patryk3860 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 zalej motula 5100 polecił mi go świetny mechanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 a wiec tak.. czy te 4 srubki ze sprezynkami przy sprzegle muszą byc do konca dokrecone czy tak pól na pól moze byc ? ?... a i jescze jedno ta srubka przy górnej póce co trzyma wszystko ta taka od góry mi sie zgubila ;/ mozna smigac czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) a wiec tak.. czy te 4 srubki ze sprezynkami przy sprzegle muszą byc do konca dokrecone czy tak pól na pól moze byc ? ?... a i jescze jedno ta srubka przy górnej póce co trzyma wszystko ta taka od góry mi sie zgubila ;/ mozna smigac czy nie ? Bosze jak zwykle mnie przerażają twoje posty ;] Śrubki jak były zanim je odkręciłeś??? Mają być do końca dokręcone mocno (najlepiej z odpowiednim momentem ale wątpię żebyś miał klucz dynamometryczny :P) a ta śróbka na górze to która to? Jak ta co "trzyma wszystko" to nie bo ci się przód rozleci albo rozjedzie... jak tylko pokrywka z góry to nie ma problemu ale i tak bym najpierw ją wkręcił przed jazdą ;] Co do oleju... Polecam Lotosa 10W40 (semisynthetic) ale nie lejcie oleju firmy LUKoil (to rosyjska firma) sprzęgło się ślizga na wyższych obrotach Edytowane 8 Grudnia 2007 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xlukasz6 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 no tak tyle,że w stacyjce jest to wszystko razem,czyli przekrecasz odpowiednio klucz i już .a co do stacyjki to poszukaj na allegro tam napewno znajdziesz bo czesci od DT jest pod dostatkiem wiec stacyjke tez ktos powinien miec a to nie masz jej czy nie sprawna? mam ale niesprawna. da sie przekrecic nawet moneta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_9 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) WitamMam prosbe. wczoraj zdjalem pokrywe od sprzegla bo mi kopka nie odbijala, ale wszystko jest wporzo wiec potrzebuje uszczelke. Chce dorobic sobie sam z jakiegos grubego papieru(wczesniej tez taka zalozylem i olej nie ciekl, ale wczesniej wyjalem kape calkiem odczepilem linke itd. a teraz nie mam zamiaru tego robic) jak ktos ma z was uszczelke do dt 80 to niech mi zeskanuje ale taka wielkoscia jak ma byc. wyslijcie na meila [email protected] z góry dzieks mysle ze ktos ma uszczelke na stanie i skaner ;) pozdro co do stacyjek to moja jest tez taka ze nawet moneta sie da przekrecic. ale znalazlem na allegro za 50zl z kluczykiem :notworthy: wystarczy wpisac dt 80 i znajdziecie gosci co maja czesci piszcie do nich. beda mieli z kluczykiem, bez lub w ogóle bo juz sprzedali :notworthy: Edytowane 9 Grudnia 2007 przez krystian_9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 no tylko ze jak dokrece do konca to niewyszprzegla;/ dokrecilem pól na pól niech sie dzieje co chce najwyzej sie rozleci ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 no tylko ze jak dokrece do konca to niewyszprzegla;/ dokrecilem pól na pól niech sie dzieje co chce najwyzej sie rozleci ;] Cholera ;/ Jak Ci nie wysprzegla to sprawdź wyprzęgnik....jak będą nie dokręcone to albo nie zamkniesz pokrywy albo bedzie ci sie slizgac na wyższych obrotach a na koniec jak ci sie wykreci i wyleci sprezynka to ci pol skrzyni rozpierdoli a w najlepszym wypadku któraś z zębatek ;]..... FACET!!! ZRÓB TO POŻĄDNIE :] Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 ty dziakuzi.. nie moge dokrecic do konca.. bo mi nie ten kosz koles wysłał jest troche zamały bo wchodza tylko 4 a nie 5 tarcz ale i tak wcisnelem 5 bo na 4 nie chodził a wysprzeglik dobry ;/.. pokrywe zamknolem bez problemu.. i sie nic nie slizga a sprzeglo jest takie czule ze huhuhu ;] i troche wyrozumienia to mój 1 lepszy motor :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) jeśli nie dokręcisz ich do końca, czyli swobodnie kluczem mozna je będzie obracać to po jakimś czasie Ci sie odkręci i będziesz miał kłopot. musisz zmienić ten kosz bo rozwalisz silnik tylko.. chyba że będziesz tak kombinował że np wstawisz jakies krótsze sprężyny i śrubki. tak żebyś mógł dokręcić do końca. wtedy coś może z tego będzie.. ale nie wiem lepiej za dużo nie kombinowac.. Edytowane 9 Grudnia 2007 przez yamahadt80lc2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 ale sie nie obracają są równo wkrecone tak jak sie koszyk zaczyna i lepek srubki jest ten dolny ;] jak sie rozwali to wymienie a jak narazie nie ma kasy.. a jakie buty polecacie wkoncu trzeba cos kupic pod choinke ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 ja mam kupione foxy używane za 200 zł, ogólnie mam pytanie czy ktoś wstawia gazwy amor do dt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=33196&st=0 xsyniu tu masz temat o butach. Nie zaśmiecaj tego. Ja mam pytanie. Czy muszę czymś (jakimś smarem czy co) przesmarować ten bolec/śrubę/ośkę która trzyma przednie koło, czy mogę ja wsadzić suchą. Pytanie może głupie ale wole żebyście mnie zbesztali, niż bym miał potem bulić za swoją głupotę. Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 możesz ją posmapować po to by lżej można było ją włożyć i kiedyś lżej wyciągnąc.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Możesz posmarować, ale ja dzisiaj robiłem ten zabieg i mi troche piszczało na początku, jak coś użyłem oleju do skrzyni biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 tera jak zrobilem juz to sprzegło to moto daje dzwiek jak sie da gazu jak by mial turbine od suva ;/.... co zrobic zeby uzyskac bardziej croossowy dzwiek;] jak macie pisac glupoty i po mnie smigac to nie piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi