Sebav Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 mam pytanie. CZy mozecie dac krotka charakterystyke silnika z dt 125 z 1988 roku np (ilosc biegow, mieszanka, itp. )podstawyWydaje mi sie że ma 6 biegów jak wiekszość DT, jak chodzi ci o charekterystyke pracy to najlepiej sie przejedź, a po co ci wiedzieć jaka ma mieszanke paliwo powietrze?? Ja mam pytanie czemu moja Yamaszka czasami wskakuje na bardzo wysokie obroty bez dodawania gazu??czy może to być wina że nie mam orginalnego filtra?, gdyby tak było to by chyba cały czas sie dusił powietrzem a tak to sie dzieje tylko czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) lewe powietrze nie wiem nie mam pojecia wkurza mnie bo moja yamaha jak zchodzi z obrotow to dojdzie do 4-3 tys i pozniej powolutku sobie zchodzi:/ wy tez tak macie? czy gdzies dostaje lewe powietrze? Edytowane 14 Listopada 2006 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruliczek90 Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Pikeu ja tez tak mam, do 3,5 tys. obroty schodza a pozniej trzeba chwile poczekac az beda ok 1,5. Nie wiem co to jest, ale jak sprawdzalem kompresje to mialem tylko 6,4 bara, moze to dlatego tak dziwnie sie zachowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baklazan Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Hehe pierwsza setka już za przyklejonym.. :D p.s.Poszukuje do DT 125 R `97 : Predkościomierza; mocowania zegarów; kompletnego zaworu wydechowego z linkami; kompletnej dźwigni sprzęgła ( klamka z mocowaniem ); przełącznika lewego ( światła kierunki etc. ) Kontakt gg / priv / mail - [email protected] Edytowane 14 Listopada 2006 przez Baklazan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 U mnie też tak jest tylko ze u mnie spada do ok. 2 tys. i później dopiero wolno czasami spada szybko ale nieraz tak się zatrzymają obroty i potem wolniutko na 1400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Hehe pierwsza setka już za przyklejonym.. :buttrock: Dwusetka. Kiedyś 100 stron wyrzuciłem i niedługo zrobie to samo, bo i tak pierwszych 80 nikt nie czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfa Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 czytalem o dtkach z Gostynia. jest ktos to sprowadza dt?moze ma ktos namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Heh co potrafi co potrafi ... łatwo powiedzieć :P jak ja sam w tym lesie byłem a kompletnie nie miałem pomysłu na film :P (co widać :)) tym bardziej że ona na dotraciu tak własciwie jeszcze jest :buttrock: ale to szczegół niemniej następnym razem pojade kawałek dalej i sfilmuję "słynne" wydmy to sobie tam troszke poszaleje :) ale to pewnie już w 2007 roku :P Litrus - idzie 25 około aż w pewnym momencie przestaje ciągnąc tak własnie w okolicach 25-27 na h ...tylko że ja mam na przedzie 15 zębów (standardowo było podobno 13) teraz kupiłem sobie w larssonie 12 zebową :D tylko jest taki problem że najzwyczajniej nie pasuje :] ma za płytkie wyżłobienia w wielowypuscie i miejsca na srube mocująca są o 90 stopni przekręcone względem tej zebatki co mam....echhh na takiej 12 to by chętnie na kółko wstawała :D A co do zębatki z Ogara to tylna pasuje :P o ile ma 41 zebów ale pasuje bo ja takową mam :DNo to mi na 1 idzie max 10km/h ;(( a mam z przodu chyba 15 albo 14 .... to jednak skrzynia biegow jest calkiem inna ... no to syf ... jak zrobie remont to i tak nie pojade szybciej niz 80 bo jak dam zembatki o 2 zeby na predkosc to juz bedzie mulic ... szkoda ...Pytanie jeszcze jedno:Jackuzy mial bys mozliwosc sprawdzic czy silnik od lc2 ma chociaz podobne mocowania i czy by wlazl w rame od mx ? bo ja musialbym kupic ... a jak kupie i okaze sie ze lipa no to nie bedzie wesolo ... Jescze jedno:Gdzie moge kupic amortyzator od Yamahy DT MX ? Albo od czego mozna dopasowac ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 ja u siebie bede musial zmierzyc cisninie:D nowy tloczek zobaczymy co wykarze dzis doszedl kask za 200zl:] bardzo zadbany http://www.bikepics.com/members/pikus910/03bird/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 No to mi na 1 idzie max 10km/h ;(( a mam z przodu chyba 15 albo 14 .... to jednak skrzynia biegow jest calkiem inna ... no to syf ... jak zrobie remont to i tak nie pojade szybciej niz 80 bo jak dam zembatki o 2 zeby na predkosc to juz bedzie mulic ... szkoda ...Pytanie jeszcze jedno:Jackuzy mial bys mozliwosc sprawdzic czy silnik od lc2 ma chociaz podobne mocowania i czy by wlazl w rame od mx ? bo ja musialbym kupic ... a jak kupie i okaze sie ze lipa no to nie bedzie wesolo ...Jescze jedno:Gdzie moge kupic amortyzator od Yamahy DT MX ? Albo od czego mozna dopasowac ??????????????? NIestety nie mam jak sprawdzić...nie mam nikogo w okolicy z LC2 ale jak gdzies może na miescie albo w lesie zobacze to sie przyjże ;) A jaką masz zębatke na tylnym kole? Może mógłbys policzyc przełozenie jakie masz na tylne koło, u mnie na tym co mam teraz jest 1:2.73 ...jak mi się uda załozyc 12 to będzie 1:3.41 :) a to juz sporo :clap: Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 z tylu maM 41 zebow a z przodu mam 14-15 niewiem .. :flesje: poprostu inna skrzynie biegow mam ... kurde amora potrzebuje kupic bo moj wykonczony jest gdzie kupic tego amora bo potrzebuje ... albo od czego dopasowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenyWzG Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 na allegroz obacz bo esjt widziałem ostatnio chyab ze 3 sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreda14 Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Kupie cylinder do dt 80 Lc2 najlepiej po szlifie. Jak ktoś ma na zbyciu to prosze o informacje na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Witam jak by ktos potrzebował kostke podwyższającą do dt 80 to mam na sprzedaż cena jak dla was 30 zł. Mam jeszcze dwa kierunki, lusterko, i wzmocnienie przedniego błotnika czy jakos tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emyl Opublikowano 16 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Witam :) KUPIE czarny błotnik przód supermoto do DT - pisać na PW albo GG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi