pawel125r Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 CHlopaki mam problem. Ostatnio jak latalem to ciezko ja bylo palic, tylko pych. Dzisiaj pokopalem, strzelilo z tlumika, wziolem na pych, odpalila, pochodzila i jak zgasla to juz wogole nie pali. CO to moze byc? Teraz chyba kupie owa swiece i fajke, tłok i cylinder na szlif. Czy jest mozliwe ze to cos pomoze? Jakie uszczelki mam do tego kupic? POd glowice, cylinder, i uszczelke membrany. Czy cos jeszcze? http://www.sklepmotocyklowy.pl/index.php?s...=swiece_i_fajki i ktora swiece mam wybrac? Ten link to niezbyt dział, bo się produkty żadne nie wyświetlają :/ Co do świecy to ja zawsze zamawiałem NGK BR9ES równierz z tego samego sklepu co w podanym przez ciebie linku. Pozdrawiam. a jescze mam pytanie =] czym smarujecie łancuch ? do czego jest ta pucha pod zbiornikiem z wezem, do kruca ? .. ostatnio pomylilem banki z benzyną i wlalem rope :) pózniej wlalem benzyny i motor chodzi normalnie, troche lepszego kopa mial na starcie, i lekko kopcił i zajezdzało frytkami, i o to pytanie czy to motor tez na rope ;D ? troche głupie pytanie ale zdaza sie =] Ostrzeżenia 50% mówią same za siebie teraz będziesz zaśmiecał ten dział swoimi dennymi pytaniami, bo pewnie koleżanik już z tobą na gg nie chcą pisać. 1. Łańcuch najlepiej smaryje się smarem->są takie specjalne w areozolach do kupienia w sklepach-uwierz mi i w dodatku wielu firm...2. Ten zbiorniczek z weżykiem w środku jest pusty ma on chyba za zadanie ułatwiać rozruch3. Histori z bańką jest naprawdę urzekająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) Tak, tylko ze w zaplonie wogole nie grzebałem, jezdzilem ponad 5tys km (jeszcze nie wiadomo ile przejezdzil poprzedni wlasciciel) i nic sie nie dzialo. Moje pytanie: czy jezeli sciagam cylinder to wystarcze ze wloze tylko nowa podlkadke pod cylinder i pod glowice, czy musze tez na ta mębrane? Wogole jakie uszczelki mam kupic? Edytowane 25 Lutego 2008 przez Bergi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Tak, tylko ze w zaplonie wogole nie grzebałem, jezdzilem ponad 5tys km (jeszcze nie wiadomo ile przejezdzil poprzedni wlasciciel) i nic sie nie dzialo. Moje pytanie: czy jezeli sciagam cylinder to wystarcze ze wloze tylko nowa podlkadke pod cylinder i pod glowice, czy musze tez na ta mębrane? Wogole jakie uszczelki mam kupic? Membranę lepiej zdjąć, bo później podczas zakładania cylindra, można sobie pomoc włożyć tłok przez ten otwór :evil: Uszczelki: pod głowice, pod cylinder, membrany. Jak będziesz zakładał to pod głowice i membrane bez silikonu, a pod cylinder też nie przesadzaj :evil: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Po co sylikonem?. Lekko olejem przesmarować z jednej i drugiej strony uszczelkę i mocno dokręcić głowicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 strzela z tłumika =źle ustawiony zapłon (w 99% ) przypadkówA jak ty chcesz zapłon wyregulować w DT????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 pawel125r wybacz juz nie bd =\ a co do ostrzezen to sam chcialem bana i wystarczylo wpisac w polu motor głupie zdanie ':)co do kolezanek jest ich za duzo na gg chyba 80% to kolezanki co do baniek zdaza sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 co do baniek zdaza sie Mi się jeszcze nie zdażyło :biggrin: Wiecie czym mogę zakleić klapę magneta? Popękała mi trochę od spodu. Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raheem Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Shimao! MOglibyście mi napisać ile wchodzi oleju do przednich amortyzatorów<dt 125 96r.>Miałem wlane najpierw 150 ml na jeden amorek ale zawieszenie wogole nie oddawało, wlałem wiec 300 -było troche lepiej ale kiedy wlałem więcej było twarde jak kamień...Pytam bo zmieniałem uszczelki i mi źle zaiweszenie pracuje :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 jak ty wlales 150 to to duzo zamało to ja do amora w rowerze leje 250 na jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_9 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Witam po dłuuugiej przerwie. Bardzo się cieszę, bo wreszcie wyjechałem dt'tką...ale musze jeszcze sobie załatwić nową gumę do gaźnika. Problem w tym, że nie mam pojęcia jaką gumę kupić i gdzie. Doradzicie cos? Ile kosztuje taka guma? I gdzie ją kupić?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Shimao! MOglibyście mi napisać ile wchodzi oleju do przednich amortyzatorów<dt 125 96r.>Miałem wlane najpierw 150 ml na jeden amorek ale zawieszenie wogole nie oddawało, wlałem wiec 300 -było troche lepiej ale kiedy wlałem więcej było twarde jak kamień...Pytam bo zmieniałem uszczelki i mi źle zaiweszenie pracuje :icon_biggrin: Chyba 366ml. Jak wlales bardzo gęsty olej to ma prawo ciezko chodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Kupował ktoś tłok w Larssonie za 50 zeta? Jaka jakość? To co w Klasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 klasa, larsson, allegro, ..., do yamahy dt 80 lc2 te wszystkie tłoki są takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Panowie jest problem (jak wczesniej). Potrzecpilem moto na linke do auta i probowalem odpalic na pych. Na poczatku strzelala, pozniej chodzi;la tak glosno (jak to na pych) bbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuu......., dawalem gazu niby powoli jechala, zatrzyma;lismy sie, strzelila i zgasla. Czy to jest spowodowane koncem tloka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 na 90% tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi