Skocz do zawartości

Nowa koncepcja EGZAMINU NA PRAWKO

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem jak wam.... ale mi to bardzo odpowiada - zapowiadana forma kursów i egzaminów na prawko. Ciekawe na ile bedzie ona zgodna z rzeczywistością:

http://wiadomosci.onet.pl/1131452,11,item.html

niestety zwiększą sie koszta- ale nie bedzie lub też zminimalizuja zadania na placu- na ktorych to najwiecej kursantów sie wykłada lub są "udupiani"przez "niegrzecznych" egzaminatorów :)

ja naszczęscie mam już zasobą - WORD i te sprawy ( mam kat. jakich potrzebuje )

Przede wszystkim będzie sprawdzał umiejętność poruszania się po mieście, a nie jak dotychczas parkowania na placu manewrowym.

co racja to racja :?

w miescie to w sumie jest walka

przykładowo w Gdyni kazdy popierdziela 90 km/h :!: :!: :!:

przykładowo w Gdyni kazdy popierdziela 90 km/h  

A co to ma swpólnego z egzaminem ??

Na egzaminie to se mozesz pyrkac 50 km/h po miescie.

Po odebraniu plastiku rzeczywistość zazwyczaj bywa inna, ale to juz nie zależy od kursu i egzaminu, tylkood osobnika...

Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają...

A co to ma swpólnego z egzaminem ??

to ma wspólnego

że za duzo na polu manewrowym zajęć a za mało w realnym pomykaniu po miescie

potem taki swieżo upieczony kierowca wpada w kocioł miejski i jest w szoku

Na egzaminie to se mozesz pyrkac 50 km/h po miescie.

Trzeba jednak pamietać że za wolno jechać też nie wolno, bo może ci egzaminator zarzucić "za małą dynamike jazdy i utrudnianie ruchu".

A to podstawa do oblania egzaminu :)

Ja też już się nie stresuje tymi wszystkimi zmianami... egzaminy za mna :D

to ma wspólnego  

że za duzo na polu manewrowym zajęć a za mało w realnym pomykaniu po miescie  

potem taki swieżo upieczony kierowca wpada w kocioł miejski i jest w szoku

Nie przesadzaj, nie zyjemy w Mozambiku. Chyba kazdy nawet nie zainteresowany jazda na motocyklu czy samochodem, wie jakie warunki panują w dzisiejszym ruchu ulicznym. Wystarczy obserwacaja w roli pasażera i ma sie pewien pogląd na sprawę :)

Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają...

A ja skonczylam wlasnie kurs na starych zasadach na B i jutro zdaje egzamin :/ dowiedzialam sie dzisiaj od instruktora, ze ma zostac luk na placu a parkowanie bedzie przeprowadzane poprostu gdzies na miescie na parkingu... Juz bym wolala ten plac niz walnac komus w auto...

motocyklowe..... troche za łatwe w sumie

tu sie zgadzam- przydało by sie hamowanie awaryjne( utrzymanie motocykla podczas takiego manewru w pionie- bez uślizgu kół)

A moze lepiej hamowanie z uslizgiem tylniego kola ? Zeby zobaczyc czy w takiej sytuacji ktos sobie poradzi :)

Kurde ja dopier od czerwca tego co bedzie teraz bede zaczynac kursy... Mam nadzieje ze nie wymysla czegos jeszcze gorszego niz jest w tej chwili...

Pzdr

Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1

A moze lepiej hamowanie z uslizgiem tylniego kola ? Zeby zobaczyc czy w takiej sytuacji ktos sobie poradzi  

jeszcze lepiej - ale ktorą szkołe bedzie stać na takie coś. Ćwiczysz, uczysz sie - przewrotki to normlna rzecz :)

Kurde ja dopier od czerwca tego co bedzie teraz bede zaczynac kursy... Mam nadzieje ze nie wymysla czegos jeszcze gorszego niz jest w tej chwili...

zmiany mają wejść na jesieni - wiec napewno sie załapiesz ;)

No dobra - podniecenie jak zwykle przy tematach dotyczacych prawka rosnie, a tymczasem wyglada na to, ze zmiany nie dotkna egzaminu praktycznego na kat.A

Przeczytalem projekt rozporzadzenia i du*a - ani slowa o praktycznym egzaminie na kat.A.

Jedyna ciekawostke jaka znalazlem to jasny zapis, ze majac kat.A1 zdajac na kat.A obowiazuje jedynie egzamin praktyczny.

Wysylalem maila do MI z zapytaniem co z kat.A, ale dziady podali zlego maila do dzialu legislacji i prawa - i jak ta Polska ma dzialac... Zaraz wysle maila prosto do ministra skoro inaczej sie nie da! :-D

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]