Gość KrzyChules Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 musi palić więcej.musi to na rusi w Polsce nie musiw jawie jest cos takiego nie wiem jak to opisac ale taka jakby przegroda ktora steruje gdzie ma leciec mieszanka i w zaleznosci raz do jednego raz do drugiegoprzynajmniej tak kolega mnie poinformował jak rozkrecal silnik w jawie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guzik_Darek Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 musi to na rusi w Polsce nie musi w jawie jest cos takiego nie wiem jak to opisac ale taka jakby przegroda ktora steruje gdzie ma leciec mieszanka i w zaleznosci raz do jednego raz do drugiegoto powiedz dlaczego 80% ludzi pisze że jawa doi jak smok ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 bo jest takie przekonanie i zwykle nie sa dobrze wyregulowanepoczytaj o jawie Milimetra to zobaczysz ile jego pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guzik_Darek Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Ja wiem czy źle wyregulowana. Moim zdaniem pali po prostu dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Najlepiej niech opinie o spalaniu Jawy powie ktoś kto nie ma ani do czynienia z ETZ ani z Jawą.jak ma o tym powiedziec skoro nie miał stycznosci z tym ??to tak samo probowac cukierek nie wkladajac go do ustpomysl troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guzik_Darek Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Jezu faktycznie :) miałem na myśli kogoś bezstronniczego ale mi się wszystko popieprzyło. Idę się przespać bo coś mi się wszystko pieprzy. A Jawa pali napewno więcej od ETZ. Na tamten post nie patrz bo coś mi się poje****. Uważam że Jawa jest OK. ALe ETZ jest lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 guzik_Darek - Chłopie ty jesteś jakiś inny :-D Ja posiadam i Jawe ts 350 i Mz 250, nigdy nie zauważyłem jakiejś różnicy w spalaniu w mieście, a na trasie Jawa spala mniej od Mz i jest 400 razy wygodniejsza. A tak w ogóle, jak chcesz jeszcze mniejsze spalanie możesz sobie kupić jakiś skuter (będzie jeszcze taniej) Chociaż mój kumpel ma skuter i pali mu 18 litrów :-D Więc najlepiej kup sobie rower bo to zdrowe i nic nie pali. m16 - tobie CZ też pali 12 litrów no nie :-D Bo mamy maszyny na bajerze :mrgreen: [ Dopisane: 18-07-2005, 22:16 ]A najlepiej To zrobić jakiś sondaż na ulicach, niech ludzie bezstronni się wypowiedzą na temat spalania Jawy oni wiedzą najlepiej :mrgreen: Proponowałbym przedszkole bo dzieci są napewno bezstronne i nie miały doczynienia z tymi motocyklami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 m16 - tobie CZ też pali 12 litrów no nie Bo mamy maszyny na bajerze Chyba zartujesz - ja zrobilem tak, ze pali 20 ! Teraz to dopiero mam wypas jak pod dyskoteke zajade :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 kompletne bzdury wygadywane przez laika, ktory o jawach wie tylka z www.google.pl:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guzik_Darek Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Widocznie każda Jawa pali ile chce. [ Dopisane: 19-07-2005, 08:32 ]To o spalaniu Jawy może już zakończymyPrzejdzmy może do osiągów, jazdy itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 co do wygody - o etkach kraza opinie ze raczej do krotkiej jazdy, siedzialem tylko na sucho na paru wiec nie wiem, za to z moja czesia - to najwygodniejszy motor na jakim jechalem, z perspektywy plecaka tez, na rometach itp jechalem z tylu zawsze jakas panika przy zakrecie i wogole, na suzuki savage z kumplem tez stylu przez miasto, na zakrecie na wielkim rondzie (najwieksze w europie) tez myslalem ze spadne i wogole nie moglem wyczuc moto...a pierwszy raz jak siadlem na moja czesie (kumpel po zakupie mnie wiozl) z tylu... poprostu taki komfort na zakretach zero jakiegos takiego strachu ze sie wywali...i diabelsko wygodna kanapa :) a wyglad to rzecz wzgledna...trzeba na zywo zobaczyc...podobala mi sie etz 251 (dalej tak jest) i na nia bylem napalony, ale podeszlem realniej, pomyslalem troche o dwoch garach i jak bylem pierwszy raz moja czesie ogladac to mi szczena z wrazenia opadla ;) po prostu milosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guzik_Darek Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Jawa jest wygodniejsza dla 2 osób i ogólnie tak większa jak do turystyki stworzona ..... MZ jest mniejsza zwinniejsza i tak bardziej jakby sportowa czy coś w tym stylu. Ale za to moim zdaniem ETZ jest dużo zgrabniejsza od Jawy i na przyśpieche (do 60 km/h) jest lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 podeszlem realniej, pomyslalem troche o dwoch garach Ty podszedles czy moze ktos Cie naklonil ? :mrgreen: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 "guzik_Darek" napisał - Widocznie każda Jawa pali ile chce - ty pieprzysz bzdury ile chcesz !!! A co do osiągów, to chyba nigdy jawą niejechałeś, tylko ci kolega opowiadał :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guzik_Darek Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 "guzik_Darek" napisał - Widocznie każda Jawa pali ile chce - ty pieprzysz bzdury ile chcesz !!! A co do osiągów' date=' to chyba nigdy jawą niejechałeś, tylko ci kolega opowiadał[/quote']Spoko że każdy pisze ile chce o spalaniu Jawy. Rozpiętość od 4 do 12 l. To wam się ku*** coś się poj**ało. A co do osiągów to na Jawie też jechałem i ścigałem się moją ETZ z Jawą kolegi na pierwszych 3 biegach brałem ją bez problemu. Potem to już Jawa poszła do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi