Gość Occult Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 Róznicy pomiedzy '90 a '91 nie ma żadnej. Vlaad, roznice sa, tylko sa to roznice istotne dla mechanikow, a nie dla uzytkownikow. W tych dwoch latach uleglo lekkiej modyfikacji glownie zawieszenie. Jest roznica w dlugosci sprezyn i w poziomie oleju w lagach. PS. Bialyb pisal o ZXR 750, nie wiem tylko czemu w tym temacie ? Pozdrowki :namoto: Pomiędzy 90-93 nie ma żadnej różnicy, mam manuala do VFR i jest wyrazinie napisane np. ilość oleju w lagach 90-93 xxx cm3ilość oleju w lagaf after 94 xxx cm3 Są tylko specyficzne wersje na rynek USA. I głównie one się różnią np. regulacją składów mieszanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin VFR Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 Pomiędzy 90-93 nie ma żadnej różnicy, mam manuala do VFR i jest wyrazinie napisane np.ilość oleju w lagach 90-93 xxx cm3ilość oleju w lagaf after 94 xxx cm3Są tylko specyficzne wersje na rynek USA. I głównie one się różnią np. regulacją składów mieszanek Wiesz, ja na poczatku tez bylem zdziwiony. I masz racje nie 90 na 91 rok, tylko jest roznica pomiedzy latami 90-91 a 92-93.Spojrz w manualu na strony 12 i 13 w rozdziale "Informacje generalne" i daj znac. Pozdrowki :namoto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Oglądałem wczoraj swojego manuala, w moim jest podział na rok 90-93 i dalej 94 w zwyż. Ale nie będę się upierał, możliwe, że masz inne dane. Temat podziału i różnic pomiędzy RC 36 z 90 a RC 36 z 93 zamykam. To nieistotne, każda VFR jest dobra. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebavfr Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 :lol: Witam. Sam posiadam vfr 750 rc36 z 90 r. Moto spisuje się bez zarzutu, ale ma jedną wadę. Jest nią regulator napięcia, ale jest na to sposób należy go przenieść pod siedzenie i zamontować na nim odpowiedniej wielkości radiator i będzie ok. http://www.vfr-oc.de/adres niemieckiej strony jak to zrobićPozdrawiam Seba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokesz Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 ZXR 750 to dobra żyleta do świrowania. Jednak jeśli chcesz czerpać przyjemność z jazdy zamiast kwiczeć z bólu po paru kilometrach to odradzam Kawe. Pozycja jest dość ekstremalna (w sumie to sport więc...), niezbyt przyjemny masaż między nogami 8O (po dłuższej jeździe narządy proszą o małe co nieco), nadgarstki- no comment.Zdecydowanie plecam VFR. Mniej wadliwe, żywotniejsze, żadnych łańcuszków rozrządu, no i co V to V :D Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIASIEK Opublikowano 29 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2004 motocykl turystyczno-sportowy...bardziej turystyk czy sport??przyspieszenie jak rzedowka czy v2??osiagi<w szczegolnosci przyspieszenie>jest duzo gorsze niz w cbr600??czym tak na prawde charakteryzuje ten silnik z racju v4??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 29 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2004 Ciezko powiedziec, ze to turystyk, porownujac go np. do kredensu (gold wing). Ciezko nazwac go tez sportowym, porownujac go np. do r6 (jest za ciezki). Tym, czym sie charakteryzuje, to stalosc przyspieszenia, przynajmniej na moje wyczucie. Jezdzilem innymi sprzetami R4 i tam to przyspieszenie wzrastalo w miare obrotow. W vfr, jakos tego nie zauwazylem. Odrazu zaczyna przyspieszac po ruszeniu i ciagnie tak do okolo 11tys rpm, a potem odcinka :mrgreen: Ostatnio scigalem sie tez z zzr600 i na przyspieszeniach od swiatel bylo podobnie, no ale to zalezy od wielu czynnikow, kierowcy, itd...Silnik ten charakteryzuje sie rowniez:- brakiem lancuszka rozrzadu :buttrock: - mala awaryjnosc- b. dobra skrzynia biegow- olej co 12tys kmReszte to chyba mozna wyczytac z pisadel...Z doswiadczenia moge napisac, ze jezdzi sie tym pieknie na trasie, tylko trzeba sie troche poduczyc na zakretach. Spalanie 5-7 (przynajmniej w moim); na trasie z predkoscia 160-180 wynosi ono 5.5-6 8O z predkoscia 100-110 - 5, na miescie nie wzroslo mi jeszcze powyzej 7, a dresom nie odpuszczam :mrgreen: Wkurza troche skrzynia biegow przy spokojnej jezdzie, bo rusza sie i wachluje sie do tej 6, a potem sie mozna spoko juz kulac tak od 60 :mrgreen: Jakby byly jeszcze jakies pytania, to prosze ukierunkowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIASIEK Opublikowano 29 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2004 hmm.a co z wydechem??chodzi jak odkurzacz czy jak traktorek?>??bo nie mam doswiadcze4nia a w szczegolnosci z v4. wiem ze jest ciezki ale jak wyglada sprawa ze stopie i whelie?p[ozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 29 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2004 motocykl turystyczno-sportowy...bardziej turystyk czy sport??Bardziej turystyk niż sportowy.przyspieszenie jak rzedowka czy v2??bliżej ma do v2, zwłaszcza elastyczność silnkia jest doskonałaosiagi<w szczegolnosci przyspieszenie>jest duzo gorsze niz w cbr600??osiągi gorsze z racji dużo większej masyczym tak na prawde charakteryzuje ten silnik z racju v4??a konkretnie o co chodzi? (to znaczy o jaka charakterystykę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIASIEK Opublikowano 29 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2004 chodzi mi o elastycznosc,przyspieszenie itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W-max Opublikowano 29 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2004 hmm.a co z wydechem??chodzi jak odkurzacz czy jak traktorek?>??bo nie mam doswiadcze4nia a w szczegolnosci z v4. wiem ze jest ciezki ale jak wyglada sprawa ze stopie i whelie?p[ozdrawiam Widziałem zdjęcia VFR na gumie, zarówno przedniej jak i tylnej, jednak na "żywo" nikt mi tej sztuki niepokazał (może któryś z forumowiczów na najbliższym zlocie? :twisted: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 30 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2004 fabryczny wydech chodzi jak odkurzacz, ale jak sie go zdejmie... :mrgreen: jezdzilem po osiedlu bez wydechu - dzwiek amerykanskiego samochodu. jezdzilem rowniez z wydechem sportowym - poezja :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIASIEK Opublikowano 30 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2004 no bo mi sie wydawalo ze nawet na sportowym bedzie chodzil ladnie ...ale jakos dziwnie...tzn wole dzwiek rzedowki od v2 a do v4 nie mam zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 30 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2004 no bo mi sie wydawalo ze nawet na sportowym bedzie chodzil ladnie ...ale jakos dziwnie...tzn wole dzwiek rzedowki od v2 a do v4 nie mam zdania To musisz kupić sobie rzędówkę, nie ma co :mrgreen: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIASIEK Opublikowano 30 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2004 a jak z porecznoscia??bardziej cos miejskiego..np hornet czy Goldas?? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi