Skocz do zawartości

Co kupic? Jawa, CZ, MZ czy moze cos innego w podobnej cenie?

Gość zielu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Planuje zakup motocykla do jazdy po miescie i niewiem jaki motocykl zakupic.

Posiadam SHL M17 GAZELA z 1969 r ale zaplon jest tak skomplikowany ze nikt sobie z nim nie moze poradzic.

Prosze o opinie o takich motocyklach jak JAWA, CZ, MZ lub cos podobnej klasy w cenie okolo 1200 PLN.

hmmm kupic 3 dobre piwa i zrobic ten zaplon, opcjonalnie moja rada jest tak tam jest to tak proste jak swinski ogon, wiec ja bym tam sie za nowe nie bral poki nie poskladam i nie zobie starego A co gazelka zla na miasto?

hmmm kupic 3 dobre piwa i zrobic ten zaplon, opcjonalnie moja rada jest tak tam jest to tak proste jak swinski ogon, wiec ja bym tam sie za nowe nie bral poki nie poskladam i nie zobie starego A co gazelka zla na miasto?

jestem za tym co powiedzial amigas żeby zrobic ten zapłon

A co gazelka zla na miasto?

Może ma tak zrujnowaną że sie wstydzie nią jeżdzic albo sie myle i poprostu za słaba i woli coś mocniejszego

Witam wszystkich.

Planuje zakup motocykla do jazdy po miescie i niewiem jaki motocykl zakupic.

Posiadam SHL M17 GAZELA z 1969 r ale zaplon jest tak skomplikowany ze nikt sobie z nim nie moze poradzic.

Prosze o opinie o takich motocyklach jak JAWA, CZ, MZ lub cos podobnej klasy w cenie okolo 1200 PLN.

:-D

popatrzcie jakie to kiedys skomplikowane sprzety robili nie to co dzis....

ja sugeruje jedyny sluszny motocykl czyli jawe ts

:mrgreen:

jak można być niezadowolonym z gazeli :| ludzią się już w dupach przewraca :/ regulacja zapłonu u mechanika w takim sprzęcie kosztuje 10zł + ewentualne czesci:) nic na miasto lepszego nie kupisz. Dlaczego ? dlatego ze shl jest leciutka w miare szybka, nawet ładnie ciągnie od dołu, mniesza od ts i etz. Pozatym zabytek budzi sensacje na mieście :)

Gosc sie pyta o sprzety powyzej 20 KM i co okazuje sie najlepszym wyborem ? ROMET

To dla jego dobra a Jak w 2 garowej jawie przestawi się zapłon u to trza będzie kupić cos powyżej 40 km :mrgreen:

No a serio To polecam MZ Etz 250

Moja Gazela jest wporzadku jesli chodzi o to czy sie nadaje na miasto. Super sie prowadzi, jest bardzo zwrotna i 100 nia pojechalem <lol>, no moze troche za miekka przez ten wahacz z przodu.

Niestety ktoregos pieknego dnia brat pojechal sobie nia na przejazdzke i sie zepsula, nikt nie wie co sie stalo (nie bylo ladowania).

1 elektryk nic nie poradzil.

2 elektryk, ktory podobno zrobi wszystko, zrezygnowal z przyjezdzania po 3 razie (dobrze ze nic siana nie wzial).

3 byl mechanik-elektryk ktory odpalil ja na 5 min i wiecej razy mu sie nie udalo, tez zrezygnowal.

Ojciec mowi ze sprezania nie ma ale nikt nie moze sobie z tym poradzic.

Jesli ktos ma ksiazke serwisowa od tego wechikulu, albo jakies namiary na mechanika, ktory sie na tym naprawde zna, to prosilbym na maila: [email protected]