawy są podobne. W elektroniku też ustawiamy zapłon, tyle że nie trzeba bawić sie z platynkami itd :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 aha to sory. no to mozliwe ze to zaplpn.ja w swoim (zwykly zaplon) ustawiam ruszajac cala "plyte" w lewo lub w prawo i musi byc równo na kreskach a tak wogule to bedzie cos z zaplonem (mozliwe ze cos ze swieca ) zalewa sie? albo cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 19 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 próbowałem na kilku świecach. Świeca jest dość mokra. Ja obstawiam zbyt opóźniony zapłon. Czasami udaje mu się wkręcić na maksymalne obroty... Rozumiem, że wcześniej odkręcasz magneto? :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 ja bym powiedzial ze to gaznik, ze dostaje zamalo paliwa no albo przerwa ale tam z tego co wiem nie ma przerywacza :? zaplon raczej nie jest przestwiony bo zwykle jak jest przestwaiony to szczela z gaznika :? nie wiem jak jesy w takim simsonku ale powiedzialbym ze to gaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterS Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Przy przestawionym zapłonie będzie Ci sie mulił i szarpał po przyspieszenu i nast odpuszczeniu gazu.Pewnie simek ma też dyszę głwnš w gaŸniku - nie zaszkodzi sprawdzić, czy nie jest zasyfiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 olek89 mialem kiedys taki problem i poradzilem robie w ten sposob ze rozwarlem bardziej platynki, tylko ze w tym przypadku sa doczynienia z elektronikiem :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimsonFun Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Witam ja mam identyczny problem w moim Simsonie (zaplon platynkowy) i w moim przypadku pomaga jak gaznik przeczyszcze ale to tylko na 2 lub 3 dni :] polecam takze sprawdzic świece wraz z przewodem i fajka sczegolnie fajka Pozdr. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opals Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 witaj. Jeśli zapłon masz źle ustawiny to chromowane kolanko(o ile jeszcze jest chromowane) będzie zmieniało barwe i robiło się takie fioletowe. Natomiast z gaźnikiem może być taka sprawa, ze przestawiłeś pływak i żeby go nastawić dobrze spowrotem to jest troche kłopotu (życze powodzenia) Najlepiej kupić nowy :). No jest jeszcze inne wytłumaczenie zachowania twojego simka a mianowicie za duża mieszanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimsonFun Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Faktycznie na mim kolanku wydechu pojawia sie taki fioletowy kolor ja myslalem ze to od nadmirnego nagrzania ale okazuje sie ze nie takze dzieki za mala podpowiedz!Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi