Moto_boY Opublikowano 16 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 dzieki za info;] wiec bede nadal ze sprzegielkiem smigac;] pozdrawiam wszystkich endurakow;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 No tak, dobre wnioski wyciągnałeś :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 16 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 Wojteque : no tak, a Ty jak uwazasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 Ja wpinam bez sprzęgła. Trochę gazu ujmuję dlatego że CZ 380 jest cholernie mocna i nieco mnie przerażają wysokie obroty w tym motocyklu :) Dla mnie dużo wygodniej jest bez sprzęgła. Nie miałem problemów z przestawieniem się. Wcześniej zmieniałęm ze sprzęgłem ale miałem village ridera więc skrzynka nie wytrzymałaby na dłuższą metę zmian bez sprzęgła. Inna sprawa że nie jestem zbyt miarodajnym źródłem informacji o technikach jazdy na crosie bo moje doświadczenie jest prawie żadne i dopiero zaczynam. Po prostu nico mnie zdziwiła taka decyzja na tle wypowiedzi większość która mówiła że skrzyni to nie zaszkodzi. Nie sądzisz że i łatwiej i przyjemniej ( :D ) się wpina biegi bez sprzęgła? CZ tak szybko wchodzi na oborty że wręcz grzechem byłoby wciskanie sprzęgła co 2 sekundy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 mi to wciskanie jakos nie przeszkadza a przerazal by mnie remont skrzyni :D wiadomo ze zaraz sie nie zniszczy ale jak juz np 3 wlascicel tak jezdzi to jakies znaczne skutki zuzycia sa i niech ci skrzynia j*b... to sie niezle wykosztujesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 zielorz jak ma sie j*b... skrzynia to czy użyjesz sprzęgła czy nie to sie popsuje, pęknie tryb lub wytrze sie wodzik wiec wtedy zobaczysz że jednak to jest poprostu taka konstrukcja która pozwala a nawet wymusza zmiane biegów bez sprzęgła co sie nie wiąże ze skróceniem jej żywota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 17 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2005 widzicie zdania sa podzielone... jedni mowia tak inni inaczej. Mi kumpel mowil ( ma tm 125 wyczynowke) ze on ze sprzeglem jezdzi bo wtedy ma pewnosc ze nie rozwali tak latwo skrzyni...takze ja sam juz nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 17 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2005 masz wybór zmieniasz ze sprzęgłem lub bez i wybor należy do ciebie i chyba trzeba zamknąć temat bo był wałkowany nie raz!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 17 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2005 To co gość mówi nie musi być odrazu prawdą. Można chociażby patrzeć na objawy. W CZ przy zmianie bez sprzęgła nawet nie jęknie. Żadnego niepokojącego odgłosu. Sama przyjemność w takiej zmianie biegów. Wpinasz wyższy bieg i otwierają się przed tobą wrota do lepszego świata :-) Jeśli zrobisz to ze sprzęgłem widzisz zaledwie nadzieję że dotrzesz do tych wrót :) Mówisz że zdania są podzielone ale zobacz co mówia ci co się na temacie znają. Jeśli konstrukcja skrzyni pozwala na taką zmiane bez uszerbku na trwałości to czemu tak nie robić. Pisząc tego posta przeżyłem przemianę. Jeśli ktoś stworzył więź emocjonalną z przyzwyczajeniem do zimany biegów ze sprzęgłem to nie ma co na siłę tej więzi przerywać :D Rób jak robiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 17 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2005 Wojteque: no wlasnie chodzilo mi to zeby ktos kto zna konstrukcje i budowe silnika w Hondzie Cr 125 wypowiedzial sie jak jest lepiej dla silniczka odnosie tego sprzegla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 17 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2005 Ci co znają już się wypowiedzieli na ten temat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 17 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2005 Wpinasz wyższy bieg i otwierają się przed tobą wrota do lepszego świata Jeśli zrobisz to ze sprzęgłem widzisz zaledwie nadzieję że dotrzesz do tych wrót 8O 8O :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 17 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2005 no w kazdym razie dzieki za informacje :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 w zwyklych endurakach jest podobna budowa skrzyni?mozna wpinac bez sprzegla? bo czasami w ciezkim terenie (piach,bloto) by sie to przydalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 w dt mozna bez sprzegla ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi