Administrator Dominik Szymański Opublikowano 6 Marca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2005 Oczywiście że trzeba mieć uprawnienia oraz ubezpieczenie.Jeżeli ma się crossówkę, to w amatorskich zawodach (nie w PZMotu) można brać udział wykupując jednodniowe OC przed zawodami - koszt ponad 50 zł.Crossowe motocykle bez homologacji, dokumentów i prawa poruszania się po drogach publicznych nie mają prawa brać udziału w zawodach enduro sygnowanych przez PZMot. Od tego są zawody motorcossowe PZMotu.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 No to dawaj Dominik Będziemy jechać w jednej klasie. Chociaż będe spokojny' date=' że nie będę ostatni [/quote'] Filu tylko zeby ci sie w glowie nie poprzewracalo ...Karabin nie czyni zolnierzem, drogie enduro - rajdowcem. PS: Zwroc uwage, na czas przyszly w mojej wypowiedzi. Cóż za skrzętnie ukryta złosliwość.Nie bądź taki mądry..... bo to samo zdanie mógłbym odniesć do Ciebie. POzatym zupełnie nie chodziło tu o umiejętności, chodziło mi o porównanie sprzętów. Dominika Kawka ma ok. 30KM.Tak sobie dla żartu napisałem, ehh..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 filu jak chcesz startowac to wypadałoby pomyslec o prawku A1 przynajmniej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Marca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 Prawo jazdy na zawodach jakichkolwiek jest wymagane.Liczy sie klasa w której się startuje.Tylko totalny debil lub kamikadze dopuści do zawodów, w których można połamac nogi czy wręcz kręgosłup kogoś bez uprawnień.To jest dla organizatora zawodów kryminał.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 7 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 Tylko totalny debil lub kamikadze dopuści do zawodów, w których można połamac nogi czy wręcz kręgosłup kogoś bez uprawnień. Wazniejsze jest chyba to jak spowoduje jakiś wypadek na dojazdówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Marca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2005 Strzałek to organizator też odpowiada.Więzienie mówią krótko.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 filu jak chcesz startowac to wypadałoby pomyslec o prawku A1 przynajmniej :) Jejujeju!!Dzieki, ze mnie poinformowałeś :!: Co ja bym bez Ciebie zrobił Adamie. hehe A tak na poważnie, to chyba wiem jakie są wymagania nie 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 Strzałek to organizator też odpowiada.Więzienie mówią krótko.pzdrJa o tym wiem dlatego to napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damios Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 Ktos orientuje sie, czy sa jakies amatorskie zawody ktore odbeda sie w woj. mazowieckim :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 A czy A1 jest potrzbe na zawodach cross country :?: :?: bo gdziesz czytalalem ze na tego typu imprezie sa niepotrzebne:? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 A czy A1 jest potrzbe na zawodach cross country :?: :?: bo gdziesz czytalalem ze na tego typu imprezie sa niepotrzebne:? pzdrNIe nie jest potrzebne. To są zawody organizowane na terenie zamknietym i nie musisz miec prawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 A ja odbijając od tematu (niedokońca) chciałbym się zapytać. Bo kupiłem sobie CZ 125 CROSS i niedługo odbieram ją z remontu. Kupiłem ją z myślą jazdy o tak sobie po lesie i takie tam bo niestety najbliższy tor motocrossowy jest oddalony o 60km. Też na lepszego crossa nie miałem i nadal nie mam kasy. Jak mozna przewidziec nie mam do niej zadnych papierów, prawajazdy czy OC. Ale coś ostatni duzo myslałem nad startami w zawodach (nie wiem bardzo jakich), jestem młody bo mam 15 lat, ale doświadczenie jako takie mam. I chciałbym się zapytać jak bym mógł do takich zawodów się dostać. P.S. U mnie za to co roku jest zlot 4x4 i najpierw jest tzw. etap przełajowy w ciężkim terenie (gdzie raczej CZ nie pojade bo to 2T i nie enduro, ale zawsze można spróbować ;) ), a pózniej na torze - tam to mysle ze spokojnie CZ bym mógł wystartować, ale ten rajd ma charakter jak by to powiedziec "spotkanie w swoim gronie" bez zadnych eliminacji czy czegoś takiego, a mi zależy aby gdzieś moze w jakim klubie czy coś sam nie wiem, ale poprostu chciałbym brać udział w jakis zawodach i znalezc sponsora :) Sory moze za taki troche głupi (niekonkretny) post, ale akurat tak sobie pomyślałem ze napisze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 nie znam się na tym zbytnio no ale cóż zajme głos :]1. Sposnora to raczej tak łatwo nie znajdziesz, bo zawodowcy z tym mają problem nawet.2. Moim zdaniem lepiej sobie ćwiczyc najpierw w takich zawodach amatorskich obyć sie troche z błotkiem :) i potem jak nadaży sie okazja (albo i nie :] ) wziąźść się za coś poważniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 A ja odbijając od tematu (niedokońca) chciałbym się zapytać. Bo kupiłem sobie CZ 125 CROSS i niedługo odbieram ją z remontu. Kupiłem ją z myślą jazdy o tak sobie po lesie i takie tam bo niestety najbliższy tor motocrossowy jest oddalony o 60km. Też na lepszego crossa nie miałem i nadal nie mam kasy. Jak mozna przewidziec nie mam do niej zadnych papierów, prawajazdy czy OC. Ale coś ostatni duzo myslałem nad startami w zawodach (nie wiem bardzo jakich), jestem młody bo mam 15 lat, ale doświadczenie jako takie mam. I chciałbym się zapytać jak bym mógł do takich zawodów się dostać. P.S. U mnie za to co roku jest zlot 4x4 i najpierw jest tzw. etap przełajowy w ciężkim terenie (gdzie raczej CZ nie pojade bo to 2T i nie enduro, ale zawsze można spróbować :) ), a pózniej na torze - tam to mysle ze spokojnie CZ bym mógł wystartować, ale ten rajd ma charakter jak by to powiedziec "spotkanie w swoim gronie" bez zadnych eliminacji czy czegoś takiego, a mi zależy aby gdzieś moze w jakim klubie czy coś sam nie wiem, ale poprostu chciałbym brać udział w jakis zawodach i znalezc sponsora :) Sory moze za taki troche głupi (niekonkretny) post, ale akurat tak sobie pomyślałem ze napisze :)Co do sponsora to Zilorz ma racje nawet dobży zawodnicy nie mogą go znaleścCo do Amatorkich zawodów croscuntry to jasne że mozesz jechać. Zawody wygladaja tak ze masz wyznaczona trase, przeważnie otaśmowaną. Długość koło 10 km albo mniej i jeżdzisz i po torze i po lasach z błotkiem. Czas jazdy to przeważnie 2 godziy wiec trzeba kondycje mieć. Liczy się kto zrobi jak najwiecej okrążeń na trasie. Oczywiście jest podział na klasy wiec z takimi sprzętami jak DT czy mTx CZ miala by spore sznase ale jak wiesz większoś zależy od kierowcy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 8 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2005 hmm musze poszukać takich zawodów w mojej okolicy, ale wątpie żeby tu się coś odbywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi