Piotr Dudek Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Ja w takim przepadku patrzę uważnie klientowi na buty czy przypadkiem nie wystaje mu stamtąd słoma lub brudne onuce.w myśl starego polskiego powiedzenia - zastaw się a postaw się.Rozwala mnie częste pytanie - A ile to pali ?w tym przypadku odpowiadam często pytaniem - benzyny czy oleju ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dungood_ Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 To ja dorzucę swoje 3 grosze - super że porównujecie auta benzynowe i Diesel'e, tylko że porównujcie obydwa typy silników po uturbieniu. Tak jak Diesel bez turbo nie ma szans z nieuturbionym silnikiem benzynowym o tej samej pojemności, taki i Diesel z turbo "wysiada" przy benzynowym silniku z turbo... Diesel do traktora, gaz do bojlera, benzyna do auta :) EDIT: o, widzę że i inny forumowicz podziela moje zdanie powyżej 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Jestem ciekaw ile aut na benzynę będzie jeździć po drogach za 15 lat. Chyba tylko sportowe albo pseudosportowe bryki cała reszta będzie ropę szamać. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dungood_ Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Jeżeli ktoś wynajdzie sposób ograniczenia szkodliwości Diesel'i dla środowiska, to może i tak, ale prędzej za 15 lat auta będą jeździć na wodór niż na ropę czy benzynę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Jestem ciekaw ile aut na benzynę będzie jeździć po drogach za 15 lat. Chyba tylko sportowe albo pseudosportowe bryki cała reszta będzie ropę szamać. za 15 lat to może wiekszośći nas juz nie stać na jazde nawet dieslem :D - przy obecnym skoku ceny paliw to wszystko nie wygląda za ciekawie :) :roll: . Szkoda że nie urodziłem sie jakies 20 lat wcześniej :P Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Jeżeli ktoś wynajdzie sposób ograniczenia szkodliwości Diesel'i dla środowiska,Przeciesz dobry diesel ci dymku nie pusci!! nie tylko nowa konstrukcja ale i zarówno stara!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dungood_ Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Świetnie, tylko dlaczego dopiero od końca 2004 pojawiły się Diesel'e spełniające normę Euro4. Wiesz od kiedy norma Euro4 obowiązuje w "normalnych" krajach dla silników benzynowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 20 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2005 Przeciesz dobry diesel ci dymku nie pusci!! nie tylko nowa konstrukcja ale i zarówno stara!! hjehjew zeszłym roku jak wracałem z woodstocku z kostrzyna, leciałem sobie dobre kilkanaście kilometrów uczepiony prawie nowej beemki trójeczki z silnikiem td, cały czas ok 160-180km/h, non stop z rury walił czarny dym.jeszcze gorzej jak trza było zwolnić żeby coś wyprzedzić -redukcja, but a za nim dosłownie czarna zasłona dymna Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi