Tommi Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 witam,po zakupie było wszystko ok, aż do momentu gdy zatankowałem na full(tak mi się wydaje)podczas jazdy zdarza się tak że najpierw traci moc (jakby na pół gwizdka szedł) jak puszczę manetkę to spadają obroty do 0 i gaśniesilnik nie jest zimny bo po 2 godzinnej jezdzie potrafi się tak dziać, tak jakby nie dostawał paliwa, krztusił się i w końcu gasłponowne odpalenie na ssaniu, wkręca się na obroty i jedzie aż do następnego razu czy to może być wina złej jakości paliwa ? (e98 na stacji krzak) proszę o odpowiedź bo nie wiem czy już jechać do mechanika a paliwa jeszcze sporo bo zatankowałem do pełna a jeżdżę tylko w mieście więc powoli schodzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieprz Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 może zapchany kranik paliwa miałem tak kiedyś w xj lub odpowietrznik zbornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Nic nie piszesz o przebiegu motocykla i kiedy ostatni raz był serwisowany.Podejrzewam że czeka Cie przegląd w warsztacie. Zła benzyna (o ile to nie olej napędowy pachnący jak benzyna ) nie może być przyczyną nagłego gaśnięcia silnika. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Sądzę, że może byc brak ciągłości w dostarczaniu paliwa z zbiornika do części roboczej układu paliwowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 24 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 dzięki za odpowiedź, przebieg 20000km, świeżo sprowadzony z Niemiec co do ciągłości dostarczania paliwa to co jest za to odpowiedzialne ?(zapchany wężyk?) chodzi o to żeby mnie serwis nie nakręcił na koszty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Gdybyś podpisał się w odpowiedniej rubryce skąd jesteś to może polecimi Ci dobry serwis a jeżeli wstydzisz się przyznać skąd piszesz to niestety musisz sobie radzić sam. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Napisz skąd jesteś, to raż, a dwa - sprawź odpowietrzenie zbiornika, jak nie działa, to robi się podciśnienie. pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 24 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 po prostu niedopatrzenie :banghead: uzupełniłem profil: miasto Skierniewice jestem początkującym więc jak możesz cierpliwie opisać krok po kroku (jeśli sam sobie z tym poradzę) to będę dźwięczny :D i to bardzo :( pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 Tak jak Paweł pisze , uruchom silnik przy otwartym korku wlewu paliwa i zostaw do rozgrzania a w międzyczasie sprawdź drożność otworu w korku Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 24 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2005 pozwoliłem sobie zapisać Twój numer i jak będę majstrował przy sprzęcie po pracy to w razie problemów zadzwonię :banghead: [ Dodano: <b>Dzisiaj,</b> o 15:04 ]odpowietrzenie zbiornika - ok przeczyszczone przewody, pompa paliwowai wymieniony filtr paliwa gaśnie dalej :(będą czyszczone jeszcze gaźniki [you] masz jakiś pomysł ? pozdr [ Dodano: 14-06-2005, 14:11 ]- czyszczone przewody paliwa- wymieniony filtr paliwa- odpowietrzenie zbiornika ok- wymieniona pompa paliwowa jest jak bylo ;( padło podejrzenie na:- moduł zapłonowy- fajki cewkowe czekam na każdy dobry pomysł dodam że na gaźnikach chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egonon Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Ja mam cos podobnego w swojej ETZ 250. Jadę sobie przez wieś, a tu coś z silnika bumpurumpum, dodaje gazu, ale efektu nie ma. Silnik gaśnie, czekam parę minut po czym biegne i zapala. Dziś biegałem 4 razy, w sumie około 1 kilometr. Jakby ktoś mógł pomóc to mogę dać w zamian ciasteczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewertas Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Ja kiedyś miałem tak z moją maszyną.Sama nagle gasła i nie wiedziałem co jest.Po tym jak zgasła pomagało pchanie(dość długo) lub wykręcenie świecy i ponowne jej wkręcenie 8O Winne za to było właśnie paliwo ze stacji jakiejśtam nierenomowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 witamproblem niestety długo się ciągnie i nie widać na razie rozwiązania został podmieniony regulator napięcia ale też kibel ponieważ wylatuję na wczasy więc motor został w serwisie na dokładne oględziny i po powrocie ma być gotowy więc napiszę co było nie tak jak jest zimny to jedzie ok, jak się nagrzeje to co chwile ten problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 no przypomina mi sie ze taki temat był juz na forum- cos wtedy chyba bylo z impulsatorami (?) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi