agent 303 Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Ja za agv k3 dałem 333zł w intermotors no i musze powiedzieć że jak zwykle na alegro za 260zł ogólnie kask wygłada dobrze, wygodnie przylega tylko ciężko się go zdejmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomhagen Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 (edytowane) niedawno przymierzałem się do jakiegoś integrala za 350zł i wybrałem....? ..LS2 Single. przymierzałem AGV K3 i powiem wam że rewelacja żadna, wielka skorupa (przód wyciągnięty) ale płytki bardzo i broda wystaje z pod spodu, kask trzeszczy przy mocniejszym zduszeniu, jakiś taki badziewny się wydawał. to samo było z moim lazerem tyle że w nim dodatkowo nosek oraz regulatory nawiewów odpadały czasami. LS2 jest taki zbity, mniejsze skorupa i grubsze gąbki wewnątrz, solidnie wykonane wentylatory jak cały zresztą. nie wiem narazie jak to będzie z rysowaniem szybki i hałasem być może na minus w stosunku do w/w ale pierwsze wrażenia zdecydowanie pozytywne. Edytowane 27 Lutego 2011 przez tomhagen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agent 303 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 W moim k-3 black basic nic nie wystaje. Prawda tą szczenę ma wyciągniętą ale mam nadzieje że przełoży się na to że nie zaparuje mi szybka w mieście jak polatam dłużej w nim to bede mógł powiedzieć więcej bo głównie chodzi o wyciszenie i widoczność a nie o to czy ma centymetr większą budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 (edytowane) k3 mono jest glosny u mnie dzisiaj tak od 140 juz niezle buczalopoza tym szybka paruje tak czy inaczej - ale tylko przy wolnej jezdzie. Ja zawsze sobie delikatnie uchylam jak juz dojezdzam gdzies w miescie i jest gitale z kasku i tak jestem zadowolony. A te szybki to prawie, ze sa w cenie kasku :P Edytowane 3 Marca 2011 przez Magik Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 też jestem posiadaczem kasku AGV k3 i nie kupię kolejnego taniego agv. Uwiera przy dłuższej jeździe, głośny, paruje, i przy prędkości powyżej 140 nosem dotykam do szyby -,- . Myślałem przez chwilę, że "tak ma być" dopóki nie pojechałem na dni otwarte Araia. 10 min w tym kasku odpowiedziało mi na pytanie dlaczego Araie tyle kosztują. Nie wiem jak przy dłuższej jeździe, ale o wiele wygodniejszy i nie ściska mi tak polików (nie, nie mam za małego kasku), cichy , nie paruje (pinlock) i aerodynamika mistrz. Przy 160 mogłem się spokojnie rozglądać i nie czułem jakiś zawirowań. Jeżdżę golasem i nie lubię leżeć na zbiorniku. Lepiej pozbierać i kupić coś na lata. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzech1986 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 (edytowane) Witam, szukam informacji ale nic konkretnego nie mogę znaleźć, chodzi mi o różnice między AGV a MDS? Czym te kaski się różnią? Firmy niby ze sobą współpracują czy coś w tym stylu, kaski MDS wizualnie niczym sie nie różnią od AGV, MDS są tańsze, wyglądają identycznie, wiec gdzie różnica? Chodzi mi konkretnie o modele AGV Planet i MDS Sonic. Nawet opis na stronie producenta identyczny. Ktoś mi może wyjaśnić o co chodzi? Edytowane 9 Maja 2011 przez orzech1986 Cytuj Yamaha RD 250 LC '82 - byłaPannonia T1 '64- jest, w remoncieKawasaki LTD 450 '85 - byłaSuzuki VL800 VOLUSIA 04 - byłaYamaha XV1700 WARRIOR '06- JEST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptyss Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) z tego co widze po opiniach to nawet najdroszy kask agv za 1000zl . jest jak by to powiedziec nie dorobiony muszki wlatuja, zimno, głosno, poduszeczki wewnatrz sie przesuwaja. Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez ptyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 z tego co widze po opiniach to nawet najdroszy kask agv za 1000zl . jest jak by to powiedziec nie dorobiony muszki wlatuja, zimno, głosno, poduszeczki wewnatrz sie przesuwaja. Coś chyba słabo czytasz. wiadomo ze jako postawicie jakiegoś paździerza typu K seria i kask za 2,5 kafla to nie bedzie porównania. to tak jak by stawiać matiza do E klasy. logiki troche. ja juz męcze gp pro ze 6 lat i nadal jest elegancki. wnętrze się nie powycierało jakoś wybitnie, skorupa elegania, wszystkie wentylatory działają, pasek i poduszki na miejscu i w całości to czego jeszcze chcieć?? jedyne co to wymieniłem szybe bo sie w piguły porysała ale jak na mniej więcej 50 000km w baaaardzo różnych warunkach uważam że kask jest wyśmienity. kupiłem jakiegoś obesranego sharka na ten sezon za okolice 1000zł i pojechalem w nim ze 2-3 razy po czym wróciłem do AGV. Obecnie można to kupić za jakieś 700zł co uważam ze to rewelacja. Kupiłem na zapas sztuke bo juz tego nie produkują. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi