lichten Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Witam wszystkich Użytkowników, chcę kupić jakiś pożądny moto na początek ale niestety nie wiem jaki :). Chciałbym zasięgnąć porady doświadczonych ludzi. Moim marzeniem jest Valkyrie, ale wiem że na opczątek to jest za wysoka półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiruradom Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 ta Valkyrie to z rodziny - ChopValkyrieper, Cruiser 1. "Pożądny moto" - okay ale w jakim przedziale cenowym ?? 2. jeżeli marzysz o Valkyrie to myśle że coś z rodziny tych motcykli (Valkyrie) jeśli możesz napisz do jakiej kowty - rozwazy sie kilka ofert i coś wybierze :) zaproponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lichten Opublikowano 29 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 ta Valkyrie to z rodziny - ChopValkyrieper, Cruiser 1. "Pożądny moto" - okay ale w jakim przedziale cenowym ?? 2. jeżeli marzysz o Valkyrie to myśle że coś z rodziny tych motcykli (Valkyrie) jeśli możesz napisz do jakiej kowty - rozwazy sie kilka ofert i coś wybierze :) zaproponujemyślę, że będę mógł sobie pozwolić na ok 20-22tys PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lichten Opublikowano 29 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 sorki za nieścisłości, dokładnie chciałem Hondę Valkyrie VTX, jednak nie wiem czy nie będzie za ciężka na początek. no i proszę o radę jaki moto bo nie mam koncepcji co do początków.. :? BTW mam 187cm wzrostu więc nie chciałbym wyglądać jak na motorynce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 29 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2005 Valkirię czy VTX? Bo to dwa diametralnie różne modele. swiruradom narobił zamieszania. Valkiria jest produkowana w dwóch wersjach : klasycznej cruister i Valkiria turystyczna z fabrycznymi kuframi itp. Zresztą moim zdaniem to o ba modele (Valkiria i VTX) nie są zbyt dobre na początek. No i za 20 tys to nieda się kupić ani jedego ani drugiego. W sumie to albo pozostaje Ci kilkuletni (5-10) "duży" chopper albo nowszy sredniej klasy (600-800ccm). Zostaw sobie parę PLN na dobra kurtkę, kask, spodnie, itp oraz na dodatki do motocykla :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lichten Opublikowano 30 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2005 Valkirię czy VTX? Bo to dwa diametralnie różne modele. swiruradom narobił zamieszania. Valkiria jest produkowana w dwóch wersjach : klasycznej cruister i Valkiria turystyczna z fabrycznymi kuframi itp. Zresztą moim zdaniem to o ba modele (Valkiria i VTX) nie są zbyt dobre na początek. No i za 20 tys to nieda się kupić ani jedego ani drugiego. W sumie to albo pozostaje Ci kilkuletni (5-10) "duży" chopper albo nowszy sredniej klasy (600-800ccm). Zostaw sobie parę PLN na dobra kurtkę, kask, spodnie, itp oraz na dodatki do motocykla :) ok więc co proponujesz na początek? jakąś Virachę czy może Shadow? napiszcie jakies propozycję bo nie mam pojęcia od czego zaczać :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 30 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2005 Polecam kawe VN800 A ,bądz suczke Vs800 i zostanie na ubranie :) a mułami nie są :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konopek Opublikowano 30 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2005 Polecam Honde Shadow 750 albo Honde Black Widow. Rozejrzyj sie na http://moto.allegro.pl/. Znajdziesz tam ofertę polskiego rynku. Polecam też czasopisma z ofertami kupna-sprzedaży. Może coś dopasujesz do siebie. Tutaj http://www.bikez.com możesz obejrzeć i poczytać o wielu, wielu maszynach różnych marek. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2005 Witam. Ja właśnie zakupiłem swoje 1 motoKawka VN 800 Drifter (drifter dlatego bo mam sentyment do tej sywetki)moto szukałem od zeszłego roku od listopada. Gorąco polecam VN 800 - a pjemności się niestrachaj800 to jeszcze mało - ale za to pali rozsądnie Gorąco polecam kawusię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lichten Opublikowano 30 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2005 Dzięki Wszystkim za podpowiedzi:!: :!: Siwypfk chyba pójdę za Twoją radą i zastanowię się nad Vn lub Vs. :) jeszcze raz Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajo79 Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 ja na początek polecałbym coś mniejszego - np. LS650 Savage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 jajo79 ->lichten jest dosyć spory ma pod 190cm wzrostu aTy go chcesz na Savage posadzić? Z mocą VS 800 czy VN800 spokojnie sobie poradzi. Zresztą VS800 tez bedzie za mały dla kogoś o takim wzroście. Ja polecam VN 800 albo Shadow 750 (niski, duży, niezbyt zrywny ale elastyczny i za 20 tysmozna to spokojnie kupić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 Zapomnieliście o Virago 750. Fajne moto, nie za szybkie, nie wysadzi początkującegoi z siodła. Do tego sprawdzona mechanika. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Witam,mój typ: Honada Shadow 750. Zapomnij na początek o Valkyrie lub VTX. Po pierwsze musiałbyś wydać co najmniej dwukrotność tej kwoty, którą wymieniłeś a i to mogłoby nie wystarczyć. Po drugie na Valkyrie specyficznie się jeździ (wiem zdoświadczenia) a VTX to zwierze a sam mówisz, że jesteś początkujący. Przy VTX nieopatrzny ruch ręką kończy się dymem z opony. Shadow 750 jest w miarę duży, a więc nie będziesz wyglądał jak na psie, po drugie mocy jest wystarczająco do jeżdżenia, po trzecie jest bezawaryjny i ma swój urok (wygląd).Pozdrawiam. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2005 VTX 1800 pali gumę na wolnych obrotach (sam sprawdziłem) Zwierz nieposkromiony.A może tak o VS 800 pomyśleć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi