bart90dt125 Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 przede wszystkim zanim zaczniesz wykręcać użyj jakiegoś płynu do wykręcania śrub, ja osobiście używam DOT 3 po 1 min można odkręcać, a w twoim wypadku myślę że jedyne co możesz spróbować bez odkręcania głowicy to napiłować głęboki rowek jak do płaskiego śrubokręta, skombinować gdzieś grzechotkę i płaska końcówkę i z kimś kto mocno dociska grzechotkę od góry próbować odkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lord_s Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 proponuje wykrecic pozostała cześć czujnika temperatury jakims pilniczkiemdzial napewno temat sprawdzony :icon_twisted: :) :buttrock: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 zrob pilniczniem dziurke na srubokret i krec ale przed napryskaj tam czegos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) przede wszystkim zanim zaczniesz wykręcać użyj jakiegoś płynu do wykręcania śrub, ja osobiście używam DOT 3 po 1 min można odkręcać, a w twoim wypadku myślę że jedyne co możesz spróbować bez odkręcania głowicy to napiłować głęboki rowek jak do płaskiego śrubokręta, skombinować gdzieś grzechotkę i płaska końcówkę i z kimś kto mocno dociska grzechotkę od góry próbować odkręcić. Kiedy mi sie urwal, spsikalem go obficie WD40, troszke postukalem, zeby wlazlo w szczeliny, potem wzialem probowke i mozolnie przez okolo 30 minut walczylem przesuwajac gwit milimetr po milimetrze. Kiedy czyjnik wysunal sie na ok 5mm zlapalem go szczypcami i dalej juz kilka obrotow :icon_mrgreen: powodzenia :icon_mrgreen: BTW czy ktos z forumowiczow ma moze tą DT?? http://moto.allegro.pl/item230074497_yamah...zestochowa.html 3 lata temu ja ją sprowadzilem, jezdzilem 2 lata i rowno rok temu sprzedalem, a tu widze bzdury w ogloszeniu ('tuning w niemczech' -> oba tlumiki gianelli kupilem w niemczech ale montowalem wszysktko na podworku przed domem, CDI odblokowal mi znajomy zegarmistrz, a dodatkowa oslona na bak zamontowalem sam :icon_rolleyes: ) i po fotkach widze ze brakuje juz kilku elementow... :icon_mrgreen: A tak o te DeTke dbalem... Edytowane 31 Października 2007 przez pawela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu8463 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 WitamDzis ojciec mi kupil czujnik temperatury. Ale jak probowalem wykrecic stary to tylko zlapalem klucz, okrecilem go o 2-3 stopnie i patrze a czujnik sie ukrecil. Moze macie pomysly jak wykrecic reszte(caly gwint) z glowicy? urwalo sie rowno z glowica ;/prosze o jakies pomysly pozdro Ja bym wykręcił głowicę, wkręcił w imadło, wiertłem pasownym jakimś przewiercił ten czujnik, wydłubał co nieco i poprawił gwint gwintownikiem(potem nowy czujnik bym wkręcił na pakuły) POZDRO ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 a uszczelkę byś zrobił z puszki po piwie i kilogramu silikonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) ile dt dostaje koni po odblokowaniu :> i czy jak wybebesze tłumnik i kolanko do zera to mocno zmieni sie dzwiek czy nie trzeba wybebeszac ? calego co zostawic w tym cos :icon_rolleyes: ;> :D a i yamaha to dt 80 lc2 96 r tylko niestety 7 kw ;/ czyli to jest 10 koni dla mnie za mało da sie jakos podniesc moc po odblokowaniu :icon_razz: :icon_razz: ..... tzn czy da sie cos zrobic na podniesienie mocy oprócz odblokowania ??? :icon_idea: :flesje: :crossy: Edytowane 31 Października 2007 przez xsyniu147 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip_CK Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 czesc mam pytanie do posiadaczy dt 50r chodzi mi o yamahe dt 50 r 2001 jaki silnik ma ta jakach ??jak z czesciami ??czy oplaca sie ja kupic na poczatek przygody z enduro??i czy hamulec bebnowy z tylu dobrze dziala?? z gory dzieki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 ile dt dostaje koni po odblokowaniu :> i czy jak wybebesze tłumnik i kolanko do zera to mocno zmieni sie dzwiek czy nie trzeba wybebeszac ? calego co zostawic w tym cos :) ;> :D a i yamaha to dt 80 lc2 96 r tylko niestety 7 kw ;/ czyli to jest 10 koni dla mnie za mało da sie jakos podniesc moc po odblokowaniu :icon_razz: :icon_razz: ..... tzn czy da sie cos zrobic na podniesienie mocy oprócz odblokowania ??? :icon_idea: :flesje: :crossy: po pelnym odblokowaniu (oba tlumiki i CDI) bedziesz mial 12KM. Predkosc maksymalna wzrosnie z 80 kilku do 110-120km/h. (mi sie tyle udalo wycisnac na zebatkach 18/51) Moto bedzie zrywniejsze i bedzie sie krecic poza obrotomierz (ponad 12 000). Roznica jest wyraznie odczuwalne. A i bedzie sporo glosniej :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_9 Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Juz odkrecilem czujnik. dzieki za wszystkie rady, na szczescie wystarczylo zaklinowac srubokret i odkrecac, a glowice dobrze ze sciaglem, bo widze ze na tloku troszke nagaru i do tego luzny jest w cylindrze :/ bede musial wymienic tlok nie?moze ktos nagrac filmik jak chodzi DT 80 po wybebeszeniu dyfuzora i sportowym tlumiku? prosze wyslac na meila [email protected] pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 a to jak ktos ma to niech tez wysle :] na [email protected] jak chodzi po wybebeszeniu........ a jakim cudem inni mają 12km z zablokowanym moto... tylko wystepują 7kw czy tez są inne z tego roku ? ???.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 xsyniu147 możesz jeszcze dać głowicę do splanowania, zwiększy to stopień sprężania, o ile nie wiem zależy ile splanujesz. Pamiętaj o nowych uszczelkach pod głowicę jak ją zdejmiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 głowice a nie cały cylinder ? a jak by zrobic szlif na 90 albo 110 i kupic tlok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Siema. Jak moge rozpoznac czy mam wysoko obrotowy tlumik czy nisko obrotowy (chodzi mi o sportowy dyfuzor gianelli). I jeszcze jedno, urwal mi sie kabelek od czujnika temp. i zalutowalem go i mi pokazuje ciagle ze mam najgoretszy silnik (kreska jest maxymalnie w prawo, na liczniku). Co zrobilem zle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Siema. Jak moge rozpoznac czy mam wysoko obrotowy tlumik czy nisko obrotowy (chodzi mi o sportowy dyfuzor gianelli). I jeszcze jedno, urwal mi sie kabelek od czujnika temp. i zalutowalem go i mi pokazuje ciagle ze mam najgoretszy silnik (kreska jest maxymalnie w prawo, na liczniku). Co zrobilem zle? Ja tak miałem z temp jak mi sie kabelki w licznku popierdzieliły. A może coś nie tak polutowałeś?? Lub kabel gdzieś masy dotyka?? Musisz sie pobawić. Bo coś popsułeś:icon_biggrin: Pozdrourban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi