nowytzrdt Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Siema!Mam problem ze swoja Yamaha DT 125 2001 rok a mianowicie yamaha przegrzała się i zatarła, zrobiłem szlif cylindra i kupiłem nowy tłok, luzy na wale sprawdziłem ciągnąc korbą w góre i w dół i wszystko było ok.Ale po jej odpaleniu coś strasznie stuka w silniku ale tylko na wolnych, dźwięk dochodzi z cylindra jest on bardzo głośny cos jakby na wale było 0,5 cm luzu (ale go tam nie ma bo sprawdzałem), a więc co to może być, obstawiam zawór bo on wibruje w rytm tych stuków, ale co w nim może stukać przestawianie go nic nie dało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 orientuje sie ktos gdzie moge kupic zabezpieczenie przedniej zebatki do dt 125? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemnocichy Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zmieniam klocki w tylnym hamulcu DT 125. Nie wiem jak cofnąć tłoczek dociskający klocki, próbowałem siłą ale nic to nie dało, może jest jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzybss Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) siemanko, chciałbym nabyć swoje 1 moto i tak się składa że kolega ma na sprzedanie Yamahe DT, wczoraj do niego napisałem i oto co mi odpisał, powiedzcie czy się opłaca ją kupić ew jakieś negocjacje w cenie, ogólnie co o sprawie myślicie... no popatrz trafiłeś w idealnym momencie chce właśnie sprzedać bo szukam sobie większej pojemności a więc tak krotki opis bo trochę się zmieniła od tego czasu co ja widziałeś a wiec tak: z wizualnych to nowe tylne kierunki mini carbon nowy czarny lakier ale profesjonalny,a nie spray obite siedzenie czarna skóra ogólnie prezentuje się bardzo ładnie a no i jeszcze podwyższona teraz to ciekawsze mechanika -kit tuningowy 70ccm airsal świeżutko byś mail założony odblokowany dyfuzor odblokowany moduł odblokowana końcówka wydechu tzw zrobiona przelotowa nowa linka od prędkościomierza jakieś 100km temu wymienione wszystkie płyny i w serduszku jej i hamulcowy nowe zimeringi to na chwile dzisiejsza było by wszystko wiec tylko wsiadasz i jeździsz (dodam że DT 93r. 12tyś przebiegu) a cena 2500zl Edytowane 12 Czerwca 2009 przez Grzybss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali50 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Mam zamiar w najbliższym czasie jechać po yamahe dt 80 przerobioną na 110, na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Jeżeli ma ktoś sprzęgło rozłożone to prosił bym o zmierzenie krótszego popychacza. Chodzi mi o taki co jest zakończony tak jakby podkładką a nie gwintem. Muszę dorobić coś takiego. Z góry dzięki. Moto to dt 80lc2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Mam zamiar w najbliższym czasie jechać po yamahe dt 80 przerobioną na 110, na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie? Pozdrawiam Ogolnie temat na fomum byl poruszany pare razy. Ja teraz jak lece po jakies moto to pozyczam z serwisu w goleniowie ten smieszny cisnieniomierz, wtedy wiesz jak mu serducho puka, stan napedu dosc wazny (widac przy tym dbalosc wlasiciela o cacucho), Jak wymienial jakies czesci to najlepeij zeby pokazal stare, bo jednak w tych czasach to jest cos. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahus16 Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Ja sie chciałem zapytac odnosnie nieszczesnej tulejki od kopniaka która duzo osób juz wyrabiało. Wiem ze o tym juz było pare razy, bo wszystko przejrzałem. Ale tak naprawde nie ma podanego konkretnego wymiaru, przykładowo ze wałek ma 12mm a tulejka ma miec np 12.1.mm Raz juz ja robiłem i bez wymiaru to nie robota, bo powiedziałem dla tokarza zeby dobrze siedziałą na takim wałku ale sie obracała i co? 2 kopniecia i znowu to samo. Takze mam nadzieje ze ktos sobie przypomni ile tam miał robione. Mysle zeby dac do wytoczenia na 12.03mm ale nie wiem czy to nie bedzie za ciasno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Mi dorobili 12.00mm z brązu i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahus16 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 No ja dałem tez do tokarza dzisiaj odebrałem i mam 12.04 tez z brazu. Teraz trzeba wszystko porzdanie zmonotwac, tylko nie wiem jak to zrobic zeby juz sie nie zj**ało. Ktos tam pisał zeby pomiedzy seger a te 2 fabryczne podkładki jeszcze cos wcisnac zeby bardzo dobrze sie trzymało ale nie da rady tam za mało miejca nie znajde takiej cienkiej podkladki, chyba ze cos dorobic. Pokombinuje jeszcze i powinno hulać. p.s wam tez cos sie je*ie forum bo mi sie czasem wyswietla jak klikne np na Yamaha 1 temat czasem dwa, tak samo wszedzie. Tez tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micusek Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 niestety Yahus .. ja sie zarejestrowalem wlasnie po to ,zeby sprawdzic czy wtedy bedzie wiecej no i jak wchodze w enduro i Yamaha to jest jeden temat ... JEDEN :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierdek Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Mam pytanie a mianowicie czy oplaca sie kupic Yamahe DT z 2002r. Czy to tez jest model LC2? Chodzi dokladnie o ten motor http://moto.allegro.pl/item688906188_yamah...an_idealny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 taaaa jasne 2002.... :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Zamiast 3 podkładek daj jedną fabryczną i jakąś inną 12mm ale grubszą i powinno działać. Ja zmontowałem kopa i kopie kopie a On dalej działa :) Nawet magneto już naprawiłem. Tylko kurde nadal obroty falują, nie trzyma wolnych i trudno go wyregulować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micusek Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 OD którego rocznika W DT 50 (80/125 pewnie tez) sa cyfrowe zegary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi