konrad1f Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 pojazd powyżej 25 lat- 50%zniżki (ta zniżka obowiązuje tylko w PZU i bodajże od niedawna także w Warcie)jak wyżej pisałem na motocykle nie obowiązują zwyżki dla "młodych kierowców" (PZU)ja bym też do gościa pojechał i dał mu niezły zjebek-kasa i przeprosiny na kolanach się należą :D Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Ubezpieczenie roczne motocykla, OC 40złp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galar Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Nie jestem tego pewien ale może być tak jak w samochodach,że kraj jest podzielony na strefy i w Siedlcach zaplaci się o połowęmniej niż w dużym mieście np. Łódź,Wrocław,Kraków, Poznań, W-wa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 pozdrawiam kolege MOC. zazdroszcze Sokoła :!: ja tez zazdrosze tym ktorzy nimi jezdza....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 CWS M111 - juz wkrótcetzn ze masz na oku sokola, czy juz posiadasz jednego ale dopiero go remontujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 niech to pozostanie moja slodka tajemnica :( jak to mawiaja starzy rosjanie, mniej wiesz krocej bedziesz przesluchiwany....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 8) Miałem dwie emy w swojej historii i obie paliły w trasie 5-5,5 litra/100 km. przy jeździe 80-100 w dwie osoby i bagaż!Warunek, jaki trzeba było spełnić, to założyć gaźniki GM-20 od WSKi i solowy dyfer. Pewnie ktoś zaraz powie, że gardziele za małe itp. Może i za małe, ale ten patent był skuteczny i ekonomiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leto Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Interesujący wątek !! Szczególnie dla kogoś, kto - jak ja - kupił świeżo "Kaśkę" i zastanawia się, jak ją "podrasować", by uzyskać względną ekonomikę i przyjemność z jazdy...Kwestia gaźników została już przeze mnie podniesiona na forum mechanicznym, natomiast chciałem wtrącić swoje 3 grosze a'propos ubezpieczeń.Nie ubezpieczyłem jeszcze swej maszyny, bo jest rozbebeszona, więc nie może przejść badań technicznych, a co za tym idzie - nie jest jeszcze nawet zarejestrowana.Ale.Czysto teoretycznie rozmawiałem z PZU. Podając wiek motocykla, pojemność, swój wiek i inne dane (podkreślam, że mieszkam w "cudownej" Warszawie), to składkę roczno OC+NW. Niestety, to nie wina pośrednika. :) Liczymy oczywiście 100% (czyli 0% zniżek)...Ale najśmieszniejsze przed Wami !Przed chwilą zadzwoniłem do "Link4" - miła pani w słuchawce z bólem w głosie ODRADZIŁA mi nawet pytanie o składkę, gdyż "...może to iść nawet w tysiące (!!) złotych...". 8O Trzymajmy się krajowych monopolistów.... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 składkę roczno OC+NW obliczyliśmy na 136 PLN (!!) o! i tyleż ja właśnie płacę za mego urala :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 o! i tyleż ja właśnie płacę za mego urala :?No dobra ale kolega tyle ma za OC i NW a ty za samo OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 pozdrawiam kolege MOC. zazdroszcze Sokoła :!: ja tez zazdrosze tym ktorzy nimi jezdza....:mrgreen: Moc - tak nie można.przełam sie . :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leto Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Chciałem przeprosić Koleżanki i Kolegów.... Dopiero, gdy ujrzałem zacytowane moje (!!) słowa, nogami nakryłem się z wrażenia i ze wstydu.... Przepraszam !!!! Oczywiście miało być "roczną".... Błagam o wybaczenie !! [ Dopisane: 27-07-2005, 12:31 ]założyć gaźniki GM-20 od WSKi ...niedługo okaże się, że można zastosować nawet gaźnik od Jaka-1M... ...i do baku lać okowitę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 mi uralec z koszem palil okolo 6,5 do 7/100 na trasie. Oleju okolo 500ml na 1000km. Solo bez kosza bylo 4,5l /100 na trasie bez pasazera i bagazu, a obladowany to 5,5/ 100.Dodam ze gazniki regolowalem jak na lezy, nie probowalem oszczedzac na skladzie mieszanki, a wiec tak powinien palic ten motocykl. Kazde wieksze spalanie moze swiadczyc tylko o zlej regulacji lub kiepskim stanie moto.Kaski i emki pala od litra do trzech wiecej na sto i to raczej normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi