hormon Opublikowano 22 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2005 Witam zastanawiam sie czy olejek Shtil ( nie wiem czy dobrze napiaslem :oops: ) do Piły maszynowej zdal by egzamin w moim moto Piła 2 sow i tez wysokoobrotowa . Olej Shtil 30 zl Motul 50 co sodzicie o tym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 22 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2005 ja do jawy lałem olej husqvarny i czułem poprawe ale nie wiem jak ze stihlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 ja mysle że olej nie będzie zły w końcu też markowy...no a oszczędność jest. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Ja na początku jeździłem na MOBILU a w połowie sezonu przeżuciłem się na STIHL'a-1 litr 25zł,wszystko jest ok ...nie nażekam :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 ja mam 4T to takiego czegos wlac nie mogeale kumpel jezdzi DT125 na oleju do husqvarny zielonym (czerwony tez jest dobry) i nie narzeka, olej ten nadaje sie do pił a o ile wiem to pily sa wysoko obrotowe czyli jest tam dosyc duze tarcie i jak tam olej zdaje egzamin to i w motocyklu 2T jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek PbS Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Prosilbym o jeszcze jakies opinie . Poki co powoli sie przekonuje do takiego oleju bo roznica w cenie jest znaczna ;] . Mozna taki olej porownac do Castrola r2 ? Chetnie bym sie przerzucil na taki olej do pil tylko prosze jeszcze o jakies wypowiedzi na ten temat . (np.Strzalka, enduroguy'a i innych endurowcow :clap: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Moj kuzyn do DT 80 LC leje olej STIHL i jest ok. Jeszcze silnika nie zatarl. Ja w simsonie uzywalem Castrola R2. Jest odczuwalne lepsze przyspieszenie, mniej kopci , a jak zdjelem glowice to ZERO NAGARU!!Pozniej zmienilem na Castrol T2, szczerze powiem ze nie jestem z niego zadowolony, troche juz kopci na glowicy jest juz nagar. Wiec wole juz zaplacic za syntetyka R2 40 zl niz za mineralnego T2 30 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Chetnie bym sie przerzucil na taki olej do pil tylko prosze jeszcze o jakies wypowiedzi na ten temat . (np.Strzalka, enduroguy'a i innych endurowcow )Pomoglbym ale jezdze w sumie na tym co moj ojciec kupi do kosiarki spalinowej :clap: (jakis Castrol, Shell itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Ja też mam problem w wyborze oleju. Wiem, że najlepsze są syntetyki i jednym z nich jest MOTUL 800, ale cena dość duża. Czy jest jakiś dobry olej tak gdzies w cenie ok. 30zł. Co myślicie o ORLEN Platinum??? Wiem, że to ode mnie zalezy jaki olej będe lał i chce lać taki, zeby motor bardzo dobrze chodził, ale tez mało kosztował bo 1L=50zł=ok.15godzin jazdy to troche jest wiadomo, że lepiej wydać te 10-15zł więcej, ale może...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Wiem' date=' że najlepsze są syntetyki i jednym z nich jest MOTUL 800, ale cena dość duża.[/quote'] Moim zdaniem na olejach się nie oszczędza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Ja też mam problem w wyborze oleju. Wiem, że najlepsze są syntetyki i jednym z nich jest MOTUL 800, ale cena dość duża. Czy jest jakiś dobry olej tak gdzies w cenie ok. 30zł. Co myślicie o ORLEN Platinum??? Wiem, że to ode mnie zalezy jaki olej będe lał i chce lać taki, zeby motor bardzo dobrze chodził, ale tez mało kosztował bo 1L=50zł=ok.15godzin jazdy to troche jest wiadomo, że lepiej wydać te 10-15zł więcej, ale może...... Nie lej Orlena zapomnij wogłule o nim, polecam Shel Advence 2T Sintetik kosztuke około 30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 A co myślicie o CASTROL TT tez kosztuje koło 30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Witam, ja jeżdże na Castrolu, ale TTS (pełen syntetyk). Co od osiagów i reszty to nie mam porównania, bo do tej pory tylko go używałem. Jedno co moge o nim powiedzieć, że sprzęt w ogóle nie dymi, czy jest zimny czy ciepły, jedynie na b. wysokich obrotach silnika co jest zrozumiałe. Dodane: tutaj jest pdf z aktualnymi cenami poszczególnych olejów z jakiegos sklepu http://www.kaz.com.pl/get.asp?filename=Cennik.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 23 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Ja dtką jeździłem na (teraz crka też jeżdże) na mobil extra 2T pół sytnetyczny i jestem zadowolony zero problemow a koszt 21,50 zł za litr :] jak ktos chce moge wysłac (21,50 + wysyłka) :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 23 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Wiec smialo mam sie przesiadac na Shela :clap: Bo Motul 800 ( taki dotychczas lalem ) 50 zl i jescze do tego nie znajde go chyba w moim miescie a shel zawsze sie znajdzie w sklepie z kosiarkami itp :D prosil bym jescze o wypowiedzenie sie na ten temat jakis włascicieli Crossow Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi