Suv Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Jaka jest odleglosc od siedzenia do ziemi? Czy osoba o wzroscie 175cm bedzie bez problemu dostawac do ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus67 Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 W jakim moto?W mojej dt 125 mam 183cm i dostaje dobrze,Ty dostawałbyś może troche gorzej ale poradziłbyś sobie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyck Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Jaka jest odleglosc od siedzenia do ziemi? Czy osoba o wzroscie 175cm bedzie bez problemu dostawac do ziemi? Jestem Twojego wzrostu i nie mam problemu więc Ty też nie powinieneś mieć. Jeszcze kwestia wagi ciała i ustawienia twardości tylnego amortyzatora. Jeśli jest mocno skręcony tył jest twardszy i mniej się ugina a wtedy możesz mieć nieznaczne trudności z utrzymaniem sie bez podpierania palcami :) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemnocichy Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Chce zmienić przedni błotnik. Wiecie czy do DT-ki pasuje błotnik od YZ albo WR? Może ktoś robił taką zamianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 http://allegro.pl/item632707426_odblokowan..._1994_2003.html orientuje sie moze ktos czy taki modul podejdzie do dt 125 przed liftingiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Chce zmienić przedni błotnik. Wiecie czy do DT-ki pasuje błotnik od YZ albo WR? Może ktoś robił taką zamianę. Najpierw to poszukaj po ACERBIS, UFO Plast czy Polisport bo z tego co piszą w internecie te firmy robią plastiki do DT 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemnocichy Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Tak jak pisałeś kupiłem Polisporta (75zł), oryginalny błotnik przedni od YZ kosztował ok. 170 zł więc różnica w cenie istotna... Trzeba będzie tylko pokombinować z mocowaniem (przewiercenie otworów i grube podkładki). pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 a np boczki do dt mozna dostac polisporta? albo caly komplet wszystkich plastikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 a np boczki do dt mozna dostac polisporta? albo caly komplet wszystkich plastikow Raczej nie, te firmy które podałem robią plastiki do CROSS'ów i błotniki (oraz niektóre akcesoria) uniwersalne. Komplet na pewno możesz zamówić u YAMAHY choć spodziewaj się chorej ceny. Albo kup coś z motocykla do rozbiórki na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemnocichy Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Może tylny błotnik jeszcze udałoby się dobrać do DTki ale boczki raczej niekoniecznie, ja przynajmniej nigdy takich nie spotkałem. Mocowanie błotnika przedniego w DTce ma taki sam rozstaw śrub jak YZ czy WR ale mocowanie boczków różni się w tych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Ludzie ratujcie bo już któryś raz z rzędu kur*ica mnie bierze przez moto... Ustawiłem sobie poziom paliwa tak, że moto ładnie przyspiesza i ma sensowny V-MAX ale... No własnie skubana tak szybko zużywa paliwo w gaźniku przy stałej jeździe 80km/h, że przy hamowaniu musze ratować silnik przed zgaśnięciem dopuki nie uzupełni się ubytek. Gdy poziom paliwa jest wyższy to jakoś da się jechać ale ma lekkiego muła a kręcenie śrubką od powietrza powoduje zamulenie przy odkręceniu gazu :banghead: Moto ma 45 000KM ale nie wierze, że tłok się skończył skoro odpala od pierwszego obrotu (niestety na pych) :banghead: Spalanie też mam jakieś chore, dokładnej wartości nie podam ale mam wir w baku :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemnocichy Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Może spróbuj sprawdzić czy ze ssaniem jest wszystko w porządku. Miałem bardzo podobne objawy (szczególnie ogromne spalanie i takie charakterystyczne mulenie) i okazało się że na ssaniu jeżdżę a zapalam bez ssania... :banghead: Ciebie o to nie podejrzewam ale warto sprawdzić, może coś się rozregulowało albo zablokowało przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Sprawdziłem, dzisiaj nie chciał odpalić to wyciągnąłem ssanie i zaskoczył czyli jest sprawne :icon_rolleyes: Z jednej strony to dobrze a z drugiej już nie wiem co jeszcze mam rozgrzebać w tym złomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Przebieg masz spory, nie wiesz kiedy był robiony remont podjedź do mechanika zmierz kompresje i będziesz wiedział w jakiej formie jest twój silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 No właśnie dumam gdzie tutaj jest ktoś z manometrem ale chyba zamiast myśleć trzeba wziąć dupę w troki. Jeszcze pytanie na temat łożysk. Jeśli Łożysko ma oznaczenie "6204 C3" to jest jego wymiar czy należy jeszcze podać wymiar dla takiego łożyska ( C3 z tego co wiem to luz na łożysku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi